debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Не тільки «електричка»: Jeep розширює лінійку силових агрегатів нового Avenger Назад

Не тільки «електричка»: Jeep розширює лінійку силових агрегатів нового Avenger

Бензиновий турбо матиме лише механічну коробку передач заради економії, однак пізніше з’явиться й самозарядний гібрид з «автоматом».

Офіційна презентація нового мінікросовера Fiat 600, яка відбулася минулого тижня, вкотре нагадала, що автомобілі групи Stellantis зазвичай поділяють не лише технічну платформу, а й мають спільну стратегію виходу на ринок: перший хід роблять електричні версії новинок, до яких із часом підтягуються альтернативні варіанти з ДВЗ. І хоч про бензинову версію «шестисотого» італійці поки не випустили й пари з уст, досвід нового Jeep Avenger напевно буде для них гарним дороговказом.

Нагадаємо, мініатюрний (довжиною лише 4084 мм) SUV Avenger був офіційно презентований восени 2022 року з електричною силовою установкою й фактично одразу ж став переможцем премії «Автомобіль року в Європі». І хоч почесні звання неабияк допомагають продавати нові авто, ціна впливає на попит значно істотніше, — а вартість найдоступнішого електричного «Евенджера» склала майже 35 тисяч євро в Італії (у Німеччині й Франції він коштує навіть більше). Тому доступніші варіанти з ДВЗ не примусили довго на себе очікувати.

Автомобіль тижня: оновлений Peugeot 208

Спершу машини з бензиновим двигуном з’явились на Піренеях (в Італії, Іспанії та Франції), однак географія дедалі розширюється. Не дивина: зі стартовим цінником у 24-27 тисяч євро (залежно від ринку та комплектації) Avenger має значно більше шансів потрапити до гаражів економних європейців. Однак на широкий вибір агрегатів очікувати не варто: єдиним ДВЗ, який запропонують для найменшого «Джипа», є 1,2-літровий бензиновий турбо потужністю 100 к.с., добре відомий прихильникам французьких та німецьких авто на платформі CMP (Peugeot 208 і 2008, Opel Mokka тощо) під назвою PureTech або GSI. Трансмісія теж буде безальтернативною: бензиновий «Евенджер» матиме лише механічну коробку передач на 6 ступенів та передній привод.

Втішні новини є й для прихильників «двох педалей»: у першому кварталі 2024 року Jeep Avenger має отримати гібридну силову установку потужністю 136 к.с. з 1,2-літровим турбо й електричним двигуном у картері автоматичної коробки передач e-DCS6, розробленої Punch Powertrain. Втім, доля гібридної версії теж може виявитись нелегкою через державні субсидії, які пропонують покупцям електромобілів у багатьох країнах Європи: розмір екологічного бонуса — від 5 до 7 тисяч євро — наближає вартість «електрички» до потенційного цінового сегмента гібрида майже впритул. Однак покупці принаймні матимуть можливість обирати.

Нові кросовери за мільйон гривень: що є на AUTO.RIA?

Насамкінець можемо зауважити, що тим самим шляхом моторизації може піти не лише новий Fiat 600, а й наступний Citroen C3 Aircross, який останнім часом зник з радарів автомобільної спільноти. Ми ж в Україні тим часом очікуємо на відновлення офіційних продажів автомобілів Jeep під крилом нового імпортера: сподіваємось, серед пропозицій моделі Avenger буде не лише електромобіль, а й відносно доступніший варіант із бензиновим двигуном.

Отзывы о Jeep Grand Cherokee

313 место
Отлично
215 отзывов
4.3
313 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    3.6
  • Дизайн
    4.5

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов

Все отзывы о Jeep Grand Cherokee

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми