debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Skoda вперше показала інтер’єри нових Kodiaq та Superb. ВІДЕО Назад

Skoda вперше показала інтер’єри нових Kodiaq та Superb. ВІДЕО

Більше дисплеїв, просторіший кокпіт і нові багатофункційні «шайби» для управління бортовими системами. Та чи не надто схожими стануть салони флагманських моделей?

Напередодні світової прем’єри нових поколінь моделей Kodiaq і Superb Škoda запропонувала низці європейських журналістів ознайомитись із наступниками флагманських моделей на власні очі. Звісно ж, машини були вкриті камуфляжною плівкою, — однак цього разу чеська марка мала на меті не обговорення дизайну їхнього екстер’єру: метою заходу в Млада Болеславі стало перше «випробування на людях» нової архітектури та оздоблення кокпітів.

Нові Skoda Kodiaq та Superb: показали тільки профіль

Звісно, з об’єктивних причин журналісти AUTO.RIA не мали можливості відвідати цей захід, тож перші висновки ми робитимемо скориставшись офіційними фото й коментарями розробників. То, власне, на що можуть розраховувати потенційні покупці «наступних» флагманських моделей Škoda?

Кокпіт і перемикачі Smart Dials в інтер'єрі наступного Skoda Kodiaq


Перше, що впадає в око, — кокпіти Kodiaq і Superb нової генерації будуть доволі схожими: пресофіс компанії ніби навмисно надав зображення інтер’єрів обох новинок в однаковій гамі кольорів. Втім, уважний погляд розкриє відмінності, — а вони насправді суттєві. Насамперед торпедо кросовера буде вищим і матиме вертикальні дефлектори системи вентиляції, розташовані обабіч, поруч з дверцятами. Ще один отвір для повітря з’явиться по центру, тож м’яку декоративну панель встановлять лише перед пасажиром праворуч. Оздоблення з такого ж м’якого матеріалу на центральній консолі «Кодьяка» матиме підковоподібну форму.

Оновлені Scala та Kamiq: є перші фото!

Тим часом інтер’єр седана (чи то пак ліфтбека) Superb буде, так би мовити, горизонтальнішим: під майже пласкою поверхнею торпедо розташується широкий «замаскований» дефлектор вентиляції, підкреслений злегка вигнутою по центру панеллю з того ж м’якого матеріалу, та паралельним їй металізованим молдингом. «П»-подібного оздоблення центральна консоль «Суперба» не матиме — лише вставки з м’якого пластику обабіч, де до неї торкатимуться водій і пасажир.

Кокпіт і перемикачі Smart Dials в інтер'єрі наступного Skoda Superb


Далі — про спільні риси й технології: обидві новинки отримають нове кермо з двома горизонтальними шпицями, 10,25-дюймовий цифровий кластер приладів за ним і 13-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. Є ще дві цікавих деталі: проєкційний дисплей, якого ви на фото не побачите (про його розмір виробник поки не повідомляє), і джойстик перемикання режимів роботи трансмісії, на який ви навряд чи одразу звернули увагу. Річ у тім, що звичний селектор КПП зник з центральної консолі, звільнивши місце для практичних потреб екіпажу: тепер він розташований праворуч під кермом, трохи вище за клавішу запуску-вимкнення двигуна.

Нові Skoda Superb: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Нові Skoda Superb: що є на AUTO.RIA зараз?
от 1 399 000 грн до 1 992 072 грн

Втім, найреволюційнішим нововведенням у кокпіті, вочевидь, буде блок перемикачів режимів роботи другорядних систем: на перший погляд, виробник залишив на «бороді» звичні «шайби», - однак покладений на них функціонал істотно розширений. Невеличкі дисплеї по центру кожного перемикача — це лише перший рівень «апгрейду»: такі ми зустрічали й на нижчих за класом легковиках. Цікавіше те, що натискання на зовнішнє кільце даватиме змогу обирати функцію, яка потребує зміни: водій або пасажир перемикатимуть «шайби» з режиму регулювання температури на управління підігрівом або вентиляцією власного крісла. Зауважимо: подібне рішення ми вже бачили на автомобілях Jaguar та Land Rover, - і це доволі непогана для марки Škoda асоціація.

Тест-драйв Jaguar i-Pace. На лампочке

Центральна ж «шайба» матиме найбільше функцій: залежно від вибору, вона регулюватиме інтенсивність або напрямки розподілу потоку повітря з системи вентиляції, змінюватиме гучність роботи розважальної системи, допомагатиме обирати їздові режими та змінюватиме масштаб карти GPS-навігатора на центральному дисплеї. Будемо чесні: на етапі попереднього знайомства широкий набір функцій на одному перемикачеві викликає певний сумнів щодо ергономіки такого рішення. Втім, щойно автомобілі з’являться в Україні, — ми обов’язково дізнаємось як нові перемикачі під назвою Smart Dials працюють за реальних умов.

Наостанок зазначимо, що надана пресофісом «Шкоди» інформація свідчить про те, що розробники компанії неабияк «вклалися» у модний нині напрямок повторного використання сировини для створення матеріалів оздоблення інтер’єру. Наприклад, пакет ecoSuite передбачатиме наявність шкіряної оббивки, виготовленої за допомогою використання залишків обробки кавових зерен, а шкіру для топових комплектацій L&K оброблятимуть рідиною, яка залишилась після виробництва оливок.

Новий Skoda Kodiaq: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Новий Skoda Kodiaq: що є на AUTO.RIA зараз?
от 1 539 000 грн до 2 132 372 грн

Більше деталей про дизайн, обладнання та технічні параметри нової генерації флагманських моделей Škoda Kodiaq і Superb ми дізнаємося вже незабаром: за планом чеського виробника, офіційний дебют моделей має відбутися цієї осені. Підпишіться на канал Новин AUTO.RIA у Telegram, щоб своєчасно отримувати інформацію про новинки автомобільного світу й українського ринку одразу на смартфон.

Отзывы о Skoda Kodiaq

Отлично
14 отзывов
4.6
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.7
  • Надежность
    4.7
  • Комфорт
    4.7
  • Цена
    3.9
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки

стоимость обслуживания, цена

Все отзывы о Skoda Kodiaq

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми