debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Ford Ranger і Volkswagen Amarok визнали найкращими пікапами Європи Назад

Ford Ranger і Volkswagen Amarok визнали найкращими пікапами Європи

І Ford Pro, і Volkswagen Commercial Vehicles вигравали головний приз конкурсу «Міжнародна премія пікапів» (IPUA) уже двічі, однак вперше вони зробили це разом. Чому так вийшло?

Конкурс International Pick-up Award (IPUA) заснований доволі недавно — у 2010-му — і проголошує власників титулу «Кращий міжнародний пікап» лише раз на два роки, однак є моделі, які примудрилися виграти його нагороду вже двічі. А цьогоріч журі, яке складається з 22 представників профільних автомобільних ЗМІ, визнало: Ford Ranger і Volkswagen Amarok нової генерації, розроблені в межах спільного проєкту комерційних підрозділів компаній Ford Pro й Volkswagen Commercial Vehicles, однаково гідні перемоги.

Що вибрати? Порівнюємо пікапи Peugeot Landtrek та Mitsubishi L200

Варто зауважити, що «Міжнародна премія пікапів» - конкурс суто європейський, а модельні ряди у комерційному сегменті європейського ринку оновлюються не надто часто, та й загалом асортимент пікапів, серед яких варто шукати кращого, у Європі доволі скромний. Хай там як, переможця визначають не «на папері»: наприклад, цьогоріч відбіркове випробування кандидатів членами журі відбувалося у Греції протягом жовтня.

Тест-драйв Ford Ranger Raptor. Хищник для наших широт

Церемонія нагородження стала однією з чільних подій Міжнародного автосалону комерційної автомобільної техніки Solutrans 2023, який стартував 22 листопада у французькому Ліоні. До речі, саме там офіційно дебютував новий фургон Renault Master, про який ми детальніше розповімо згодом, — але зараз повернімось до найкращих європейських пікапів.

Тест-драйв VW Amarok: Вижу цель, не вижу препятствий

Влітку 2020 року Ford і Volkswagen уклали угоду про спільні проєкти у царині комерційних авто, електромобілів і систем автономного керування. В межах цієї концепції новий Tourneo Connect ще у 21-му перейшов на «візок» від Caddy, тим часом як Amarok розділив платформу з пікапом Ranger, а щойно презентований електричний Ford Explorer став технологічним родичем Skoda Enyaq iV та вельми популярного в Україні Volkswagen ID.4.

Врешті члени журі не змогли обрати з пари співплатформених пікапів очевидного переможця і видали премію обом: «Після групових випробувань було неможливо відокремити дві моделі одна від одної, оскільки нові Ranger і Amarok спільно розроблені та виготовляються на заводі Ford у Південній Африці. З усім тим, кожен виробник зміг зберегти власний унікальний стиль і риси водіння», – пояснив на церемонії Джарлат Суїні, голова журі IPUA.

Нові Ford Ranger на AUTO.RIA: що є у дилерів?
Предложение о продаже
Нові Ford Ranger на AUTO.RIA: що є у дилерів?
от 1 762 000 грн до 3 133 425 грн

Нагадаємо, що на українському ринку віднедавна представлені обидві моделі: першим у нас дебютував новий Ford Ranger з двома версіями 2,0-літрового турбодизеля потужністю 170 та 205 к.с. і трьома коробками передач (6-ступеневою механічною та 6- або 10-ступеневими «автоматами») вартістю від 1 768 705 до 2 079 209 грн.

Які нові Volkswagen Amarok вже з'явились на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

А кілька тижнів тому офіційний імпортер комерційних автомобілів Volkswagen оприлюднив ціни нового пікапа Amarok, який із 205-сильним турбодизелем коштує від 1 835 747 (з 6-ступеневою МКП) до 1 885 235 гривень (з 10-ступеневим «автоматом»).

Отзывы о Ford Ranger

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми