debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Mazda й Toyota об'єднають зусилля, щоб заощадити на програмістах Назад

Mazda й Toyota об'єднають зусилля, щоб заощадити на програмістах

Компанії повідомили, що використовуватимуть спільні розробки в частині «заліза» та програмного забезпечення мультимедійних систем.

Поява модульних платформ свого часу дозволила автовиробникам істотно зекономити на виробництві та розробці нових моделей. Зі збільшенням кількості цифрових систем ця економія стає все менш значною, тож в офісах деяких брендів почали замислюватись про перехід на універсальні електронні платформи, або принаймні про спільне використання витрат на їхню розробку. Днями стало відомо, що на таку колаборацію мають намір піти у Mazda та Toyota.

Тест-драйв Mazda CX-60. Починає з високого старту

Звісно, у компаніях запевняють, що мультимедійні системи не будуть повністю ідентичними, але в усіх електромобілях, що будуть випущені після 2027 року, вони збігатимуться на 90%. Скоріше за все, у ті самі 10% японці включають дизайн і ергономічні особливості різних моделей. В той самий час, з точки зору конфігурації операційної системи, дисплеїв, роз'ємів, джгутів та блоків керування обладнання виявиться аналогічним.

Мазда2

Mazda має неабияку користь від співпраці з Toyota вже сьогодні.


За словами добре проінформованих представників брендів, лише розробка програмного забезпечення до різноманітних систем потребує неабиякого фінансування — близько 2 мільярдів доларів на рік, — тому представники відносно невеликої компанії Mazda сподіваються, що колаборація з Toyota дозволить їм заощадити сотні мільйонів доларів і зменшити видатки на ці потреби щонайменше на 70-80%.

Усі нові Mazda на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові Mazda на AUTO.RIA
от 1 090 800 грн до 2 498 400 грн

Очікується, що з часом інформаційно-розважальні системи відіграватимуть дедалі більшу роль і глибше інтегруватимуться до роботи електронних асистентів автомобілів: так виробники намагатимуться виділити свої моделі та створити додаткові конкурентні переваги. Що ж до співпраці Mazda та Toyota, то ця історія вже не нова. Ще у 2015 році обидві компанії об'єднали зусилля для розробки інноваційних силових агрегатів, а від початку розробки й виробництва третього покоління Mazda2 компанія з Хіросіми активно використовує архітектуру хетчбека Toyota Yaris.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми