debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Новий Lexus RX Назад

Автомобіль тижня. Новий Lexus RX

На українському ринку новинку мають представити вже найближчим часом.

Кросовер Lexus RX у кожному з його поколінь мав доволі стабільний попит. Перша генерація моделі побачила світ ще у далекому 1998 році й стала однією з тих авто, що започаткували сегмент паркетників преміумкласу. А ближче до нашого часу японський кросовер закріпив звання лідера у власній ніші, випередивши на деяких ринках навіть BMW X3. Минулого року марка Lexus представила п'яту генерацію автомобіля, покликану суттєво посилити позиції моделі у ключових для бренду країнах.

Лексус РХ

Lexus ніколи не гнався за репутацією консервативного бренду, хоча саме RX в цьому плані виділяється серед усієї лінійки. З покоління в покоління кросовер зберігає характерну лінію скління, фірмові ДХВ та незвичний дах, що “ширяє” над кузовом кросовера. Втім, новинки має й багатенько нововведень, які надають її дизайну сучаснішого зовнішнього вигляду.

Это была не шутка. «Бус» от Lexus рассекречен. ВИДЕО

Після зміни поколінь кросовер перейшов на модульну архітектуру GA-K з багатоважількою на задній осі та зниженим на 1,5 сантиметра центром маси. Окрім цього інженери попрацювали над жорсткістю кузова, збільшивши частку високоміцних сталей, та замінили крила та капот на алюмінієві. Таким чином японці додали драйверського характеру доволі масивному автомобілю.

Лексус РХ

Цікаво, що після зміни поколінь довжина Lexus RX залишилась такою ж як і раніше, тим часом як колісна база виросла одразу на 6 сантиметрів! При цьому пасажирська ячейка автомобіля збільшилася лише на один. Салон кросовера і досі не страждав від дефіциту місця на другому ряду, тому інженери вирішили перекинути додатковий простір на користь багажного відсіку.

Автомобиль недели. Lexus NX

Однак сам інтер'єр перевели на нову концепцію Tazuna, яку трохи раніше продемонстрував новий Lexus NX. Не надто зручний тачпад біля селектора КПП інженери вирішили прибрати, тож керувати мультимедійною системою тепер можна тільки за допомогою тачскріна. До слова, останній у топових виконаннях RX збільшився одразу до 14 дюймів. Сама ж інформаційно-розважальна система отримала потужніше “залізо” і може підтримувати більше онлайн-функцій.

Ще одна функція, яка перейшла сюди з молодшого паркетника, — електричні замки e-Latch. Щоб відчинити дверцята, можна просто натиснути на руків'я, хоча залишився і засіб відкрити їх “як колись”, потягнувши важіль на себе (в такому разі замок спрацьовуватиме механічно, без застосування електроприводу). Не те щоб найкорисніше нововведення, однак завдяки йому системи безпеки матимуть функцію блокування дверей у разі, якщо електроніка виявить небезпеку від іншої машини, що рухається сусідньою смугою.

Тест-драйв Lexus RX: Sed Lexus

Від шестициліндрових двигунів у новій генерації японці вирішили відмовитись, замінивши їх на рядні “четвірки”. Що цікаво, класична модифікація з ДВЗ без електричних "довісків" у кросовера залишилась тільки одна - RX 350, під капотом якої встановлений 2,4-літровий турбомотор, що розвиває 279 кінських сил і 430 Нм крутного моменту.

Лексус РХ

Найдоступніший гібрид RX 350h матиме 2,5-літровий “атмосферник”, що працює з електромотором і варіатором. Окрім передньоприводної версії такий автомобіль пропонуватимуть (ясна річ, не на всіх ринках) з повним приводом E-Four, який матиме допоміжний електродвигун на задній осі. Сумарно така силова установка видаватиме до 245 к.с. та 316 Нм крутного моменту, чого має вистачати для того, щоб кросовер розганявся до 100 км/год за 8 секунд.

Усі нові Lexus RX: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Усі нові Lexus RX: що є на AUTO.RIA зараз?
от 3 104 571 грн до 3 988 632 грн

Анонсований на презентації плагін-гібрид RX 450h+ від попередньої модифікації відрізняється не лише функцією підзаряджання від електромережі, а й потужнішим двигуном на задній осі, хоча решта силової установки абсолютно не змінилась. Як результат, сумарна потужність установки зросла до 306 кінських сил, а динаміка розгону покращилась на секунду. Але, найважливішим нововведенням цієї версії стала літій-іонна батарея на 18,1 кВт∙год, якої, на думку розробників, має вистачати на 65 кілометрів суто електричного пробігу.

Лексус РХ

Найдорожчим в принципі варіантом має стати гібрид Lexus RX 500h F Sport з 2,4-літровою “турбочетвіркою” і двома електромоторами. Сумарна віддача такого агрегата складає 371 кінську силу і 500 Нм крутного моменту, тож до 100 км/год таке авто зможе розганятись лише за 6 секунд. Щоб ефективно зупиняти кросовер вагою дві з гаком тони, інженери вирішили вдосконалити гальмівну систему авто, встановивши на передні колеса шестипоршневі гальмівні механізми.

Натисніть тут, щоб серед перших дізнатися про наявність авто у салонах дилерів!
Зацікавились новою генерацією Lexus RX?

Звісно, така модифікація буде представлена не у кожній країні, де можна знайти автосалон Lexus. Що ж до України, то у місцевому представництві бренду поки не розкривають комплектацій та силових установок, з якими новий кросовер буде представлений у нас. Втім, інтрига навряд чи триватиме довго: більше деталей ми сподіваємось дізнатися вже найближчим часом, адже офіційний дебют п'ятої генерації Lexus RX може відбутися в Україні ще до кінця зими. Принаймні, такий план.

Отзывы о Lexus RX

184 место
Отлично
255 отзывов
4.4
184 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.5
  • Комфорт
    4.6
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    4.4

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, объем багажника

качество материалов, коробка передач

Все отзывы о Lexus RX

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми