debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Не стане «Мультивеном»? Новий VW Transporter зберігатиме спадок T6.1. ВІДЕО Назад

Не стане «Мультивеном»? Новий VW Transporter зберігатиме спадок T6.1. ВІДЕО

Німці анонсували наступну генерацію нового комерційного «буса»: що тепер про нього відомо?

Після презентації нового Volkswagen Multivan у 2021 році питання спадкоємності комерційної частини лінійки автомобілів, які досі ділили з ним платформу, для широкої автомобільної спільноти було поставлене на паузу, — і дебют електричної родини ID. Buzz / ID. Buzz Cargo (вантажністю 638 кг) анітрохи не прояснив ситуацію. Лише на початку грудня поточного року загадку було вирішено, — але завдяки підказці. Німці офіційно повідомили, що нові Transporter і Caravelle стануть нащадками теперішньої платформи Т6.1 і згодом приєднаються до Multivan Т7 та ID. Buzz як третя модельна лінійка.

Більше простору чи шику? Пасажирські мінівени, що є на AUTO.RIA зараз

За словами офіційних представників бренду, діапазон повністю перероблених варіантів Transporter і Caravelle буде «величезним», а їхня вантажність перевищуватиме 1 тонну. Портфоліо включатиме панельний фургон з двома різними варіантами довжини й висоти, вантажно-пасажирський Kombi, бортову вантажівку з подвійною кабіною та пасажирський «шаттл» Caravelle. Усі варіанти кузовів можна буде поєднувати з удосконаленими турбодизельними двигунами (TDI), гібридними силовими установками (eHybrid) і повністю електричними рушіями (e-Transporter і e-Caravelle).

Жодних суттєвих технічних деталей досі не розкрито, однак, з огляду на моторизацію нових «родичів», наступні Transporter і Caravelle можуть отримати дволітровий турбодизель TDI SCR (150 к.с./360 Н·м), бензиновий 2.0 TSI OPF (204 к.с./320 Н·м) та підзарядний eHybrid 1.4 TSI на 218 «коней», здатний долати на електричній тязі близько 60 км — принаймні, саме такі агрегати має теперішній Multivan (Т7).

Нові «пасажири» Volkswagen Transporter: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже

З іншого боку на силове обладнання нової лінійки може вплинути факт співробітництва між Volkswagen та Ford, вже реалізованого у спільних проєктах Caddy / Tourneo Connect, Amarok / Ranger та певною мірою ID.4 / Explorer. Оскільки новий Transporter приєднається до цієї кооперації, він може отримати дизельні двигуни 2.0 EcoBlue від Tourneo Custom (110-170 к.с.), гібридну установку, знайому нам завдяки тест-драйву Ford Kuga, та електричний рушій від e-Transit Custom (136 або 217 к.с.), який проходить між зарядками до 380 км.

Тест-драйв Ford Kuga FHEV: виріс, але не подорослішав

Якщо ж «фордизація» новинки виявиться не настільки глибокою, електричним агрегатом «е-Транспортера» може стати 204-сильний двигун від ID. Buzz Cargo з його батареєю на 77 кВт·год, яка забезпечує автономність у межах 425 кілометрів без підзарядки. Втім, цього разу гадати доведеться не так довго: за словами представників бренду Volkswagen почне збирати попередні замовлення вже на цьому тижні, а «живі» машини вийдуть на ринок у 2024 році.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми