debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Hyundai оголошує масовий відклик електромобілів на домашньому ринку. Що далі? Назад

Hyundai оголошує масовий відклик електромобілів на домашньому ринку. Що далі?

У сервісні центри запрошують корейських власників Hyundai Ioniq 5 та 6, Kia EV6 і низки інших моделей.

Корейська Hyundai Motor Group оголосила масову відкличну компанію, яка має виправити проблеми з блоком керування зарядкою (ICCU) на всіх електромобілях, створених на платформі E-GMP. До цього переліку входять Hyundai Ioniq 5 та Ioniq 6, Genesis GV60, GV70 і G80 EV, а також KIA EV6, який нещодавно з'явився на нашому ринку. Наразі відомо, що концерн має намір відкликати 169 932 електромобілів, але поки це стосується лише Південної Кореї. Якщо ж кампанію буде розширено й на інші регіони, кількість авто може перевищити позначку у півмільйона.

КІА ЄВ6

KIA EV6


На автомобілях корейського концерну цей блок контролює заряджання не лише високовольтної тягової батареї, а й компактного 12-вольтового акумулятора, встановленого для живлення різноманітної периферії. Причому, скарги на його роботу викликані не проблемами з самою зарядкою, а виключно з частковою або повною втратою потужності під час руху. Це створює додатковий ризик ДТП і загрожує безпеці водія та пасажирів.

Автомобіль тижня: KIA EV6

Наразі відклична кампанія оголошена тільки на корейському ринку, але в американській NHTSA вже підтвердили глобальний характер проблеми та навіть провели її первинний аналіз. На думку американських експертів втрата потужності стається за умови, якщо в блоці ICCU виникає перевантаження по струму, внаслідок якого виходять з ладу транзистори: це й викликає збої в роботі системи.

Хендай Іонік 6

Hyundai Ioniq 6


Самі ж корейці запевняють, що добре знають про існування проблеми та досі намагалися вирішувати її в приватному порядку. Але останнім часом кількість скарг на втрату потужності істотно збільшилась, тож у концерні вирішили оголосити масову кампанію. Корейські інженери запевняють, що у більшості випадків вистачить лише оновлення програмного забезпечення, та якщо  електронні компоненти вже пошкоджено, клієнту мають повністю замінити блок ICCU.

Стережіться автомобіля: Hyundai Ioniq 6 не здав «лосиний тест»

Варто зазначити, що це вже не перший масований відклик електромобілів Hyundai. Наприклад, у 2021 році виробник відкликав 100 тисяч екземплярів кросоверів Kona Electric: тоді це остаточно зіпсувало репутацію моделі та відобразилось на результатах її продажів. Правда, того разу власники постали перед підвищеним ризиком виникнення пожежі. Що ж до нової проблеми, то зараз немає жодних даних про те, що вона може викликати займання електромобіля.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми