debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Стережіться автомобіля: Hyundai Ioniq 6 не здав «лосиний тест» Назад

Стережіться автомобіля: Hyundai Ioniq 6 не здав «лосиний тест»

Елегантний електромобіль підвела м'яка підвіска.

Через низький центр маси електромобілі можуть демонструвати непогану керованість на невеликих та середніх швидкостях. Наприклад, Porsche Taycan GTS зараз є беззаперечним лідером зі слалому на тестах іспанського видання km77.com. Втім, досягти високих результатів вдається далеко не кожному виробнику. Наприклад в електричного Hyundai Ioniq 6 так і не вийшло показати пристойний результат у "лосиному тесті".

Які нові електромобілі краще купували у липні?

Для проведення випробувань іспанці взяли 229-сильну версію електромобіля, яка може розганятись до 100 км/год за 7,4 секунди. В Україні таку модифікацію продають щонайменше за 1 875 700  гривень, причому вона позиціонується як компромісна поміж базовою версією та топовими електромобілями з приводом на всі колеса.

Тест-драйв Hyundai Ioniq 6: нестандартний підхід

Що ж до вибору гуми, то тут іспанський ринок не дуже відрізняється від нашого. На тестовому автомобілі використовувались шини Nexen NFera Sport EV в типорозмірі 245/55 R18. Попри приставку Sport, варто розуміти, що ці колеса створювались саме для електромобілів, а значить вони повинні демонструвати якнайменші енергозатрати та забезпечувати хороший ресурс на машинах з великим крутним моментом на низьких обертах. 

Вже традиційно першою вправою, якою перевірили авто, став слалом. Hyundai Ioniq 6 подолав всю дистанцію за 24,9 секунди, причому зауважень до нього в експертів не виникло. Однак цей результат виявився повільнішим, ніж в електричного кросовера Subaru Solterra — аналога відомішого в нашій країні Toyota bZ4X.

Найпотужніший Ioniq 5 N з режимом дрифту піде «у серію»

Другим проїздом експерти провели так званий “лосиний тест”, яким імітується ситуація раптової появи на дорозі перешкоди. Для того, щоб автомобіль визнали “відмінником” у цій справі, необхідно пройти маневр не збиваючи конуси на швидкості більше ніж 77 км/год, однак Ioniq 6 зміг чисто проїхати тільки після зменшення швидкості до 72 км/год.

Всі нові седани Hyundai Ioniq 6 на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Всі нові седани Hyundai Ioniq 6 на AUTO.RIA
от 1 698 000 грн до 2 033 100 грн

На думку експертів, корейський електромобіль підвели одразу два фактори. Найголовнішим стала дуже м'яка підвіска: їй бракує стабільності під час екстренних маневрів. Другим недоліком стали дуже різкі реакції на педаль акселератора: вони роблять електромобіль схильним до заносу.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми