debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що вибрати? Порівнюємо кросовери MG One та Chery Tiggo 7 Pro Назад

Що вибрати? Порівнюємо кросовери MG One та Chery Tiggo 7 Pro

Які нові автомобілі регулярно обирають для порівняння відвідувачі AUTO.RIA?

Нині розповімо про представників одного з найпопулярніших сегментів українського ринку – кросовери класу “К1”. На перший погляд, усе має бути зрозумілим, однак кількість інформації про решту представників цього класу та очікування аудиторії змушують виробників йти на неабиякі хитрощі заради уваги потенційних покупців.

Нова і «з гарної сім'ї». Що купити на AUTO.RIA менш ніж за 800 тисяч гривень?

У вельми конкурентному сегменті конкуренція зростає мало не щодня, тож ми вирішили оцінити ситуацію в першу чергу з точки зору вартості – можливо, найважливішого параметра під час підбору таких авто. Тому сьогодні наші герої – представники китайського автопрому. Перший з них – кросовер Chery Tiggo 7 Pro – вже добряче тертий українськими дорогами калач, який ми свого часу вже порівнювали з іншим суперником.

Що вибрати? Порівнюємо мінікросовери Renault Captur та Skoda Kamiq

Його конкурент – новинка українського ринку – ефектний кросовер MG One, котрий відвідав тест-драйв AUTO.RIA доволі нещодавно. Родзинка ж цього порівняння ще й у тому, що конкуренти мають дуже схожі технічні характеристики. Хоча, звісно, як це повсякчас трапляється, без суттєвих відмінностей справа теж не обійшлася.

Габарити: MG довший, у Chery більший багажник

Почнемо традиційно із зовнішніх габаритів, і з ними розібратися без даних на папері зовсім непросто. Адже висока, майже горизонтальна лінія капота й примружені фари на тлі величезної решітки радіатора Chery змушують вважати, що саме Tiggo 7 Pro має більші габарити. Але це не так, адже його довжина складає рівно 4,5 метри, тим часом як новачок від MG має за цим параметром суттєвіші 4581 мм.


Завширшки Tiggo теж трішки не добрав, хоч і має у цьому вимірі цілком пристойні в межах класу 1842 мм. Його суперник One “у талії” ненабагато, але ширший: 1871 мм. Насправді головною причиною візуального враження кремезної статури Chery є його чимала висота – 1705 мм, тоді як у MG має заввишки лише 1617 мм. Вочевидь, саме тому останній сприймається на зовсім легковий лад.

Новий Jeep Compass матиме більше комплектацій в Україні

Втім, простору в салоні не бракуватиме екіпажу жодного з дуелянтів, адже колісна база обох кросоверів налічує 2670 мм: як ми неодноразово могли переконатися, цей показник сприятливо впливає на комфортне розміщення пасажирів, особливо на дивані заднього ряду. До слова, для сімейного використання цей параметр у будь-якого автомобіля є чи не найголовнішим.


За розміром дорожнього просвіту також майже паритет: під захистами двигунів наших суперників виробники вказують 205 мм та 210 мм відповідно, — хоч з мінімальною, але перевагою на боці Chery. Дивна річ: ні пристойна колісна база, ані більша загальна довжина не дозволили MG One вийти в лідери у питанні простору багажного відсіку: тут він виявився аж ніяк не “намбер Ван” з вельми скромними 336 літрами, заявленими виробником. В той самий час Tiggo 7 Pro демонструє майже зразкові для класу 475 літрів об’єму.

Основні габарити MG One Chery Tiggo 7 Pro
Довжина/ширина/висота, мм 4581 / 1871 / 1617 4500 / 1842 / 1705
Колісна база, мм 2670 2670
Дорожній просвіт, мм 205 210
Об'єм багажника, л 336 475

Двигуни: у кожного по одному бензиновому “турбо”

Цього разу розповідь про силові агрегати буде максимально простою: жодних вагань чи плутанини точно не виникне. Річ у тім, що обидва конкуренти мають лише по одному двигуну, — і це дуже схожі в цілому 4-циліндрові бензинові мотори об’ємом 1,5 літра, обладнані турбонагнітачем.


У спільноті завзятих автомобілістів заведено думати, що коли напарником двигуна слугує безступеневий варіатор, чекати фонтану емоцій від автомобіля, скажімо делікатно, не варто. Ситуація з обома нинішніми дуелянтами в принципі відповідає цій концепції: зв’язкою між колесами й турбодвигуном у них є саме така безступенева трансмісія — CVT.

Скільки за новий MG One на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий MG One на AUTO.RIA?
от 924 273 грн до 1 051 902 грн

Так, в неї є певні вади під час квапливого прискорення, однак на тлі більшості кросоверів з цим типом КПП варіатори у дуелянтів справляються ще доволі непогано. На набір швидкості у 100 км/год 147-сильний Chery витрачає помірні 9,7 секунди, а це хоч і не “вогонь”, але цілком прийнятний результат. На подолання ж ділянки шляху завдовжки 100 км “Тігго” за даними виробника потребує 6,6-10,8 літра бензину. До речі, така машина свого часу побувала на випробуваннях AUTO.RIA, і тоді показники коливалися у межах 7,5-10,0 літра

Нові Chery Tiggo 7 Pro: що є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Нові Chery Tiggo 7 Pro: що є на AUTO.RIA?
от 870 800 грн до 943 461 грн

Погодьтесь, це не найгірший результат для китайського кросовера з турбодвигуном і варіатором під капотом! Однак його опонент демонструє навіть кращі показники, — навіть попри те, що його 1,5-літровий турбо “надули” трохи більше: до 167 к.с.! Додаткові 20 “коней” вплинули на показник розгону, тож “Ван” з цією дисципліною здатен упоратись за 8,8 с. І не лише “на папері”. 


“Зайві” кінські сили позитивно вплинули й на рівень витрат пального – у MG One він має скласти 6,3-8,7 л/100 км. Звісно, на цей показник, як і на швидкість розгону, може впливати висота автомобіля, з якою ми вже теж розібралися. В цілому ж по техніці тут, без урахування відмінностей у ТТХ, збережено паритет.

Силові агрегати MG One Chery Tiggo 7 Pro
Робочий об'єм, л/тип пального 1,5, турбобензин 1,5, турбобензин
Потужність, к.с. 167 147
Розгін 0-100 км/год, с 8,8 9,7
Витрата пального, л/100 км 6,3-8,7 6,6-10,8
Коробка передач/система приводу CVT, передній CVT, передній

Комплектації та ціни: для кожного передбачено два рівні оснащення

Під час ознайомлення з рівнями оснащень ми теж визнали певну схожість: хоча б у тім, що для кожного з конкурентів виробник пропонує лише по дві комплектації. Втім, враховуючи список запропонованих опцій, нарікати тут немає на що: представники автопрому з Піднебесної продовжують тішити покупців і щедрим списком обладнання, і невпинним зростанням якості матеріалів оздоблення.


Почнемо з новинки від MG, адже трішки свіжіша модель пропонує й сучасніші рішення не тільки в плані зовнішності, а й враховує побажання клієнтів щодо, скажімо, компоновки салону. Початковий рівень оснащення Com “тягне” на 924 273 грн і частує покупця довгим списком систем активної безпеки, LED оптикою з датчиком світла, кріслами з екошкіри, круїз-контролем, підтримкою Apple CarPlay / Android Auto, камерою заднього огляду, заднім парктроніком, безключовим доступом, 18-дюймовими колесами й моніторингом сліпих зон.

Тест-драйв MG One: подорож починається з першого кроку

На додачу до наведеного переліку покупці топової комплектації Lux, оціненої у майже 1 052 000 грн, отримають 19-дюймові колеса, двозонний клімат-контроль, адаптивний круїз, панорамний люк, світлодіодну внутрішню ембієнтну підсвітку салону, камеру панорамного огляду, бездротовий зарядний пристрій, контроль руху в смузі, електропривід сидіння водія та навіть систему попередження про трафік при відкритті дверей.

Тест-драйв Chery Tiggo 7 Pro: без прежнего привкуса

Не матимуть приводу ображатись і майбутні власники “Тігго 7 Про”: у початковому виконанні Luxury їм запропонують повний перелік обов’язкових систем безпеки, помічники при старті вгору і русі з гори, безключовий доступ та запуск двигуна, двозонний клімат-контроль, камеру заднього огляду з заднім паркувальним датчиком, круїз-контроль, електричне регулювання крісла водія, автодоведення вікон, електропривод дверцят багажного відсіку, датчик світла, підігрів передніх сидінь, керма, лобового скла та форсунок омивача, рейлінги на даху, повністю світлодіодну оптику та 18-дюймові колісні диски. 


Ціни на такі автомобілі стартують із позначки у 870 800 грн. За максимально оснащений Premium правлять майже 937 000 грн, додавши до всього згаданого раніше майна камеру панорамного огляду, датчик дощу, електричне регулювання пасажирського крісла, панорамний дах, контурну багатокольорову підсвітку інтер’єру, бездротову зарядку для телефону тощо.

Вартість MG One Chery Tiggo 7 Pro
Комплектації Com, Lux Luxury, Premium
Ціни, грн 924 273 - 1 051 902 870 800 - 936 987

У підсумку

Підхід до вибору кросовера як універсального сімейного автомобіля може бути взагалі не пов’язаний з наявністю системи повного приводу чи родоводу виробника. Як розповідають нам дилери, часто-густо покупці обирають автомобілі з приводом лише на передню вісь оскільки, за їхніми словами, просто не мають потреби у підвищеній прохідності. То чому б і не зекономити кількадесят тисяч гривень

Нові універсали, які можна купити в Україні. Від найдешевшого до найпотужнішого

Власне, обидва дуелянти позбавили потенційних покупців щонайменше одного приводу для сумнівів: повноприводної версії не має жоден. Натомість у них доволі просторі салони та дуже пристойний розмір дорожнього просвіту, а головною перевагою Chery Tiggo 7 Pro є його мужня зовнішність, відчутно більший багажний відсік і, головне, – дещо приємніший підсумковий цінник.

Нова і «з гарної сім'ї». Що купити на AUTO.RIA менш ніж за 800 тисяч гривень?

На боці ж MG One, який відносно недавно з’явився на українському ринку – більш молодіжний і стрімкий дизайн, краща динаміка при скромніших витратах пального, а також трохи більше сучасних “фішок” у переліку передбаченого комплектаціями обладнання. Звісно, його вартість теж трохи вища, ніж у суперника, — але не настільки, щоб одразу викреслювати “Перший номер” з переліку кандидатів.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми