debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Mercedes-Benz CLE-Класу (C236) Назад

Автомобіль тижня: Mercedes-Benz CLE-Класу (C236)

Спочатку продаватимуть купе, а потім з'явиться й кабріолет.

Лінійка електромобілів, яка зараз дуже швидко розвивається, розширила модельний ряд Mercedes-Benz до нечуваних розмірів. Звісно, широкий вибір кращий за дефіцит пропозицій, — але є один нюанс. Давно відомо що дуже перенасичений асортимент частіше шкодить продажам, аніж допомагає їм. І вочевидь німці вже почали відчувати ефект “надмірного вибору”, оскільки вже почали вдаватись до оптимізації модельного ряду. Так "під ніж" нещодавно потрапили дводверні версії C- та E-класу, які вирішили замінити одним, але абсолютно новим Mercedes-Benz CLE.

Автомобіль тижня. Mercedes-Benz E-Class (W214)

Попри самобутній дизайн, в основі новинки буде використовуватись платформа від попереднього C-Класу (205), що гарно "читається" у профіль переважно через характерну форму дверей та бічних вікон. Але завдяки абсолютно новим передній та задній частині, німці дуже вдало приховали це запозичення. На додачу, сама архітектура була значно вдосконалена, тож автомобіль помітно виріс у розмірах.

Мерседес ЦЛЕ

Завдяки великим звісам і довгій колісній базі як у нового седана C-Класу, довжина новинки склала 4850 мм, що навіть більше ніж було у купе класу E. Завширшки (1860 мм) новинка також масивніша за своїх попередників, тим часом як висота (1428 мм) поки відома тільки для купе. Кабріолет німці вирішили представити на фото, однак досі не заявили для нього жодних даних.

Автомобиль недели. Mercedes-Benz C-Class

Попри вельми самобутній за мірками сучасного Mercedes-Benz екстер'єр, з дизайном салону німці вирішили не експериментувати. Судячи з опублікованих фото, інтер'єр новинки буде дуже схожим на те, що ми бачимо на актуальному C-класі (W206). Основними елементами тут стали екрани панелі приладів та мультимедійної системи MBUX. На передній панелі можна помітити круглі дефлектори повітропроводів, а центральна консоль позбавлена майже всіх елементів керування.

Вже у базовій версії новий CLE матиме мультиконтурні крісла з пам'яттю та підігрівом, хоч і без вентиляції та масажу (за останні опції покупця попросять доплатити окремо). Про другий ряд в Mercedes-Benz розповіли тільки те що він є, та те, що там буде просторіше, ніж було на купе C-Класу.

Что выбрать? Volvo S90 против Mercedes-Benz E-Класса

Що ж до кабріолета, то єдиними відомими деталями про нього стало те що він буде випускатись з м'яким дахом і отримає електрорегулювання екрана мультимедійної системи, завдяки якому можна змінювати кут його нахилу та зменшувати відблиски від сонця. Раніше таку функцію ми могли побачити на кабріолеті SL.

Мерседес ЦЛЕ

Представлена на прем'єрі лінійка двигунів складається з чотирьох гібридних агрегатів зі стартер-генератором і 48-вольтовою системою живлення. Базовими версіями стали бензиновий CLE 200 з дволітровим агрегатом на 204 к.с. та 320 Н·м крутного моменту і дизельний CLE 220 d з двигуном аналогічного об'єму, який видає 200 к.с. та 440 Н·м тяги. Ці модифікації можна придбати або з заднім, або ж із повним приводом.

Найпотужніші нові авто в Україні: що є на AUTO.RIA?

В той самий час топові модифікації пропонуватимуть тільки з фірмовим повним приводом 4Matic. Під капотом версії Mercedes-Benz CLE 300 встановлюватимуть форсовану дволітрову “четвірку” потужністю 258 кінських сил та 400 Н·м, а топовою версією став CLE 450 з рядною турбошісткою на 381 кінську силу та 500 Н·м крутного моменту. В усіх випадках на купе встановлюватимуть лише фірмовий 9-ступеневий “автомат” 9G-Tronic, з яким найшвидша версія CLE розганятиметься до 100 км/год лише за 4,4 секунди. І це лише доти, доки не представлені модифікації від AMG!

Втім, скориставшись переліком опціонального обладнання вже зараз можна дозамовити спортивну AMG-підвіску, яку можна встановити або на спортивне шасі, або й на адаптивне — з поворотною задньою віссю. Алгоритм роботи останньої не відрізняється від інших моделей Mercedes: на швидкості до 60 км/год задні колеса повертаються в протилежний від передніх бік, щоб покращити маневреність авто. А на більшій швидкості всі колеса скеровуватимуться в одному напрямку, щоб покращити стабільність машини.

Усі пропозиції нових Mercedes-Benz на AUTO.RIA
Предложение о продаже

У Mercedes-Benz запевняють, що новинка буде кращою за останню генерацію купе E-Класу, проте залишиться дешевшою за нього, оскільки її базова ціна не має перевищувати 60 000 євро. Втім, точну вартість нового купе в Німеччині обіцяють назвати ближче до кінця осені, тим часом як продажі кабріолета стартують лише наступного року.

Отзывы о Mercedes-Benz E-Class

43 место
Отлично
423 отзыва
4.5
43 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.6
  • Надежность
    4.4
  • Комфорт
    4.7
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов

Все отзывы о Mercedes-Benz E-Class

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми