debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Найменший кросовер Lexus представили офіційно Назад

Найменший кросовер Lexus представили офіційно

Новинка отримала індекс із трьох літер і має чимало шансів стати найпопулярнішою моделлю марки Lexus у Європі.

Сегмент кросоверів нині знаходиться на піку популярності: потенційний клієнт може знайти пропозицію майже на будь-який смак або гаманець, хоча серед преміальних компактів конкуренція не така вже й велика. Тривалий час Lexus не мав альтернативи Audi Q2 або Mercedes-Benz GLA, однак нарешті цю ситуацію виправлено.

В основу Lexus LBX була покладена модернізована версія платформи TNGA-B, що використовується на відомому у нас Toyota Yaris Cross. При цьому новий преміальний паркетник буде трохи більшим за свого донора, до того ж отримає допрацьовану передню підвіску та гібридну силову установку з покращеними характеристиками.

Тест-драйв Lexus UX: Норма рентабельности

Під капотом обох моделей встановлено 1,5-літровий трициліндровий двигун, що працює з електродвигуном, але на мінікросовері Lexus він розвиває 136 кінських сил. В базовому виконанні автомобіля весь момент передається на передні колеса, хоча за доплату можна замовити версію E-Four з додатковим електродвигуном на задній осі. До першої “сотні” моноприводна новинка розганятиметься за 9,2 секунди, а витрати пального у комбінованому циклі складатимуть близько 5 л/100 км.

Окрім допрацьованого двигуна і платформи новинка також отримала модернізований варіатор і нікель-металгідридну батарею від гібридного Lexus RX останнього покоління. Ще однією особливістю LBX стане електронний асистент, який за допомогою перерозподілу гальмівних зусиль нівелюватиме нахили кузова та крени при екстрених маневрах.

Усі нові Lexus: що пропонують на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Усі нові Lexus: що пропонують на AUTO.RIA?
от 1 760 605 грн до 6 511 713 грн

Інтер'єр автомобіля розроблено з акцентом на водія, а його посадка буде набагато нижчою, ніж у більшості сучасних кросоверів. Таким чином японці намагаються звернути увагу на драйверський характер нової моделі. Що ж до дизайну салону, то він має доволі мінімалістичний вигляд. Головними елементами інтер'єру стала 12,3-дюймова панель приладів і великий тачскрін інформаційно-розважальної системи діагоналлю 9,8 дюйма. Причому, обидва екрани доступні вже в стандартній комплектації.

На цей момент японці ще не розкрили вартість новинки й у всіх можливих інтерв'ю наголошують, що вони не намагались зробити дешеве авто: мовляв, новий LBX об'єднуватиме якісні матеріали та компактний формат. При цьому, за попередніми даними новинка виявиться приблизно на 20% дешевшою за Lexus UX. Так це, чи ні — дізнаємося вже цього місяця, після того, як у компанії відкриють замовлення на першу партію кросоверів. “Живі” ж автомобілі почнуть постачати до Європи вже на початку наступного року.

Отзывы о Lexus RX

184 место
Отлично
255 отзывов
4.4
184 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.5
  • Комфорт
    4.6
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    4.4

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, объем багажника

качество материалов, коробка передач

Все отзывы о Lexus RX

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми