debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Skoda Octavia Назад

Автомобіль тижня: Skoda Octavia

Оновлений ліфтбек і універсал ще офіційно не представлені в Україні, але ми вже маємо про що розповісти.

В компанії Skoda останні декілька поколінь намагаються поводитись із дизайном Octavia дуже акуратно і зберігають його в межах однієї концепції. Однак це ніколи не було причиною для того, щоб пропустити плановий рестайлінг: забаганки клієнтів змінюються дедалі частіше, і останнє оновлення не стало винятком з правил.

Шкода Октавія

Цього разу найпомітніші зміни сконцентровані в передній частині автомобіля, де з'явилась нова фальшрадіаторна решітка і головна оптика з ходовими вогнями, які візуально розділяють фари на декілька секцій. Таким чином чехи хотіли нагадати про попередню “чотириоку” генерацію ліфтбека й універсала, але в сучаснішому виконанні. Вже у базовій версії світлотехніка буде побудована на LED-модулях, а за доплату можна встановити навіть всепогодну матричну версію, яка вміє просвічувати туман.

Тест-драйв Opel Astra: налаштованість вирішує все

На відміну від передньої частини, позаду зміни доведеться буквально вишукувати, хоча тут і бампер інший, і набагато складніший малюнок оптики. Самі ліхтарі теж повністю перейшли на LED-елементи й отримали окрему опціональну версію, але від базової вона відрізняється тільки світловими ефектами та цінником.

Що ж до інтер’єру, то тут найголовнішою зміною стала відмова від класичної панелі приладів і перехід на повністю цифровий 10-дюймовий кластер. Мультимедійна система тепер також доступна з більшим 13-дюймовим екраном і має отримати нового електронного помічника, основаного на ШІ ChatGPT. Як і інші великі виробники, чеська Skoda взяла курс на максимальну екологічність, тому в салоні тепер переважно використовуються вторинні матеріали, різноманітні пластики, відновлена тканина та штучна шкіра.

Тест-драйв Citroen C4 и e-C4. Еще хэтчбек или уже кроссовер?

Раніше у клієнтів було багато запитань до трициліндрового літрового двигуна, тому в Skoda скористувались плановим оновленням і прибрали його з моторної гами. Тепер українська лінійка силових агрегатів складається з трьох турбованих агрегатів: двох бензинових і одного дизельного.

Шкода Октавія

Базовим мотором на першому етапі став 150-сильний 1,4-літровий TSI, який у нас запропонують з 8-діапазонним автоматом. Альтернативою цьому агрегату пропонують 1,5-літровий TSI evo2 на ті ж 150 кінських сил. На відміну від попереднього цей двигун можна замовити з 6-ступеневою “механікою” або з 7-діапазонним преселективним “роботом”. При цьому остання модифікація дорожча через те, що в комплекті з РКПП на ній також використовують 48-вольтовий стартер-генератор і невелику літієву батарею, — на думку виробника, це має суттєво покращити витрати пального.

Тест-драйв Toyota Camry: на другой высоте

Потужніший дволітровий TSI поки не заявлений, але це не означає, що він не з'явиться пізніше. Проте уже на старті нам запропонували дволітровий турбодизель на ті ж 150 “конячок”, який працює з 7-ступеневою DSG. Повноприводну модифікацію з переліку дизельних “Октавій” теж прибрали, залишивши її тільки для 204-сильного бензинового турбомотора.

Офіційний дистриб'ютор нещодавно озвучив ціни на оновлений ліфтбек і наразі відомо, що у нас оновлену «Октавію» продаватимуть у трьох комплектаціях. Базовою версією стане Essence, але такі автомобілі у нас з'являться не раніше ніж наприкінці липня. Тому, хто має намір обрати ліфтбек з 1,4-літровим мотором і АКПП, варто готувати щонайменше 1 074 850 гривень. За версії з іншими двигунами доведеться доплатити від 2,5 до 115 тисяч гривень.

Які нові Skoda Octavia є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Які нові Skoda Octavia є на AUTO.RIA зараз?
от 896 000 грн до 1 580 341 грн

Втім, автомобілі у комплектації Selection мають зявитись в салонах українських дилерів ранішеЗалежно від двигуна вартість Skoda Octavia в такій версії становитиме від 1 175 006 до 1 289 820 гривень. Тим часом найдорожчою модифікацією оновленого ліфтбека стане Sportline, яку на нашому ринку оцінили у 1 455 526 гривень. Маючи на руках таку суму ви відчуватимете спокусу кинути оком на теперішній Kodiaq зі знижкою: різниця в ціні між цими двома моделями зменшилась до символічної. Однак дебют в Україні нової генерації великого кросовера Skoda, скоріш за все, відновить звичний баланс.

Отзывы о Skoda Octavia

153 место
Отлично
1084 отзыва
4.4
153 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.5
  • Надежность
    4.5
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.4

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Skoda Octavia

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми