debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий «Кашкай» змінився більше, ніж очікувалося. Як вам таке? Назад

Новий «Кашкай» змінився більше, ніж очікувалося. Як вам таке?

Масштабний рестайлінг дав кросоверу нову зовнішність, а його водію — можливість вимикати занадто надокучливі допоміжні системи. Що ще відомо та коли чекати на новинку в Україні?

Останнім часом автовиробники використовують планове оновлення певної моделі як нагоду розширити перелік допоміжних систем і зробити кілька вкрай делікатних змін екстер’єру, однак японці з Nissan вирішили піти іншим шляхом. Рестайлінг кросовера Qashqai, який у третій генерації випускають понад три роки, змінив його зовнішність настільки, що у спостерігачів може виникнути враження виходу нового покоління популярної моделі.

Оновлені Scala та Kamiq: є перші фото!

Звісно ж, це не так: японці лише дуже вдало скористалися улюбленим методом фокусників, привернувши увагу низкою дуже яскравих змін. Найочевидніша з них — нове оформлення передньої частини кросовера: на відміну від показаного у США рестайлінгового X-Trail, зовнішній стиль Qashqai зробив крутий поворот в іншому напрямку. І хоч у його зовнішності з’явились натяки на дизайн «передка» електричного Nissan Ariya, широчезна шестикутна решітка з прихованими у ній світлодіодними фарами та вузенькі смужки ходових вогнів з вбудованими у них динамічними «поворотниками» — цілком оригінальні.

Тим часом форма задніх ліхтарів практично не змінилась, — на відміну від їхнього начиння: світлодіоди у габаритних вогнях і «стоп-сигналах», як було сказано на презентації, стали «суперчервоними», а повторювачі сигналу повороту, як і попереду, — анімованими. Силует змінився несуттєво, — за виключенням однієї деталі: контрастних пластикових накладок стало вкрай мало. Обвіс оновленого «Кашкая» переважно пофарбований у колір кузова: свого часу так вчинили у BMW, щоб зменшити сприйняття «утилітарності» моделі Х5. А ще на додачу до 18-дюймових дисків покупцям топових модифікацій оновленого Nissan Qashqai пропонуватимуть 19- та 20-дюймові колеса.

Тест-драйв Nissan Qashqai e-Power: електромобіль, який заряджає себе сам

На перших офіційних фото рестайлінгової моделі Qashqai представлений у версії e-Power, тож робити висновки щодо можливого обладнання кокпіту дешевших варіантів зарано. На презентації йшлося про суттєво покращені матеріали оздоблення, однак архітектура інтер’єру, вочевидь, залишиться незмінною: цифровий щиток приладів і сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи дедалі будуть відокремлені, «баранці» регулювання температури клімат-контролю будуть «фізичними», а пласку поверхню центральної консолі прикрашатиме знайомий власникам теперішніх кросоверів приземкуватий джойстик вибору режимів роботи трансмісії.

Натомість збільшиться кількість бортових допоміжних систем: у компанії не приховують, що розширювати перелік асистентів автовиробників примушує вкрай вимогливе ставлення Euro NCAP, експерти якої занижують оцінки рівня безпеки машинам без певного обладнання.

Сучасні системи допомоги водієві не виправдовують сподівань — експерти.

Саме тому новий Qashqai отримає цікаву функцію: водій матиме можливість вимкнути непотрібні йому «помічники» і зберегти бажану конфігурацію у власному профілі. Як наслідок, автомобіль не вмикатиме геть усі системи після кожного перезапуску силової установки, — працюватимуть лише ті, які водій залишив активними.

Хай там як, усе необхідне обладнання, передбачене збільшеними вимогами ЄС до електронних систем безпеки нових автомобілів, оновлений Nissan Qashqai матиме: до стандартного оснащення, окрім решти (ABS, EBD, ESC, TCS, датчиків тиску в шинах і «сліпих зон», сигналу аварійної зупинки тощо), входитимуть функції контролю смуги, моніторингу руху позаду автомобіля, контролю втоми водія, автоматичне екстрене гальмування, «чорний ящик» і звукове сповіщення про перевищення максимально допустимої швидкості.

Попит на гібридні авто в Україні скорочується. Що їм заважає?

Також у переліку обладнання (принаймні на дорожчих комплектаціях) з’явиться система панорамного огляду з окремим сегментом на 2000 для передньої частини кросовера, що має полегшити виїзд з другорядної дороги або паркувальної зони на смугу активного руху або «подивитись під передні колеса», щоб уникнути зіткнення з низькою перешкодою на кшталт огорожі або обмежувальної напівсфери. Ще одна цікава функція дозволить зберігати координати постійних місць паркування за допомогою датчика GPS: на таких локаціях панорамний огляд вмикатиметься автоматично для безпечної зупинки.

Насамкінець варто зазначити, що принципові зміни моторизації поточним оновленням не передбачені: як і зараз, першою чергою Qashqai пропонуватиме «м’який гібрид» на 158 к.с. і 250 Н·м, однак побудований він буде на базі 1,5-літрового трициліндрового бензинового двигуна з турбонаддувом і змінним ступенем стиснення, — того ж, який використовують для приводу генератора силової установки e-Power. Сама ж e-Power, вочевидь, не зміниться і пропонуватиме 190 к.с. та 330 Н·м — як і на теперішніх версіях «Кашкая».

Які нові Nissan Qashqai є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Які нові Nissan Qashqai є на AUTO.RIA зараз?
от 1 085 000 грн до 1 673 180 грн

Чутки про розробку суто електричної версії Nissan Qashqai на презентації оновленого кросовера підтвердили, однак від коментарів щодо її продуктивності чи запас ходу представники компанії відмовились. Та навряд чи ця таємниця протримається довго: виробництво рестайлінгового «Кашкая» вже стартувало на заводі у британському Сандерленді, до того ж у компанії давно не приховують наміру зробити європейську лінійку Nissan повністю електричною ще до 2030 року. В салонах українських дилерів оновлений Qashqai очікується до початку осені.

Отзывы о Nissan Qashqai

312 место
Отлично
683 отзыва
4.3
312 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.2
  • Комфорт
    4.1
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Nissan Qashqai

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми