debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Найбільший електричний кросовер Kia пішов «у серію»! Як вам таке? Назад

Найбільший електричний кросовер Kia пішов «у серію»! Як вам таке?

Майже 5 метрів завдовжки, 6 або 7 членів екіпажу та екстраординарний дизайн. Що ще відомо?

Корейський виробник продовжує розвивати лінійку електричних авто з неспинністю вантажного потягу: наразі до модельного ряду марки входять електричні версії останніх генерацій Kia Soul і Niro та стильний хетчбек EV6, а незабаром до «безпаливних» пропозицій приєднається і найбільший електричний кросовер групи — EV9. Серійний варіант цієї моделі цього ранку офіційно розсекретили у Мережі.

Нові електромобілі купують частіше. Які моделі беруть?

Якщо поглянувши на перші фото ви відчули натяк на дежавю — не дивуйтесь: великий «кубічний» електромобіль справді запозичив зовнішність у концепткара Kia Concept EV9, показаного торік у Каліфорнії, практично без змін. Варто віддати належне босам компанії, які дали волю новому шеф-дизайнеру бренду Каріму Хабібу: попри здавалося б прості «кубічні» форми високий і майже п’ятиметровий автомобіль (якщо бути гранично точним, — завдовжки 4,93 метра, що дає підстави порівнювати його принаймні за габаритами з Mercedes-Benz GLE та Volvo XC90) має яскраву і зовсім не переобтяжену зовнішність.

Цим він завдячує коротким звісам, великій колісній базі та, звісно ж, корпоративній «електричній» платформі E-GMP, на якій побудовані вже представлені в Україні електромобілі Hyundai Ioniq 5 та Ioniq 6. І хоч у Kia поки не випустили й пари з уст щодо технічного начиння нового EV9 (за планом «технічна» презентація має відбутися 28 березня), ми можемо спрогнозувати наявність задньо- та повноприводної версій кросовера і потужної батареї, здатної забезпечити електромобілю автономність у межах 500 км.

Тест-драйв Hyundai Ioniq 5: настоящее будущее

Найочевиднішою «обновкою» EV9, окрім його непересічної зовнішності, стане інтер’єр з двома 12,3-дюймовими дисплеями щитка приладів та інформаційно-розважальної системи, інтегрованими в єдиний модуль, передньою панеллю, візуально відділеною від центральної консолі та, звісно ж, трирядне компонування пасажирського відсіку.

Залежно від обраної комплектації, клієнти отримають або 7 (у виконанні з диваном центрального ряду), або 6 (з двома «капітанськими» кріслами натомість) місць: в останньому варіанті кожне з центральних сидінь можна буде повернути на 180 градусів, щоб сісти лицем до дітлахів на «гальорці». Дорослим пасажирам на третьому ряду, вочевидь, буде не надто комфортно через брак простору для ніг: судячи з перших фото, величезна (орієнтовно триметрова) колісна база піде на користь саме тим, хто своєчасно всядеться у «другій лінії».

Найдоступніші нові електромобілі: що є на AUTO.RIA?

Більше подробиць про технічний бік нового електричного кросовера дізнаємось за два тижні, тим часом як вихід моделі на ринок відбудеться ще до кінця 2023 року. Втім, українським прихильникам бренду поки нема куди поспішати: наразі лінійка Kia в Україні представлена лише кросовером Sportage з двома бензиновими моторами та Ceed у кузові хетчбек або універсал SW з одним бензиновим двигуном. Тож поки — жодних натяків на моделі з електрифікацією.

Отзывы о Kia Rio

314 место
Отлично
868 отзывов
4.3
314 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.1
  • Надежность
    4.4
  • Комфорт
    4.0
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.5

дизайн кузова, динамика, качество сборки, коробка передач, объем багажника

дорожный просвет, качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Kia Rio

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (6)

Добавить комментарий к статье
Сергей | 12:47, 16 мар. 2023

Хороший троллейбус , если цена будет до 50000 , можно брать , если начнут мечтать 75000 - 100000 , катайтесь сами )))

Сергей | 17:54, 18 мар. 2023

Kia дороже Porsche Cayenne ржу не могу , мир перевернулся ))))

Вадим | 12:35, 29 мар. 2023

???? все вірно, Кіа як і всі авто що не німці не можуть коштувати більше 10 тис

Вадим | 12:38, 29 мар. 2023

Каєн старт з салона 80тис, ев9 55 база і гт 75, де тут дорожче, чи ти порівнюєш бв каєн з новою Кіа? Клоун

Сергей | 09:40, 06 апр. 2023

Можешь GT купить за 75 тогда будет дороже на 3 косаря - клоун , откуда такие берутся вообще считоводы ????

Вадим | 09:48, 06 апр. 2023

Ти таке тупе, порівнювати те що в різних класах і комплектаціях, співчуваю тобі стрілочник

Добавить комментарий к статье Читать все комментарии (6)

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми