debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Скільки гривень коштуватиме електричний Porsche Macan? Назад

Скільки гривень коштуватиме електричний Porsche Macan?

Офіційний імпортер визначився з цінами двох версій нової генерації німецького кросовера. Коли вони з’являться в Україні?

Наприкінці січня ми повідомляли вам про дебют нового покоління кросовера Macan, яке створило у лінійці Porsche цікаву розвилку. Нагадаємо, нове шасі з більшим кузовом (довжина новинки 4784 мм) і просторішим салоном (розмір колісної бази зріс на 86 мм — до 2893 мм) отримає виключно електричний варіант автомобіля, тим часом як версії з ДВЗ на попередній платформі продаватимуть з делікатними оновленнями, які кросовер отримав ще у 2021 році. За планом виробника певний час (орієнтовно до кінця 2025 року) бензинові й електричні «Макани» продаватимуть паралельно, а потім... Поживемо — побачимо!

Попри те, що з моменту офіційного старту електричної новинки промайнуло лише кілька тижнів, український імпортер уже «склав» ціни, за якими продаватиме «другий» Macan у нас. Втім, не поспішайте хапатися за гаманець: електричні кросовери прибудуть до дилерських шоурумів «живцем» лише восени, а тим часом потенційні клієнти матимуть можливість зробити попередні замовлення та обміркувати додаткові джерела прибутку.

Тест-драйв Porsche Taycan Cross Turismo 4S: кому нужен Turbo?

За даними, які ми маємо на цей час, в Україні продаватимуть обидві версії електричного кросовера, представлені виробником на презентації. «Стартовий» Porsche Macan 4 Electric продуктивністю 387 кінських сил з тягою 650 Н·м (у режимі Overboost з увімкненою системою Launch Control потужність сягатиме 408 «коней»), здатний розігнатися з місця до 100 км/год за 5,2 секунди та подолати на одному заряді батареї до 613 кілометрів, коштуватиме щонайменше 3 217 720 гривень. Для порівняння, приблизно стільки ж зараз дилери правлять за новий Macan T з 265-сильним бензиновим турбо.

Початкова ціна топового Macan Turbo Electric ще вища: від 4 404 280 гривень, однак за ці гроші клієнт отримає значно потужніший кросовер (584 к.с./1130 Н·м або 639 к.с. на «Овербусті»), здатний прискорюватись до сотні за 3,3 секунди та долати на одному заряді під 590 кілометрів. З таким бюджетом вже можна придивлятись і до просторішого «Кайєна», однак динамічні показники 340-сильного бензинового флагмана будуть скромнішими за згадані, а потужніші гібридні версії Porsche Cayenne значно дорожчі.

Усі нові Porsche Macan: що продають в Україні зараз?
Предложение о продаже

Наразі конкурентні характеристики за порівняні гроші у лінійці моделей Porsche може запропонувати хіба що 571-сильний електричний Taycan 4S (один з таких побував свого часу на тест-драйві AUTO.RIA). Втім, варто взяти до уваги, що наведені нами цінники нових електричних «Маканів» - початкові: хоч автомобілі й будуть вельми щедро укомплектовані, будь-яка додаткова опція виллється у неабияку «копійчину». Наприклад, замовлення пасажирського дисплея на передній панелі Macan 4 Electric коштуватиме додаткові 29 тисяч грн, проєкційний дисплей доповненої реальності перед водієм — 88 тисяч, а розширений пакет з чорної та бежевої шкіри у салоні Macan Turbo Electric — 100 тисяч гривень.

Отзывы о Porsche Macan

Отлично
5 отзывов
4.5
Общий рейтинг авто
  • Управление
    5.0
  • Надежность
    3.8
  • Комфорт
    4.6
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    5.0

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки

расход топлива, стоимость обслуживания, цена

Все отзывы о Porsche Macan

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми