debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Один із найдешевших автомобілів марки Land Rover отримав оновлення. ВІДЕО Назад

Один із найдешевших автомобілів марки Land Rover отримав оновлення. ВІДЕО

Цифровий щиток приладів, великий вигнутий дисплей на консолі та новий важіль вибору режимів роботи АКПП — більшість обновок зосереджена в інтер’єрі. Коли чекати в Україні?

Кросовер Land Rover Discovery Sport є одним із найкомпактніших і найдоступніших автомобілів британської марки: хоч він на 22 сантиметри довший за Range Rover Evoque, який ділить з ним нову платформу PTA, коштує майже на 180 тисяч гривень менше, ніж преміальний побратим, — принаймні у стартовій комплектації. Принципова відмінність у тому, що для Discovery Sport за доплату пропонують 7-місний салон, тим часом як для «Евока» така опція недоступна. На додачу в інтер’єрі «Спорта» незабаром з’явиться ще кілька цікавинок.

Внаслідок першого за чотири роки оновлення Land Rover Discovery Sport отримав цифрову панель приладів перед водієм, яку встановлюватимуть вже у базовій комплектації. Також передбачене нове кермо з елегантним металізованим молдингом і стандартними підкермовими «пелюстками» перемикача передач, а звичний важіль АКПП на центральній консолі перетвориться на масивний, але дуже компактний джойстик з алюмінію, вкритого шкіряною накладкою.

Тест-драйв Land Rover Discovery Sport. Кросівки для бездоріжжя

Втім, найочевиднішою прикрасою інтер’єру стане новий 11,4-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи, сенсорна поверхня якого має невеликий горизонтальний вигин. Нарешті (плюс це чи ні — вирішувати потенційним клієнтам) з «бороди» зникли звичні шайби управління режимами кліматичної установки, — тепер цю функцію покладено на відповідну вкладку в графічному меню на екрані. Відтак верхня частина центральної консолі стала дуже легкою і лаконічною: на ній залишились хіба що майданчик бездротової зарядки й два слоти USB-C для живлення мобільних пристроїв та підключення смартфонів з Android Auto (Apple CarPlay має бездротовий інтерфейс).

На додачу кокпіт буде обладнано дзеркалом заднього виду з технологією ClearSight Rear View Mirror, яке дає гарний огляд незалежно від наявності пасажирів у третьому ряду та кількості вантажу в багажному відсіку завдяки вбудованій камері, функцією «прозорого капота» для безпечнішого руху за межами облаштованих доріг та комплексом 3D-камер панорамного огляду.

Тест-драйв Land Rover Defender 110. Лишилося тільки ім'я?

Лінійка силових агрегатів оновленого Discovery Sport передбачає наявність двох дизельних версій (D165 потужністю 163 к.с. та D200 на 204 к.с.), двох бензинових (200-сильного P200 та 249-сильного P250) і гібридного P300e, побудованого на базі трициліндрового 1,5-літрового бензинового турбодвигуна та електричного мотора. Загальна потужність останнього варіанта становить 309 кінських сил при тязі 540 Н·м, доступній у діапазоні 2000-2500 об/хв, тим часом як 2-літрові бензинові та дизельні ДВЗ матимуть посилений стартер-генератор для покращення гнучкості на малих обертах і плавної роботи системи старт-стоп.

Усі оновлені автомобілі без виключення будуть обладнані 9-ступеневою автоматичною трансмісією та фірмовою інтелектуальною системою повного приводу з контролем швидкості руху бездоріжжям і можливістю вибору режимів роботи залежно від типу покриття під колесами. Водій матиме можливість власноруч обирати між пресетами «Комфорт», «Трава-Гравій-Сніг», «Грязюка-Колія», «Пісок», «Еко» та «Динамічний», або покластись на досвід розробників Land Rover у режимі «Авто».

Усі нові позашляховики та кросовери Land Rover: що є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Продаж оновленого Land Rover Discovery Sport вже відкрито, і хоч у наявності ще лишились дорестайлінгові машини, охочі можуть замовити новинку, звернувшись до одного з офіційних дилерів бренду в Україні.

Отзывы о Land Rover Discovery Sport

Отлично
15 отзывов
4.3
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.1
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    3.9
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, коробка передач

качество сборки, стоимость обслуживания

Все отзывы о Land Rover Discovery Sport

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми