debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Електричний Hyundai Casper у Європі матиме назву Inster Назад

Електричний Hyundai Casper у Європі матиме назву Inster

Найкомпактніший електромобіль корейського бренду матиме завдовжки близько 3,8 метра і долатиме на повністю зарядженій батареї близько 355 кілометрів.

Після повідомлення про те, що додаткове «загороджувальне» оподаткування може не надто істотно вплинути на ціни дешевих китайських електромобілів у Європі через істотний запас маржі у виробників з КНР, чимало брендів перейшло до «фази сприйняття», остаточно переконавшись у необхідності запропонувати власні альтернативи у найнижчому ціновому сегменті. Звісно, чимало «домашніх завдань» було виконано завчасно, але поки що офіційні повідомлення переважно анонсують майбутні прем’єри.

Автомобіль тижня. Jeep Avenger

Днями власний намір представити недорогий субкомпактний електромобіль для європейського ринку підтвердили у європейському офісі Hyundai. Раніше ми вже повідомляли про розробку електричної версії мінікросовера Casper, - і навіть показували «шпигунські фото» закамуфльованого прототипа, однак цього разу корейська компанія оприлюднила офіційну назву нової «електрички», додавши до повідомлення низку тизерних зображень. То що ж, власне, вже відомо?

Найменша «електричка» від Hyundai називатиметься Inster і матиме завдовжки близько 3,8 метра, — це дозволить корейському електромобілю на рівних конкурувати з оновленим 3,7-метровим Dacia Spring (його виготовляють у КНР, хоч компанія й озвучила намір перевести виробництво до Європи). В такому разі є сенс порівнювати його з китайським BYD Seagull (3,78 м), однак на відміну від України на європейському ринку він не представлений (натомість там продають BYD Dolphin завдовжки 4125 мм).

Тест-драйв Volvo EX30. Намагайся триматись попереду

Тим часом альтернативи від європейських брендів більші за розмірами: щойно презентовані Renault 5 і Citroen e-С3 мають завдовжки 3,92 та 4,01 м відповідно. Поки нерозсекречений електричний Fiat Panda, вочевидь, буде побудований на шасі Stellantis Smart Car, яке веде родовід від платформи CMP-B, тож його габарити (та й силові агрегати теж) будуть близькими до параметрів e-С3 та Jeep Avenger: більше дізнаємось у липні.

Характеристик Hyundai Inster виробник поки не розкриває: відомо лише, що електромобіль матиме затверджений за міжнародним циклом WLTP діапазон електричної автономності у межах 355 кілометрів, який забезпечуватиме літій-залізо-фосфатна батарея. А щоб підкреслити фірмову спадкоємність, нова корейська «електричка» отримає піксельні ліхтарі, притаманні моделям Hyundai Ioniq 5 та Ioniq 6.

А яка гарантія? Найдоступніші «офіційні» електромобілі на AUTO.RIA

Офіційні представники Hyundai вже неодноразово натякали, що вартість найменшої електрички бренду коливатиметься між 20 та 25 тисячами євро. Решта деталей стане відомою наприкінці червня, коли корейська компанія презентує новий Inster остаточно. Виробництво ж електричної новинки має стартувати у Південній Кореї до завершення 2024 року.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми