debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Renault Captur не впізнати! Що вже про нього відомо? Назад

Новий Renault Captur не впізнати! Що вже про нього відомо?

Попри радикальну зміну зовнішності, французький виробник назвав подію «глибоким рестайлінгом». То чим оновлений кросовер відрізнятиметься від представленої в Україні зараз моделі?

Субкомпактний Captur є вкрай важливим для французького бренду, оскільки на європейських ринках Renault щосили намагається скласти конкуренцію нещодавно оновленому Peugeot 2008. Мету поки не досягнуто: за підсумками 2023 року європейці придбали 145 тисяч мінікросоверів Renault, тим часом як власниками найменшого паркетника Peugeot там стали понад 158 тисяч автомобілістів. Не полегшує боротьби й дебют нових Toyota Yaris Cross і Dacia Duster, адже легковики принаймні румунської марки вже не перший рік вельми прихильно сприймають у Європі.

Автомобіль тижня: Renault Duster

Втім, вкладати значні кошти у розробку нової генерації автомобіля Renault не поспішає: презентований нині Captur, як і досі представлена в Україні модель, побудований на платформі CMF-B та має доволі схожий на попередника силует. Однак «анфас» він змінився радикально: цього разу джерелом натхнення французьких дизайнерів став анонсований французами на 2025 рік кросовер Symbioz, стилістику якого вже випробували на нових моделях Renault Clio та Rafale.

Як і хетчбек Clio, оновлений Captur втратив пластичні риси передньої частини: капот став пласким по центру, але має гранчасті виступи обабіч. Решітка радіатора у формі «казанка» поступилась місцем вузькій пластиковій панелі в «електромобільному» стилі, на якій нанесено рельєфний малюнок. Вузькі горизонтальні фари втратили фірмові С-подібні ходові вогні: відтепер ДХВ будуть розташовані у п’ятикутних бічних сегментах масивного бампера і за формою нагадуватимуть половинки ромба.

Крос-купе Renault Rafale стане альтернативою новому Espace

Цікаво, що на кормі «світловий підпис» у формі літери С зберігся: будь-які зміни конструкції ліхтарів потребували б «робіт по металу», які до бюджету рестайлінгу, вочевидь, не входили. Навісні пластикові деталі змінювати не так складно, тому задній бампер оновленого «Каптюра» отримав новий дифузор, який гратиме в унісон з формою випнутої «губи» попереду. Силует залишився практично незмінним: незначне збільшення габаритної довжини новинки до 4,24 метра (+1 сантиметр до довжини поточної версії) пов’язане виключно з рельєфнішими бамперами, тим часом як колісна база (2,64 м) збереглася.

Що вибрати? Порівнюємо мінікросовери Renault Captur та Skoda Kamiq

Як і загальний вигляд інтер’єру: архітектура передньої панелі та кермо запозичені у теперішнього кросовера, а 10,25-дюймовий цифровий щиток приладів стане стандартним рішенням для усіх комплектацій, тим часом як діагональ розташованого по центру торпедо «планшета» збільшиться до 10,4 дюйма. Прихована за ним нова мультимедійна OpenR Link підтримуватиме бездротовий зв’язок з мобільними пристроями, матиме інтерфейси Apple Carplay/Android Auto і всі сервіси Google: Google Maps, Google Assistant тощо. Роботу ж бортової кліматичної системи контролюватимуть «фізичні» клавіші на центральній консолі.

Серед решти «невидимих» нових технологій — розширений комплекс електронних асистентів: окрім адаптивного круїз-контролю, утримання у смузі, розпізнавання дорожніх знаків, автоматичного екстреного гальмування та панорамного огляду він матиме ще два десятки функцій, наявність яких відрізнятиметься залежно від комплектації та ринку. Останнє стосується і силових агрегатів: окрім базового 1.0 TCe потужністю 90 к.с. і двох варіантів «мікрогібрида» 1.3 TCe потужністю 140 або 160 к.с. передбачено самозарядну гібридну установку E-Tech на 145 к.с. Втім, з часом у Renault мають намір замінити двигуни 1.0 та 1.3 TCe новим 1.2 TCe.

Які нові Renault Captur є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Які нові Renault Captur є на AUTO.RIA зараз?
от 890 900 грн до 1 061 050 грн

Нагадаємо, що на українському ринку Renault Captur поточної генерації пропонують лише з 1,3-літровим бензиновим турбо потужністю 130 або 155 к.с. Планів щодо виходу в Україні оновленої версії офіційний представник бренду ще не озвучив. Підпишіться на канал Новин AUTO.RIA в Telegram, щоб своєчасно отримувати інформацію про наявність та вартість нових автомобілів у салонах українських дилерів.

Отзывы о Renault Captur

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми