debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Нові гібридні авто: що краще купували в Україні протягом травня? Назад

Нові гібридні авто: що краще купували в Україні протягом травня?

Топ-20 найпопулярніших гібридів: Mercedes-Benz GLE повернувся на подіум, тим часом як Audi взялася переслідувати «Тойоту», - принаймні за кількістю моделей, представлених у рейтингу.

Збільшення продажів нових авто у травні, про яке ми в цілому повідомляли раніше, відбувалося доволі рівномірно в розрізі типів живлення силових агрегатів: «додали» усі, — навіть двохпаливні авто з ГБО, яких зараз до України не постачає жоден виробник (цей сегмент поповнюється завдяки встановленню обладнання авторизованими українськими СТО перед першою реєстрацією). Найдинамічнішим виявився сегмент нових електромобілів: протягом травня продажі нових «електричок» збільшилися проти квітня на 37 відсотків!

Рейтинг найпопулярніших нових електромобілів України

Неабиякий попит мали й гібридні авто: до звичної компанії найпопулярніших моделей у травні приєдналися кілька новачків, що забезпечило сегменту зростання на 16%. Загалом продажі електрифікованих авто з ДВЗ сягнули 1006 одиниць, а найбільше до цієї кількості доклав звичний лідер сегмента, — гібридний кросовер Toyota RAV4, попит на який за підсумками травня збільшився у порівнянні з попереднім місяцем на 46 машин.

Рейтинг найпопулярніших гібридів України

за підсумками продажів нових авто у травні 2023 року

1. Toyota RAV4: 213 нових авто;

2. Nissan Qashqai: 92 нових авто;

3. Mercedes-Benz GLE: 66 нових авто;

4. Toyota Camry: 51 нових авто;

5. Toyota Yaris Cross: 47 нових авто;

6. Volvo XC90: 45 нових авто;

7. Audi Q8: 42 нових авто;

8. Toyota C-HR: 36 нових авто;

9. Toyota Highlander: 33 нових авто;

10. Volvo XC60: 32 нових авто.

Другий щабель рейтингу дедалі утримує інший гібридний кросовер — Nissan Qashqai. Навіть втративши проти квітня 13 угод (це найбільший демарш серед усіх згаданих тут моделей) компактний «японець» чинить упевнений спротив більшому та істотно дорожчому Mercedes-Benz GLE (+14 машин), який посунув з третього рядка єдиний у топ-10 «не кросовер» — седан Toyota Camry (мінус 8 проданих авто проти квітня).

Тест-драйв Nissan Qashqai e-Power: електромобіль, який заряджає себе сам

Вкотре зазначимо, що лідером сегменту за кількістю моделей, які піднялися до переліку найпопулярніших, залишається Toyota: легковикам японської марки належать 6 позицій наведеної двадцятки. Однак не можна оминути увагою й істотний сплеск попиту на нові Audi: за підсумками травня до рейтингу бестселерів потрапили 5 моделей німецького бренду. Зауважимо, що деякі з них продемонстрували неабияку динаміку: седан A4 «вистрілив» з нуля у квітні до 31 проданого авто у травні, флагманський кросовер Audi Q8 додав до результату попереднього місяця 23 авто, продажі Audi Q7 покращилися на 17 машин.

11. Audi Q7: 31 нових авто;

11. Audi A4: 31 нових авто;

12. Toyota Corolla Cross: 25 нових авто;

13. Land Rover Range Rover Sport: 23 нових авто;

13. Hyundai Tucson: 23 нових авто;

14. Mercedes-Benz GLC: 18 нових авто;

15. Land Rover Range Rover: 17 нових авто;

16. Nissan X-Trail: 14 нових авто;

17. Land Rover Defender: 13 нових авто;

18. BMW XM: 11 нових авто;

19. Audi A6: 10 нових авто;

20. Audi Q5: 8 нових авто.


Цікаво, що травнева штурханина між гібридними Toyota та Audi продовжилася й за межами топ-20: буквально на порозі рейтингу з однаковим результатом у 7 проданих машин зупинилися Toyota Yaris, Toyota Corolla, Lexus RX та Audi A5. Також до переліку найпопулярніших гібридних авто у травні не потрапили BMW X7 (3 проданих машини проти 11 у квітні) та X1 (2 кросовери проти 8 попереднього місяця).

Тест-драйв Toyota Corolla Cross: альтернатива RAV4 з комфортною підвіскою

Причиною, вочевидь, є замала пропозиція німецьких кросоверів у наявності: за даними аналітиків AUTO.RIA, протягом місяця до автосалонів телефонувало набагато більше потенційних покупців цих моделей, ніж було машин. До того ж продаж дешевших BMW X1 попередньої генерації (F48 LCI) добігає кінця — серед пропозицій вже з’являються нові кросовери (U11), які матимуть в Україні щонайменше дві гібридних модифікації.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми