debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Hyundai Santa Fe (MX5) Назад

Автомобіль тижня. Hyundai Santa Fe (MX5)

П'ята генерація кросовера поки продається тільки вдома — у Республіці Корея, але незабаром дістанеться і до Європи.

Останнім часом компанія Hyundai не лінується шокувати автоспільноту своїм контрастним дизайном. Три роки тому зовнішній вигляд Tucson здавався багатьом надто сміливим, після нього з’явились грубуватий Ioniq 5 та футуристичний Ioniq 6. Здавалося б, усі вже звикли до експериментів, однак щойно представлений новий Santa Fe знову спровокував зливу суперечок щодо свого дизайну.

Тест-драйв Hyundai Tucson: Возмутитель спокойствия

Візуально нове покоління паркетника справляє враження автомобіля, набагато більшого за попередника, але це переважно візуальний ефект. Насправді його довжина (4830 мм) лише на 4,5 сантиметри більша за теперішнього «Санту», висота (1720 мм) зросла ще на 3,5 сантиметри, а ширина й поготів залишилася точно такою ж. На додачу, на кросовер почали встановлювати більші колісні диски: тепер на базових паркетниках використовуються 18-дюймові колеса, а на топових версіях будуть встановлювати навіть 21-дюймові.

Хендай Санта Фе

Судячи зі збільшеної до 2815 мм колісної бази, в салоні кросовера не бракуватиме місця нікому. На презентації заявили, що у пасажирів третього ряду над головою з'явилось майже 7 сантиметрів вільного простору і близько 1,5 сантиметра в колінах, що дозволить без надмірних страждань помістити туди пасажирів зі зростом до 180 сантиметрів. Втім, на другому ряду, який додав у колінах 3,5 сантиметри, довготелесі люди все ж почуватимуться зручніше.

Тест-драйв Hyundai Ioniq 6: нестандартний підхід

Що ж до оформлення інтер'єру, то тут оригінальних ідей кросовер показати не зможе. Передня панель нагадує інші новинки корейського бренду з їхніми вигнутими 12,3-дюймовими дисплеями щитка приладів і мультимедійної установки, а також масивною центральною консоллю та передньою панеллю простої форми.

Попри наявність великих екранів, корейці продовжують дотримуватись класичного компонування своїх салонів і зберігають окремий модуль кліматичної установки. У випадку із Santa Fe його все ж доповнили 6,6-дюймовим тачскріном, хоча керувати усіма функціями можна й за допомогою звичайних кнопок та механічних регуляторів.

Что выбрать? Сравнение Mazda CX-9 и Hyundai Santa Fe

Загалом передбачено декілька варіантів оббивки інтер'єра. В топовій модифікації нам обіцяють комфортні крісла, що оббиті шкірою наппа, та роздільні крісла другого ряду як опцію, для яких передбачені електропривод та отаманка. Базові версії паркетника матимуть скромніші сидіння з тканиною та п'ятимісний салон.

Хендай Санта Фе

Про лінійку двигунів на презентації говорили небагато, хоча вона має доволі цікавий вигляд. По-перше, в ній не представлено жодного дизельного двигуна: замість них клієнтам пропонуватимуть економні гібриди. Наприклад, для Західної Європи було підготовлено підзарядний PHEV з 1,6-літровою “турбочетвіркою” та великою батареєю. Покупцям з інших регіонів пропонуватимуть його спрощену версію з меншим акумулятором та 180-сильним 1.6 T-GDI.

Тест-драйв
Hyundai Santa Fe: Не прячьте ваши денежки

Найдешевші ж версії автомобіля обладнуватимуть з 2,5-літровим “атмосферником” на 194 к.с. та 246 Н·м крутного моменту і восьмиступеневим “автоматом”, тим часом як найдинамічнішою версією кросовера має стати автомобіль з 2,5-літровим T-GDI, який розвиває 281 к.с. та 422 Н·м крутного моменту й агрегатується з 8-діапазонним “роботом”. Втім, для країн Європи останній варіант поки не заявляли.

Нещодавно в Південній Кореї пройшла місцева прем'єра нового Hyundai Santa Fe та були оголошені ціни на нього. Попри те, що найпростіший мотор там теж не був представлений, кросовер не надто сильно зріс у ціні: за базову версію на домашньому ринку зараз просять еквівалент 980 888 гривень.

Усі нові Hyundai Santa FE: що є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Усі нові Hyundai Santa FE: що є на AUTO.RIA?
от 1 900 000 грн до 2 257 700 грн

Що ж до інших країн, то там презентації нового Santa Fe поки що навіть не анонсували. За чутками, паркетник має з’явитися на європейських ринках протягом першого півріччя наступного року. По тому можна буде робити прогнози щодо того коли ж нова модель дістанеться й до України.

Отзывы о Hyundai Santa FE

189 место
Отлично
541 отзыв
4.4
189 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.4
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    4.3
  • Дизайн
    4.4

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов

Все отзывы о Hyundai Santa FE

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми