debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Найпотужніший за всю історію Porsche Taycan оновив рекорд Нюрбургринга. ВІДЕО Назад

Найпотужніший за всю історію Porsche Taycan оновив рекорд Нюрбургринга. ВІДЕО

За найдоступнішу версію Taycan Turbo GT доведеться викласти близько 240 тисяч євро, однак тисяча з гаком кінських сил, вочевидь, того варта.

Чутки про те, що оновлений Porsche Taycan буде потужнішим за Tesla Model S Plaid, на презентації вдосконаленої моделі німці підтверджувати не поспішали. Однак до того Мережею вже ширилась інформація, що Porsche привезли на Нюрбургрінг невідомий прототип, який подолав трасу за 7:7,55 хвилини, ставши найшвидшим седаном з тих, що побували на цій трасі. Виявилось, то був не якийсь рекордний прототип, а серійна версія нового Porsche Taycan Turbo GT, представленого днями в Європі.

Найпотужніші нові авто в Україні: що є на AUTO.RIA?

Візуально найшвидший Taycan не матиме істотних відмінностей від решти версій моделі, натомість доопрацювання забезпечують йому максимальну ефективність. Наприклад, для версії GT було розроблено спеціальний аеродинамічний обвіс, а щоб зменшити вагу тут широко використовується карбон, з якого виготовлено спойлер, корпуси дзеркал, накладки на пороги та деякі інші елементи.

Тест-драйв Porsche Taycan 4S: Ждешь особого отношения?

Таким чином інженери змогли зменшити вагу автомобіля до 2290 кг (-75 кг). Але, той хто намагається позбавитись усієї зайвої ваги, може замовити пакет Weissach Package: тоді з авто знімуть задні сидіння, частину шумоізоляції та елементів акустичної системи, а активний спойлер замінять розвиненим антикрилом.

Найголовнішою особливістю нової версії стала потужна силова установка, яка може “переварювати” силу току у 900 ампер, що на третину більше ніж на інших модифікаціях. Як результат, загальну віддачу двигунів у стандартному режимі вдалося збільшити до 789 кінських сил, а в режимі Sport Plus водій зможе на пару секунд отримати до 1108 кінських сил і 1340 Н·м крутного моменту!

Оновлений Taycan став найпотужнішим серійним Porsche

Як наслідок, з новою силовою установкою Taycan Turbo GT розганятиметься до 100 км/год лише за 2,3 секунди, а пакет Weissach Package покращує цей результат до 2,2 секунди. Цікаво, що у Tesla Model S Plaid більша базова потужність, динамічніший розгін (2,1 сек) та вища максимальна швидкість (322 км/год проти 305 км/год у «німця»), але це анітрохи не допомогло американському електрокару зберегти свій титул короля Нюрбургрингу: новий Porsche зміг обійти його у «Зеленому пеклі» більше ніж на 17 секунд.

Порше Тайкан ГТ

Варто зазначити, що всі ці динамічні характеристики досяжні у разі, якщо Taycan «взутий» у шини Pirelli P Zero Trofeo R: на інших колесах характеристики, скоріше за все, відрізнятимуться на гірше. Ба більше, саме на таких шинах автономність Porsche складатиме до 555 кілометрів пробігу на одному заряді акумулятора ємністю 105 кВт·год - звісно ж, у звичайному «не бойовому» режимі.

Скільки за новий Porsche Taycan на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий Porsche Taycan на AUTO.RIA?
от 4 258 100 грн до 5 752 939 грн

З усією повагою до наведених характеристик, очевидним слабким місцем цієї моделі видається її ціна. У країнах Західної Європи Taycan Turbo GT оцінили більш ніж удвічі дорожче за найпотужніший електромобіль Tesla! Втім, для забезпечених ентузіастів автоспорту це принаймні непогана інвестиція.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми