debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: оновлений Peugeot 208 Назад

Автомобіль тижня: оновлений Peugeot 208

Французький хетчбек скаже «Бувай!» дизелю, натомість отримає покращені гібридні та електричні версії, а обладнання інтер’єру «підтягнуть» до рівня нового Peugeot 308. Що ще відомо?

Попри навалу кросоверів (а може саме завдяки їй) європейський ринок невеличких міських хетчбеків прогресує неабияким темпом. Минуло лише десять тижнів після презентації нового Renault Clio та клонованого з нього Mitsubishi Colt, а французи вже представили давно очікуване оновлення популярного Peugeot 208.

Це саме той приклад, коли слово «популярний» не є ввічливим перебільшенням: за підсумками 2022 року «двісті восьмий» примудрився випередити європейську сенсацію – Dacia Sandero – і піднявся на перший рядок рейтингу продажів не лише у своєму сегменті, а й в абсолютному заліку з результатом у 206 з гаком тисяч машин на 27 консолідованих ринках Єврозони. Однак суперники добряче «підпирають» (кількість нових Sandero у Європі протягом того ж року сягнула 200,5 тисяч), тому на четвертому році кар’єри Peugeot 208 піддали рестайлінгу.

Кросовер Peugeot 2008 оновився у всіх версіях. Що вже відомо?

Загалом зовнішність оновленого хетчбека використовує рішення, вже знайомі нам завдяки «другій фазі» кросовера Peugeot 2008, однак є й очевидні відмінності. Голова з них — більша та рельєфніша решітка радіатора, через розмір якої передній бампер не має «прихованого» нижнього повітрозабірника. Завдяки використанню на ній фарбованих сегментів може навіть виникнути враження, що крізь решітку «просвічує» кузов.

Як ми й прогнозували, фірмові «ікла» вузьких світлодіодних ходових вогнів перетворилися на «пазурі» з трьох вертикальних сегментів замість одного. Тепер вони розташовані в окремих модулях обабіч решітки, що, вочевидь, значно спрощує виготовлення переднього бампера. При цьому з фар «пазурі» зникли: на презентованій наразі версії GT промінь формуватимуть три окремі світлодіодні лінзи. Позаду все навпаки: начиння ліхтарів являє собою три незалежних горизонтальних модулі, «світловий підпис» яких, разом із широким плафоном, візуально робить корму оновленого 208-го ширшою. Втім, жоден габарит хетчбека внаслідок рестайлінгу не змінився.

Новий Peugeot 308 в Україні: дизель, автомат, «повний фарш». Яка ціна?

В інтер’єрі змін не так і багато, — однак лише на перший погляд. Виробник повідомив, що відтепер центральний сенсорний екран інформаційно-розважальної системи завжди матиме діагональ 10 дюймів (на дві дешевші комплектації актуального покоління ставлять 7-дюймовий), а його «залізо» і програмне забезпечення матимуть ту ж саму конфігурацію, що й на новому Peugeot 308, який нещодавно почали продавати в Україні.

Насамперед йдеться про вищу роздільність самої матриці та наявність сучасних функцій на кшталт бездротового підключення Android Auto / Apple CarPlay, повноекранної картинки GPS-навігатора та інформації від систем адаптивного круїз-контролю, попередження про виїзд зі смуги руху або моніторингу сліпих зон, які постачатимуться у стандартному виконанні. Панель приладів збереже «циферблати» лише на базовому варіанті Active, тим часом як Allure і GT матимуть перед кермом оновлений 10-дюймовий дисплей з 3D-ефектом.

Оновлений Opel Corsa: фірмовий «передок» Visor і потужніша електрифікація

Дещо зміниться й моторизація: з-під капота Peugeot 208 остаточно зникне 1,5-літровий турбодизель 1.5 BlueHDi, замість якого пропонуватимуть два бензинових двигуни PureTech потужністю 75 к.с. (BVM 5) або 100 к.с. (BVM 6). Також у лінійці передбачені дві гібридних версії потужністю 100 і 136 к.с. на базі оновленого 3-циліндрового 1.2-літрового мотора (тепер із ланцюгом ГРМ), пов’язаного з автоматичною коробкою передач e-DCS6, яка містить вбудований 48-вольтовий електродвигун (розробка Punch Powertrain).

Втім, чи не найбільший акцент французька марка робить на електричних версіях Peugeot е-208. Їх, як нескладно здогадатись після презентації оновленого Opel Corsa, буде дві: перша отримає вже знайомий нам по тест-драйву e-208 електричний рушій потужністю 136 к.с. з батареєю на 50 кВт·год і автономністю в межах 360 км. Другий варіант потужністю 156 к.с. матиме новий двигун Nidec і акумулятор на 51 кВт, з яким автомобіль долатиме до 400 км на одній зарядці.

Усі нові Peugeot: що є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Усі нові Peugeot: що є на AUTO.RIA?
от 663 140 грн до 2 329 420 грн

Цікаво, що рестайлінг змінить не лише сам хетчбек, а й місце його виробництва: електричну версію виготовлятимуть не у Словаччині, а на іспанському заводі Stellantis у Сарагосі, а машини з ДВЗ збиратимуть у Марокко. За планом перші оновлені Peugeot 208 мають з’явитись у салонах європейських дилерів вже наприкінці цієї осені, а про перспективи хетчбека в Україні ми, сподіваємось, зможемо повідомити незабаром. Підпишіться на канал Новин AUTO.RIA у Telegram, що, своєчасно дізнатися більше.

Отзывы о Peugeot 208

Отлично
49 отзывов
4.5
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.5
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    4.3
  • Дизайн
    4.8

дизайн кузова, динамика, качество материалов, качество сборки, коробка передач

дорожный просвет, шумоизоляция

Все отзывы о Peugeot 208

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми