debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Електричний Lexus RZ розбили на «п'ятірку» Назад

Електричний Lexus RZ розбили на «п'ятірку»

Хоч за підсумками краш-тесту до японського кросовера були висунуті кілька зауважень, загальна оцінка виявилася високою, — переважно завдяки численним електронним асистентам.

Якщо не брати до уваги деякі конструктивні особливості, сучасні електромобілі вважаються дуже безпечними, що стабільно демонструють на різноманітних випробуваннях та краш-тестах. Електричний кросовер Lexus RZ також не став виключенням і на жорстких випробувальних стендах Euro NCAP отримав найвищу оцінку: 5 зірок. Втім, експерти мали й деякі зауваження.

Найкращу оцінку новий паркетник отримав за безпеку маленьких пасажирів. За результатами самого краш-тесту Lexus RZ заробив максимальні на сьогодні 24 бали, а переважну частину втрачених "очок" було списано за відсутність деяких типів кріплення на передньому пасажирському та задньому центральному сидінні.

Автомобіль тижня: Lexus RZ

За захист водія та дорослих пасажирів електромобіль також отримав 87% максимальної кількості балів, але тут до нього виникли дещо істотніші питання. Під час удару об бар'єр з повним перекриттям були виявлені значні навантаження на грудну клітину заднього пасажира, хоча в інших випадках захист був визнаний добрим або принаймні достатнім. Цікаво, що при бокових ударах високих навантажень вже не виникало: у цій "вправі" автомобіль проявився просто відмінно.

Лексус РЗ

Трохи меншою виявилась винагорода за безпечність авто для пішоходів та велосипедистів. Як і зазвичай, найбільш невдалим місцем для удару головою "зовнішнього учасника інциденту" були визнані передні стійки, а найболючішим для колін може стати окрайчик переднього бампера. Втім, при дотриманні швидкісного ліміту ймовірність виникнення таких інцидентів буде низькою. Система автоматичного екстренного гальмування склала іспит майже без зауважень і змогла зупинити авто не лише перед пішоходом і велосипедистом, а й вчасно помітила мотоцикліста. Звісно, найвищу ефективність система показала у світлу пору доби.

Найменший кросовер Lexus представили офіційно

Що ж до загального тесту електронних систем, за його підсумками кросовер зміг заробити 81% доступних балів. Системи контролю рядності та автоматичного екстреного гальмування перед автомобілями отримали чимало компліментів, тим часом як переважну кількість балів кросовер втратив через вади роботи системи моніторингу водія. Левову частку критики вона отримала за те, що не вміє... виявляти коли водій користується в дорозі смартфоном! Оце так вимоги...

  • Захист дорослих пасажирів - 87%
  • Захист дітей 87%
  • Захист пішоходів - 84%
  • Електронні помічники - 81%

З огляду на популярність автомобілів Lexus в Україні місцевий імпортер не зміг обійти цю модель увагою і вже назвав її вартість для нашого ринку. Електромобіль пропонують у двох виконаннях Luxury (від 2 692 502 грн) та Luxury Bi-tone (від 2 722 094 грн). Як можна зрозуміти з назви, єдиною суттєвою відмінністю цих версій стане наявність двох кольорів кузовної фарби у топовій комплектації. Решта відмінностей — наявність у "Бі-тоне" демпферів вібрацій кузова спереду й позаду та вкриті чорним лаком 20-дюймові колісні диски замість фрезерованого металу.

Скільки за новий Lexus RZ на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Що ж до технічних особливостей "українського" Lexus RZ, то у нас нова модель буде доступною тільки у повноприводному виконанні на 313 кінських сил і акумуляторною батареєю 71,4 кВт·год. Офіційний представник японського бренду запевняє, що її ємності має вистачати кросоверу на 470 км пробігу.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми