debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Honda Civic e:HEV Назад

Автомобіль тижня: Honda Civic e:HEV

Дилери Honda почали приймати замовлення на нове покоління моделі Civic. Що продаватимуть в Україні?

Свого часу попередня генерація моделі Honda Civic стартувала в Україні з відносно недорогого седана турецького виробництва: тоді імпортер оцінював його у суму, еквівалентну 23 тисячам доларів. Західноєвропейський хетчбек, який виготовляли у британському Суїндоні, до нас почали постачати тільки через пів року після появи моделі, до того ж навіть базова «англійка» з 1,0-літровим двигуном коштувала в Україні на тисячу «баксів» дорожче за седан з турецького Гебзе. Зараз підприємства Honda вже не випускають таких автомобілів ні в Британії, ні в Туреччині, тож до Європи (і, врешті, до нас) новий Honda Civic 11 покоління постачатимуть аж з Японії, — а це знову додасть присмаку ціні.

Хонда Сівік

Зовнішній вигляд автомобіля нової генерації істотно відрізняється від “космічного” антуражу попередниці. Саме тому новинку розпочали представляти саме у кузові класичного седана, який врешті став ексклюзивом для північноамериканського ринку. Глобальним цього разу залишився тільки хетчбек, який і будуть постачати до країн Європи, — і до України теж. Причому, тільки з гібридною силовою установкою.

Тест-драйв Toyota Corolla Hybrid: Два шага вперед

У салоні гібридний хетчбек можна легко ідентифікувати завдяки незвичайному селектору трансмісії у вигляді кнопкового пульта. В усьому ж іншому це типовий інтер'єр 11-го Civic, хіба що краще обладнаний. Наприклад, вже у базі нам обіцяють 7-дюймову панель приладів і мультимедійну систему діагоналлю сім або дев'ять дюймів. Окрім цього для європейських хетчбеків заявлених досить широкий перелік різноманітних асистентів.

Цікаво, що попри додаткову вагу батареї, шасі 4,55-метрового гібрида не має істотних відмінностей. На задній осі тут встановлена багатоважільна підвіска, а передні колеса поєднані з кузовом стійками типу MacPherson. З метою зменшення ваги на новому Civic широко використані легкі та міцні матеріали. Наприклад, передній підрамник тут з алюмінію, а більша частина кришки багажника — з композитних матеріалів. При цьому японці обіцяють, що у порівнянні з попереднім поколінням жорсткість кузова збільшиться на 19%: це безперечно має вплинути на характер автомобіля.

Скільки гривень за оновлений седан Hyundai Elantra?

Гібридна трансмісія e:HEV також не нова і вже використовується на європейських Jazz та кросоверах Honda HR-V, ZR-V та CR-V. Під капотом таких автомобілів встановлено дволітровий “атмосферник”, що працює за циклом Аткінсона, завдяки чому має доволі високий коефіцієнт корисної дії. При цьому ДВЗ зазвичай не має безпосереднього зв'язку з колесами автомобіля.

Хонда Сівік

На невеликих і стандартних швидкостях гібридний Civic e:HEV намагається пересуватись тільки на 184-сильному електричному двигуні, який може видавати до 315 Н·м крутного моменту. Тож у більшості сценаріїв бензиновий агрегат тут працює лиш як генератор для підзаряджання літій-іонної батареї, хоча на високих швидкостях частину його тяги через муфту можна передати на передні колеса. 

Оновлена Skoda Octavia: маємо перші фото! Коли чекати в Україні?

Максимальна швидкість новинки складає 180 км/год, чим буде непросто похизуватись на тлі конкурентів. Однак до 100 км/год хетчбек зможе розганятись приблизно за 8 секунд, а його витрати пального в комбінованому циклі складатимуть близько 5 літрів на 100 кілометрів. Принаймні так обіцяють інженери японської Honda.

Хонда Сівік

Зараз офіційний імпортер активно збирає замовлення на нове покоління моделі та пропонує її у нас одразу у трьох комплектаціях. За базовий Elegance доведеться викласти щонайменше 1 558 900 гривень: такий цінник в Honda пояснюють величезним комплексом асистентів, від яких неможливо відмовитись.

Що вибрати? Порівнюємо хетчбеки Peugeot 308 та Volkswagen Golf

За середню версію Sport доведеться доплатити ще 26 100 гривень: натомість вам встановлять металеві накладки на педалі, салонне дзеркало з автоматичним затемненням, бездротову зарядку, світлодіодні ПТФ, 18-дюймові колісні диски та крісла з тканини й штучної шкіри. Зауважимо, що самі крісла відрізняються від "базових" тільки вставками з екошкіри.

За топову версію Advance доведеться викласти від 1 745 900 гривень, що майже на 160 тисяч більше, ніж коштує авто попередньої комплектації. Витрати мають компенсувати шкіряний салон, панель приладів з 10,2-дюймовим екраном, передні сидіння з електроприводом, підігрів керма, панорамний дах, адаптивні фари та потужніша акустична система з 12 динаміками.

Скільки за нову Honda Civic на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за нову Honda Civic на AUTO.RIA?
от 1 558 900 грн до 1 745 900 грн

Дивина, що з навіть таким цінником Civic не став найдорожчим хетчбеком на українському ринку, хоч і наблизився до цього титулу впритул. Якщо не брати до уваги компактні (але формально преміальні) моделі Mercedes-Benz, то новенький японець у топовій комплектації лиш трохи доступніший за потужний Volkswagen Golf GTI який вже давно пропонує цінник, привабливий виключно для ентузіастів. За ціну ж базового Honda Civic можна накинути оком на Golf в пакеті R-Line, але кількість навіть таких авто на наших дорогах натякає на те, що новий японський хетчбек навряд чи матиме в Україні таку ж популярність, як було колись. Помиляємось ми зараз чи ні — дізнаємося трохи згодом.

Отзывы о Honda Civic

52 место
Отлично
750 отзывов
4.5
52 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.6
  • Надежность
    4.6
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.7

дизайн кузова, динамика, качество сборки, коробка передач, объем багажника

дорожный просвет, качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Honda Civic

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми