debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Audi Q7 Назад

Автомобіль тижня: Audi Q7

Оновлена версія великого кросовера вже з`явилась на українському ринку, отримала базові ціни та готова до замовлень.

В це складно повірити, але 2025-го має виповнитись рівно 10 років з моменту, коли Audi Q7 другого покоління стала продаватись у дилерських центрах. Вже відомо, що німці планують у майбутньому замінити свій флагманський кросовер повністю електричною моделлю, яка поки знаходиться на стадії розробки, а це означає, що бензиновому та дизельному кросоверам ще доведеться затриматись у салонах. А для того, шоб зберегти до моделі інтерес, в Audi вирішили вкотре оновити Q7.

Оновлені GLE та GLE Coupe будуть виключно гібридами. Що ще змінили?

Візуально дизайнери компанії намагались наблизити оновлений Q7 до стилю актуальної модельної лінійки, але приховати характерні деталі моделі все ж не вдалось. У кросовера змінились бампери та фальшрадіаторна решітка, яка не лише змінила структуру, а й отримала іншу форму. Однак найпомітнішою обновкою цього разу стала світлотехніка.

Ауді Ку7

Навіть у базовому варіанті автомобіль матиме матричну головну оптику, яку за доплату можна замінити фарами з лазерно-люмінофорним дальнім світлом. Що ж до світлового малюнку ходових вогнів, то він на оновленому кросовері став зовсім іншим. Причому, для задніх ліхтарів на OLED-елементах доступні одразу чотири варіанти “габаритів”, які можна обрати за допомогою спеціального меню в мультимедійній системі.

Оновлені BMW X5 та X6: інший салон і лише гібридні двигуни

Сама ж "музика" змінилась не кардинально. Тут як і раніше використовується багатоекранна система MIB 3, яка тепер підтримує сторонні застосунки. Інші елементи салону, на перший погляд, виглядають незмінними, але в конфігураторі можна помітити недоступні досі елементи декору. Наприклад, накладки з натурального сріблястого ясеня або контрастну прострочку сірими нитками.

На відміну від зовнішнього вигляду, по техніці оновлений паркетник зовсім не змінився. Як і дотепер, у базовій модифікації його пропонуватимуть зі звичайною пружинною підвіскою, яку можна замінити пневмобалонами, та ще й додати до них адаптивне шасі з керованими колесами задньої осі. Також для дорогих варіантів кросовера буде доступним активний стабілізатор та розширені програми їздової електроніки.

Тест-драйв VW Touareg: менше позашляховика, більше люксу

На нашому ринку автомобіль поки заявлений у трьох модифікаціях. Єдиною дизельною версією буде 50 TDI з трилітровим V6 на 286 к.с. та 600 Нм крутного моменту. Бензиновий 55 TFSI на 340 к.с. і 500 Н·м тяги також створений на основі трилітрової “турбошістки”, але для нього в Audi передбачили дуже дорогу альтернативу у вигляді SQ7.

Ауді Ку7

Під капотом такого кросовера буде встановлений чотирилітровий V8 з двома турбінами, який розвиває 507 к.с. і 770 Н·м крутного моменту. Цей агрегат зможе розганяти величезний паркетник до 100 км/год всього за 4,1 секунди, а для зменшення витрат пального на ньому встановлена система деактивації половини циліндрів.

Найпотужніші нові авто в Україні: що є на AUTO.RIA?

З тією ж метою на всіх рестайлінгових паркетниках використовується 48-вольтова гібридна система з невеликою батареєю та стартер-генератором, який полегшує старт з місця і трохи зменшує витрати в місті. Також спільною для усіх кросоверів рисою буде повноприводна трансмісія з класичним 8-ступеневим “автоматом”.

Ціни оновленого кросовера на українському ринку вже відомі, тож усі охочі можуть прицінитись до бажаного варіанта Q7 за допомогою конфігуратора на офіційній сторінці місцевого представника. Найдоступніший дизельний паркетник у нас можна буде придбати за ціною від 2 592 817 гривень, а вартість базового 55 TFSI стартує з 2 672 738 гривень. Втім, зауважимо, що насправді ціни будуть трохи вищими, адже вони не враховують навіть пофарбованого у колір кузова бампера: за нього конфігуратор пропонує трохи доплатити.

Купить новый  Audi Q7 на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Купить новый Audi Q7 на AUTO.RIA
от 3 931 000 грн до 4 516 977 грн

Окрім базового виконання оновлені Audi Q7 з цими двигунами можна замовити в пакеті S line: за нього доведеться доплатити трохи більше ніж 160 тисяч гривень. Тим часом топовий SQ7 у нас коштуватиме щонайменше 3 686 646 гривень. Таким чином оновлений автомобіль, як і раніше, сперечатиметься за гаманці клієнтів з BMW X5 та Mercedes-Benz GLE, які з моменту презентації "другого" Q7 навіть встигли змінити платформи.

Отзывы о Audi Q7

80 место
Отлично
131 отзыв
4.5
80 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.7
  • Надежность
    4.4
  • Комфорт
    4.7
  • Цена
    3.9
  • Дизайн
    4.7

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки

стоимость обслуживания

Все отзывы о Audi Q7

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми