debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Рестайлінг Suzuki Vitara. Що змінилося та коли новинка буде в Україні? Назад

Рестайлінг Suzuki Vitara. Що змінилося та коли новинка буде в Україні?

Після оновлення субкомпактний кросовер матиме менше «зморщок» на передній частині, нову мультимедійну систему та чутливіші датчики електронних систем допомоги водієві. А що буде під капотом?

Попри те, що друга генерація Suzuki Vitara стоїть на конвеєрі замалим не 10 років, автомобіль має неабиякий попит, — і не лише в Україні, де за підсумками 2023 року він увійшов до десятки найпопулярніших нових легковиків, випередивши, окрім власного «родича» S-Cross, ще й Nissan Qashqai та Kia Sportage. Саме це примусило японців поставитись до рестайлінгу «Вітари» вкрай обережно — щоб не зашкодити.

«Дизель» набирає обертів! Хто продав більше нових авто у березні?

Найочевидніші зміни — на передній частині: бампер і передні крила кросовера майже втратили різкі «зморшки», ставши гладенькими, а «вуса», які огинали протитуманки у нижній частині бампера, взагалі зникли. Власне, як і самі ПТФ: вони стали невеличким сегментом під хромованою перетинкою всередині нових передніх фар. Решітка радіатора, «підперта» знизу масивною декоративною вставкою на бампері, стала вужчою і вкрилася глянсовим «рояльним лаком», а фірмовий логотип на ній відтепер буде «підкреслений» хромованою поперечкою, яка візуально поєднуватиме фари.

Зміни в інтер’єрі — переважно символічні: архітектура в цілому залишиться без змін, хоч у пресцентрі компанії згадали про «більшу кількість ніш для зберігання дрібних речей». Втім, інформаційно-розважальна система все ж буде новою, — і не лише її невидиме «залізо», а й сенсорний дисплей, діагональ якого збільшать до 9 дюймів. З’єднання з мобільними пристроями через інтерфейси Apple CarPlay/Android Auto не потребуватиме дротів, а фірмовий додаток Suzuki Connect для смартфонів дасть змогу контролювати стан деяких бортових систем автомобіля та встановлювати його точне розташування дистанційно (доступність останньої функції залежатиме від ринку).

Кросовер Suzuki Vitara перевірили: лосям не втрачати уваги!

З огляду на сучасні тренди й настирливі рекомендації Euro NCAP оновлений кросовер матиме й ширший перелік електронних допоміжних систем: проактивні гальма з більш чутливим подвійним датчиком, який забезпечить більший діапазон виявлення перешкод, ніж на попередній версії моделі, вбудовану в панель приладів камеру, яка виявлятиме ознаки втоми або відволікання водія та подаватиме попереджувальний сигнал, адаптивний круїз-контроль, асистент утримання в смузі руху, розпізнавання дорожніх знаків з обмежувачем швидкості тощо.

Європейський офіс Suzuki анонсує для оновленої «Вітари» лінійку з двох силових агрегатів: знайомий українським прихильникам бренду 1,4-літровий турбо Boosterjet з м'яким гібридом SHVS потужністю 129 к.с. і самозарядний гібридний агрегат на базі 1,5-літрового атмосферного двигуна з додатковим електромотором та літій-іонною батареєю. Загальна потужність такої системи сягатиме 116 к.с., однак питання її потенційної наявності на нашому ринку залишається відкритим.

Усі нові Suzuki Vitara на AUTO.RIA!
Предложение о продаже
Усі нові Suzuki Vitara на AUTO.RIA!
от 747 000 грн до 1 185 000 грн

Нагадаємо, що Suzuki Vitara у поточній версії пропонують в Україні зі згаданим вище 1,4-літровим «мікрогібидом» і 117-сильним атмосферним двигуном на 1,6 літра. Останній має екологічний клас Євро 5, чинність якого в Україні буде припинено 1 січня 2025 року (звісно, якщо тимчасовий «мораторій» на впровадження стандарту Євро 6 не буде подовжений). Більше знатимемо на початку другої половини 2024-го: за планом офіційного імпортера Suzuki оновлений Vitara має прибути до нас протягом 3 кварталу.

Отзывы о Suzuki Vitara

293 место
Отлично
66 отзывов
4.3
293 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.5
  • Надежность
    4.5
  • Комфорт
    4.0
  • Цена
    4.3
  • Дизайн
    4.3

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Suzuki Vitara

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми