debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Передсерійний прототип Lancia Ypsilon вкрали з заводу і втопили в річці Назад

Передсерійний прототип Lancia Ypsilon вкрали з заводу і втопили в річці

Презентація нової моделі має відбутись найближчим часом, однак на сторінки засобів масової інформації фото «Іпсилона» потрапили завчасно — і у доволі незвичний спосіб.

Італійський виробник автомобілів Lancia переживає не найкращі часи: про колишні успіхи бренду в автоспорті вже майже ніхто не пам'ятає, а єдина модель, що випускається з емблемою цієї компанії, продається виключно на домашньому ринку. Втім, після переходу марки під крило групи Stellantis справи пішли на краще і в Lancia почали готуватись до розширення лінійки низкою нових моделей. Одною з них має стати електричний хетчбек Ypsilon, який планували представити вже за кілька місяців.

Попит на нові авто у листопаді охляв. Хто продав більше?

Тривалий час італійцям вдавалось зберігати таємницю нової моделі, але цими днями інформація про неї все ж стала публічною. Зазвичай подібні «фальстарти» відбуваються завдяки автошпигунам, але цього разу потенційна новинка стала «зіркою» сюжету французьких новинарів після того, як передсерійний прототип електромобіля було викрадено з території заводу Stellantis у Монбельярі та... втоплено у водоймі за декілька кілометрів від нього.

Електромобіль Ланча

Після прибуття на місце виклику пожежники виявили білий хетчбек, затоплений у каналі. Піднявши його за допомогою крану, рятувальники не виявили жодної жертви ДТП або слідів потерпілих. Автомобіль отримав незначні пошкодження кузова, які не завадили чітко ідентифікувати нову модель. Судячи з опублікованих фото, новий електромобіль Lancia Ypsilon розробляли на основі батарейкової версії Opel Corsa: такого висновку можна дійти, придивившись до задньої стійки чи характерної форми ручок задніх дверцят.

Усі нові електромобілі на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові електромобілі на AUTO.RIA
от 523 800 грн до 6 673 493 грн

Презентація новинки має відбутись вже найближчим часом, після чого компанія візьме тривалу паузу для розробки компактного кросовера Lancia, який мають представити у 2026-му. А вже у 2028 році італійці планують представити ще один хетчбек. За попереднім планом головного офісу групи Stellantis, усі новинки Lancia мають продаватись не лише в Італії, але й у решті країн Західної Європи.

Отзывы о Lancia Ypsilon

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми