debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий BMW 5 Серії перевірили краш-тестом. Який результат? Назад

Новий BMW 5 Серії перевірили краш-тестом. Який результат?

Сенсації цього разу не трапилось: автомобіль «відпрацював» на свою ціну.

Історія довела, що BMW іноді може здивувати краш-тестами своїх автомобілів. Перший зареєстрований на сайті Euro NCAP “баварець” (BMW 3 Series 1997 року) не зміг отримати навіть повноцінні 2 бали, а близько 10 років тому відверто провальні 3 зірки отримав родстер Z4. Однак з того часу в BMW змогли реабілітуватись і стабільно “вибивали” дуже високі бали.

Автомобіль тижня. BMW 5-ї серії (G60)

Наприкінці 2023 року експерти нарешті добрались до нового покоління седана BMW 5 Series, який не став виключенням з сучасної лінійки та отримав максимально можливі 5 балів. При цьому, якщо подивитись на деталізацію по окремих категоріях, то п'ятірка заробила одну з найкращих оцінок з усіх BMW за останні декілька років.

Найліпший бал експерти видали седану за захист водія і дорослих пасажирів. Манекени показали, що “пятірка” забезпечує однаковий рівень захисту для пасажирів різного зросту, які сидять в різних положеннях. Причому, високі результати автомобіль отримав як при ударах збоку, так і при бічних зіткненнях. Найбільше балів седан втратив при імітації ДТП зі стовпом, під час якого були виявлені сильні навантаження на грудній клітині манекена.

Попит на нові авто у листопаді охляв. Хто продав більше?

На декілька відсотків нижчий бал новинка отримала за захист пішоходів. Тут автомобілю сильно допоміг активний капот, який пом'якшує удари під час зіткнення з людиною. Під час ДТП датчики у бампері виявляють тип небезпеки та за допомогою електроприводів підіймають капот, щоб забезпечити достатню відстань до жорстких елементів. Захист ніг також був досить високим майже у всіх сценаріях, а найгіршим варіантом перебігу подій експерти визнали потрапляння потерпілого під авто зі боку одного з передніх крил. У такому разі є ризик пошкодження ніг та голови після удару об жорстку передню стійку седана.

Безпека дорослих і водія

Майже у такий же бал була оцінена безпека маленьких пасажирів. При імітації фронтального удару з частковим перекриттям та бічного зіткнення манекени виявили дуже хороший захист усіх критичних ділянок тіла, а сам автомобіль підтримує усі поширені системи фіксації автокрісел. При цьому, найбільший штраф новий 5 Series отримав за відсутність системи виявлення дитини в салоні, яка повинна нагадувати водію, що малюк залишився в автомобілі.

Скільки гривень за нові седани BMW 5 серії та і5?

Найгіршу оцінку отримали електронні асистенти автомобіля. При цьому, система автоматичного екстреного гальмування показала добрі результати при виявленні інших машин, а система нагадування про непристебнутий ремінь безпеки входить в стандартну комплектацію для першого і другого рядів. Функція контролю рядності елегантно корегує траєкторію седана й ефективно запобігає з'їзду машин з дороги. Однак система контролю стану водія сильно зменшила загальний бал у цій категорії. Вона вміє виявляти тільки стан сонливості, в той час, як деякі конкуренти вже використовують значно досконалішу техніку.

  • Захист дорослих пасажирів - 89%
  • Захист дітей 85%
  • Захист пішоходів - 86%
  • Електронні помічники - 78%

Попри те, що седан у кузові G60 було офіційно представлено на початку цього літа, місцевий імпортер вже восени підтвердив: нова “п'ятірка” буде офіційно постачатись до України, а зара відома й вартість седана. Найдешевшим варіантом у нас буде 190-сильний BMW 520i, за який просять від 1 816 612 грн, а найдорожчою на цю мить версією став 489-сильний плагін-гібрид 550e xDrive: такий коштує щонайменше 2 413 264 гривень.

Скільки за нову BMW 5 Series на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Електричний BMW i5 німці визначають як окрему модель. У нас такий седан представлений у двох модифікаціях. Базову 340-сильну i5 eDrive40 у нас оцінили у 2 431 169 гривень. Однак найдорожчим седаном 5 серії в цьому кузові буде електричний 601-сильний i5 M60 xDrive за який доведеться викласти принаймні 3 525 394 гривень.

Отзывы о BMW 5 Series

46 место
Отлично
646 отзывов
4.5
46 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.7
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.6
  • Цена
    3.9
  • Дизайн
    4.7

дизайн кузова, динамика, качество сборки, коробка передач, объем багажника

дорожный просвет, качество материалов, стоимость обслуживания

Все отзывы о BMW 5 Series

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми