debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Сервісна кампанія у Європі зупинилась через відсутність термопасти з України Назад

Сервісна кампанія у Європі зупинилась через відсутність термопасти з України

Після масштабного удосконалення батарей електромобілів деякі «фірмові» СТО не можуть повернути авто клієнтам.

Самокритичний підхід властивий багатьом українцям, тому для деяких наших співгромадян стало сюрпризом, що після початку повномасштабного вторгнення деякі європейські автовиробники почали зупиняти конвеєри через нестачу низки компонентів українського виробництва. Історія щойно отримала продовження, але якщо минулого разу виробництво пригальмувало постачання електричної проводки, то цього разу проблеми відчули у європейських сервісних центрах, які заявили про вичерпання запасів термопасти з України.

Тест-драйв Cupra Formentor: не с чем сравнивать

Початком історії, про яку з посиланням на заяви клієнтів низки СТО пише Autocar, стала сервісна кампанія, яку ще у липні минулого року оголосили в концерні Volkswagen для власників компактних електромобілів. Основною метою кампанії була перевірка стану й усунення потенційних несправностей батарей, встановлених на Cupra Born і аналогічні компакти, але через деякий час з сервісних центрів почала поступати інформація, що після відкриття корпуса батареї сервісмени не могли зібрати вузол через відсутність запасів теплопровідного герметика, який для мережі офіційних СТО концерну постачало підприємство з України.

Платформа МЕБ

Електрична платформа Volkswagen MEB


Дефіцит призвів до того, що десятки автомобілів досі залишаються у дилерських центрах Cupra (і не лише у Британії), очікуючи на завершення робіт. У сервісних центрах очікують на відновлення постачань з України, або пропонують її замінити іншим високоякісним продуктом з аналогічними характеристиками, — однак перед цим його доведеться сертифікувати інженерам групи. На жаль, жодне з джерел інформації не розкриває яке саме українське підприємство є постачальником концерну Volkswagen і з якими саме проблемами воно зіткнулось.

Усі нові електромобілі на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові електромобілі на AUTO.RIA
от 523 800 грн до 6 673 493 грн

Що ж до самого електромобіля Cupra Born, то він в Україні поки не представлений: у нас краще знають його близького родича - Volkswagen ID.3. Втім, замість «Борна» в українському офісі Cupra мають намір ще до кінця поточного року представити нам плагін-гібрид Terramar з 270-сильною силовою установкою. Також серед запланованих для українського ринку новинок — рестайлінговий Cupra Formentor, який уже двічі побував на тест-драйвах AUTO.RIA: з бензиновим та турбодизельним двигунами.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми