debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Оновлений Taycan став найпотужнішим серійним Porsche Назад

Оновлений Taycan став найпотужнішим серійним Porsche

Раніше цей титул утримував гіперкар 918 Spyder, випуск якого був украй обмеженим.

У Porsche не мають звички кардинально змінювати дизайн своїх автомобілів, хоча, планових рестайлінгів компанія не пропускає. Хай там як, візуально оновлені автомобілі розпізнати досить важко, тим часом як у плані техніки відмінності бувають дуже кардинальними. Дуже яскраво такий підхід ілюструє оновлений Taycan, який представили цього тижня.

Тест-драйв Porsche Taycan 4S: Ждешь особого отношения?

Одним із найголовніших нововведень цього рестайлінгу стали інші електромотори. Вони мають такі ж розміри й суттєво перепрацьоване начиння, завдяки якому потужність агрегатів суттєво зросла майже у всіх версіях. І хоч німці не поспішають розкривати характеристики усіх версій, уже відомо що базовий задньоприводний “Тайкан” розвиватиме 484 кінських сили й буде трохи легшим за попередника.

Тайкан

Натомість топовий Taycan Turbo S відтепер видаватиме до 939 кінських сил (+189 к.с.) і досягатиме 100 км/год лише за 2,3 секунди. Таким чином це буде найпотужніший і найшвидший серійний автомобіль в історії Porsche, який зможе випередити навіть гібридний гіперкар 918 Spyder, котрого досі згадували серед найшвидших автомобілів світу.

20 найпопулярніших нових електромобілів України у 2023 році

Ще одним важливим аспектом цього оновлення мають стати нові акумулятори. У компанії не поспішають розкривати усіх деталей, але вже відомо, що ємність найбільшого блоку Performance Battery Plus збільшиться до 105 кВт·год (98,6 корисної), а базовий акумулятор тепер зможе накопичити до 89 кВт·год (83,6 корисної) енергії та буде істотно легшим за попередника.

Зауважимо, що у Porsche вирішили не озвучувати показників запасу ходу, але судячи з комплементарних відгуків від наших колег, які встигли побувати на першому глобальному тест-драйві, новий Taycan зможе подолати між підзарядженнями значно більше за попередника. В реальних умовах базовий Taycan 4S має проїжджати близько 584 кілометрів, — а це набагато перевищує можливості теперішнього електромобіля.

Найпотужніші нові авто в Україні: що є на AUTO.RIA?

Німці обіцяють, що швидкість зарядки також помітно виросте. Якщо до рестайлу Taycan міг заряджатись із потужністю до 270 кВт, то модернізована модель буде здатна приймати з терміналів до 320 кВт. Німці запевняють, що бортовий пристрій дозволить зарядити акумулятор з 10 до 80 відсотків лише за 18 хвилин, що також підтверджують проінформовані європейські колеги.

Тайкан

Ще одним важливим нововведенням повинна стати допрацьована підвіска автомобіля. Адаптивне шасі з пневмобалонами тепер використовують навіть у найдоступніших моделях, а топові двомоторні модифікації отримають досконалу опцію Porsche Active Ride. Така підвіска дуже ефективно запобігає кренам та допомагає зберегти стабільну траєкторію навіть в складних умовах з нерівним покриттям.

Скільки гривень за новий Ford Mustang Mach-E?

Саме тому всі візуальні зміни в оновленому Taycan відійшли на другий план, хоча вони тут також є. Деякі нові деталі можна побачити на порогах і набагато менше — у дизайні оптики, хоча саме у неї вклали чимало зусиль. Наприклад, передні фари надалі випускатимуть у просунутому виконанні HD-Matrix, а задні ліхтарі матимуть вбудовану в центральну смугу логотип Porsche і тривимірний малюнок. Також виробник планує додатково виділити дорогі версії Turbo і Turbo S, тож вони отримають додаткові кольори, які будуть недоступними для базових моделей.

Ті, хто знайомий з дорестайлінговим Taycan, помітять всередині новий кокпіт на чотири дисплеї з оптимізованим користувацьким інтерфейсом. Кардинальні зміни дизайну інтер'єру, на перший погляд, знайти не так просто, проте виробник обіцяє чотири нових варіанти оздоблення салону. Причому, жоден з них не передбачає використання натуральної шкіри: її пропонують замінити тканиною з високим відсотком вовни або спеціальною оббивкою Race-Tex. Причому, для Turbo і Turbo S нові варіанти пропонуватимуть як "безоплатну" опцію, а покупцям решти модифікацій за них доведеться доплатити.

Скільки за новий Porsche Taycan на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий Porsche Taycan на AUTO.RIA?
от 4 174 500 грн до 4 868 775 грн

Наостанок маємо зауважити, що оновлений Taycan став ще одним автомобілем, який після оновлення суттєво додав у ціні. Наприклад, за базову модель тепер доведеться викласти від 101 500 євро, а вартість топового Taycan Turbo S лише починатиметься від 209 900 євро, — принаймні, якщо говорити про базові варіанти автомобілів у німецькому конфігураторі. Втім, ціни у гривнях ми дізнаємось незабаром: за планом імпортера оновлений Taycan має з'явитися серед пропозицій українських дилерів у травні.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми