debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Citroen Berlingo Назад

Автомобіль тижня: Citroen Berlingo

У новому 2024 році оновлений Berlingo має прибути до України. На що нам розраховувати?

На початку минулого року французька Citroen здивувала поціновувачів Berlingo новиною про намір відмовитись від версій з ДВЗ і перевести популярний фургон на електричну тягу. Сам процес переходу розпочали ще 2022-нр, а нещодавно у Stellantis презентували оновлену версію моделі, яка в Західній Європі й справді продаватиметься виключно як ë-Berlingo.

Сітроен Берлінго

Як це зазвичай буває у сегменті комерційних автомобілів, рестайлінг переважно змінив передню частину фургона, тим часом як його корма та силует залишились дуже впізнаваними. Судячи за фірмовими фото, оновлений Berlingo буде схожим на новий C3 й отримає новий капот, інший бампер та іншу фальшрадіаторну решітку з новим логотипом бренду. Головна оптика зі світлодіодними ДХВ також буде новою, як і асортимент 16- та 17-дюймових колісних дисків, який має краще гармоніювати з новим дизайном.

Новий Citroen C3 представили як електричний ё-С3. Далі буде?

Також у європейському офісі запевнили клієнтів, що новий ë-Berlingo буде представлено у двох кузовних модифікаціях: короткій на 4,4 метра та подовженій — на 4,75 метра. Останню версію також запропонують з трирядним салоном в якому можна скласти всі крісла, — окрім, звісно ж, водійського. Як наслідок, на борту автомобіля можна буде розмістити до 4000 літрів різноманітного вантажу, а ще 186 літрів дріб'язку можна прилаштувати у різноманітних нішах.

Зміни в інтер'єрі мають еволюційний характер. Тут найбільше уваги привертають новий дисплей мультимедійної системи та “віртуальна” панель приладів (обидва мають по 10 дюймів діагоналі). Також серед обновок інше кермо і кілька суто декоративних змін на центральній консолі: там з'явились ще й додаткові порти USB-C. Передні сидіння схожі на ті, що ми бачили раніше, але в удосконаленій версії обіцяють встановлювати крісла Advanced Comfort Seats з розвиненою бічною підтримкою та іншим наповнювачем.

Тест-драйв Citroen Berlingo. Весь из себя

В оновленій модифікації фургон зберіг бензинові та дизельні версії фургона, але через те, їх більше не пропонуватимуть покупцям у країнах Єврозони, французи вирішили не модернізувати їх, а приділили увагу саме електричному ë-Berlingo. Електричний двигун тут, як і раніше, розвиватиме 136 кінських сил, натомість головним нововведенням буде тягова акумуляторна батарея.

Сітроен Берлінго

Зауважимо, що “корисна” ємність АКБ, як і раніше, складає 50 кВт·год, але заявлений запас ходу за циклом WLTP виявиться на 20% більшим (до 320 км). Основною причиною такої надбавки став перехід на іншу “хімію”: тепер пакети міститимуть так звані LFP, або літій-залізо-фосфатні елементи.

Скільки гривень за електричний Citroen ё-С4?

Також було змінено зарядний пристрій фургона, який підтримує максимальну потужність у 100 кВт і зможе заряджати електромобіль до 80% повної ємності приблизно за 30 хвилин. При цьому від побутової розетки зі змінним струмом автомобіль споживатиме 7,4 кВт, хоча за допомогою спеціального "настінного" термінала потужність можна буде збільшити до 11 кВт.

Не менш важливий внесок у збільшення запасу ходу робитиме модернізована система рекуперації гальмівних зусиль. Вона має три режими інтенсивності, між якими можна швидко перемикатись за допомогою підкермових "пелюсток". Заявлено, що залежно від обраних налаштувань робота системи може бути або  ледь помітною, або дуже інтенсивною, але можливість регулювати швидкість руху за допомогою однієї лише педалі акселератора французи поки не обіцяють.

Скільки за новий Citroen Berlingo на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Протягом презентації французи не оголошували точних строків початку постачань, але станом на кінець грудня відомо, що у країнах Західної Європи новинка має з'явитись навесні 2024-го. Що ж до України, то до нас оновлений Berlingo також постачатимуть, але поки невідомо в якій саме модифікації. Стосовно ж дати старту продажів точних орієнтирів імпортер поки не дає: хай там як, український дебют новинки точно відбудеться протягом того ж року.

 

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми