debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Електричний аналог KIA Sportage отримає незвичні акумулятори: перші фото KIA EV5! Назад

Електричний аналог KIA Sportage отримає незвичні акумулятори: перші фото KIA EV5!

Серійну версію електромобіля мають показати найближчими місяцями.

Перший електричний кросовер KIA виявився доволі вдалою моделлю та успішно конкурував не тільки з Ioniq 5, а і з відомішими електромобілями. На цьому тлі корейці вирішили активніше розвивати електричну лінійку та нещодавно представили кросовер KIA EV5, який повинен стати конкурентом популярного в нашій країні Volkswagen ID.4.

У KIA нового паркетника вважають електричною альтернативою власного ж Sportage, хоча він трохи більший за популярну в Україні модель. Завдовжки електромобіль більший на 10 сантиметрів (загалом 4 615 міліметрів) і ширший на 1 см (1 875 мм). Небагато паралелей і з точки зору дизайну: екстер'єр новинки наслідує старшому кросоверу EV9 з його гострими гранями й оптикою у вигляді тоненьких смуг.

Автомобіль тижня: KIA EV9

Попри сміливий дизайн екстер'єра, салон кросовера виглядає доволі звичним. Тут можна побачити стандартне для KIA кермо та об'єднаний модуль панелі приладів з інформаційно-розважальною системою. З незвичайного можна виділити хіба що суцільний передній диван без підлокітника. Втім, перескочити з місця водія на пасажирське все одно не вийде через високу центральну консоль.

У компанії поки не розкрили характеристик силових установок нового електромобіля, однак вже поділились деякою інформацією щодо його батарей. Вже відомо, що в Китаї цю модель продаватимуть з літій-залізо-фосфатним акумулятором, а в інших країнах будуть використовувати нікель-марганцево-кобальтові батареї. В будь-якому разі ємність батареї складатиме 77 кВт·год, а на одному заряді можна буде проїхати близько 600 кілометрів.

Усі нові Kia: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Усі нові Kia: що є на AUTO.RIA зараз?
от 756 000 грн до 1 396 640 грн

Решту деталей корейці обіцяють озвучити ближче до прем'єри автомобіля, яка запланована на жовтень поточного року, тим часом як продажі новинки почнуться вже взимку. Відомо, що першим ринком на якому з'явиться EV5, стане Китай, а у 2024-му електромобіль почнуть продавати в інших країнах.

Отзывы о Kia Rio

314 место
Отлично
868 отзывов
4.3
314 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.1
  • Надежность
    4.4
  • Комфорт
    4.0
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.5

дизайн кузова, динамика, качество сборки, коробка передач, объем багажника

дорожный просвет, качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Kia Rio

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми