debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Краш-тест нового Hyundai Kona: бережіть голову! Назад

Краш-тест нового Hyundai Kona: бережіть голову!

Корейський кросовер другої генерації показав скромніший результат, ніж оцінка його попередника.

Попри доволі доступний цінник Hyundai Kona першої генерації демонстрував солідний рівень безпеки та зміг заробити максимальні 5 зірок у випробуваннях Euro NCAP. Нещодавно експерти провели краш-тест другої генерації паркетника, яка забезпечила схожий рівень безпеки, однак змогла заробити тільки 4 зірки. Так у чому ж річ?

На відміну від його попередника, найкращого результату нова Kona досягла не у захисті водія: вищу оцінку отримав рівень безпеки маленьких пасажирів. Єдине суттєве зауваження у цій дисципліні стосувалось слабкого захисту шиї 10-річного манекена при фронтальному ударі з повним перекриттям. При цьому, внаслідок бічного зіткнення або при ДТП з частковим перекриттям ситуація мала набагато кращий вигляд. Також експерти відзначили наявність системи виявлення дітей у салоні та підтримку усіх сучасних пристроїв для безпечного розміщення малечі.

Автомобіль тижня: наступний Hyundai Kona

Що ж до водія та дорослих пасажирів, то тут корейські інженери не встигли підлаштуватись під актуальні вимоги Euro NCAP, тож автомобіль отримав нижчу оцінку, ніж Kona першої генерації. В цілому силова структура салону непогано тримала удар і залишалася стабільною протягом усіх тестів. Однак внаслідок фронтального удару з частковим перекриттям манекен на місці водія зафіксував доволі високе навантаження в області тазу і посередній захист грудної клітини. Одночасно з цим, при бічному зіткненні автомобіль заробив ледь не максимальний бал і до нього не виникло особливих зауважень.

Хендай Кона

На третьому місці в пріоритетах інженерів виявився захист пішоходів. Експерти відзначили дуже пристойний захист голови велосипедистів та пішоходів під час зіткнення, — але тільки не у випадках, коли вона вдаряється об стійку або нижню окрайку вітрового скла. Що ж до захисту таза та стегон, то тут хороших новин небагато, тож більша частина бампера і капота у звіті за підсумками випробування “пофарбована” червоним. При цьому автомобіль продемонстрував пристойний захист колін і непоганий алгоритм роботи асистентів, — хоча і до них виникли певні претензії.

Тест-драйв Hyundai Tucson: Возмутитель спокойствия

Наприклад, частину балів, якими оцінюють ефективність електронних асистентів, зняли через відсутність системи, що блокує замки дверцят машини, коли до неї наближається мотоцикл або велосипед. Також автомобіль не завжди "помічав" мотоциклістів позаду під час зміни смуги руху, тим часом як асистент, що контролює стан водія, припускався несуттєвих помилок. Система автоматичного екстреного гальмування теж показала себе доволі непогано, хоч і з деякими зауваженнями.

  • Захист дорослих пасажирів - 80%
  • Захист дітей - 83%
  • Захист пішоходів - 64%
  • Електронні помічники - 60%

В Україні перші Hyundai Kona нового покоління почали з'являтись зовсім нещодавно. Причому, місцевий імпортер вирішив на початку продажів не постачати до нас електричний кросовер, а сконцентрувався тільки на гібридній модифікації з 1,6-літровим бензиновим двигуном та електромотором. Сумарна віддача системи складає 141 к.с. і 265 Н·м, які обидва двигуни передають на передні колеса через 6-ступеневий “робот” з подвійним зчепленням.

Скільки гривень за новий Hyundai Kona Hybrid?
Предложение о продаже

Що ж до комплектацій, то нам автомобіль пропонують у чотирьох варіантах: Express, Dynamic, Elegance і Top. Базову версію кросовера, до якої входить широкий перелік різноманітних асистентів і двозонний клімат контроль, дилери оцінили у 1 281 400 гривень. Тим часом як «повний фарш» із заводським тонуванням, преміальною акустикою і вентиляцією передніх сидінь коштуватиме щонайменше 1 496 700 грн.

Отзывы о Hyundai Kona

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми