debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Нові електромобілі купують частіше. Які моделі беруть? Назад

Нові електромобілі купують частіше. Які моделі беруть?

За підсумками січня 2023-го частка «електричок» на ринку нових авто збільшилася: АЗС оминатиме кожен десятий проданий на початку року легковик.

Завдяки роботі українських сил ППО та енергетиків електричні мережі протягом лютого працюють доволі стабільно, що не може не надихати автомобілістів, — насамперед тих, які розглядають варіант купівлі легковика на електричному ходу. Втім, навіть у скрутніші часи попит на електромобілі продовжував зростати: за підсумками буремного 2022-го частка нових «електричок» на українському ринку склала 5,7 відсотка від усіх нових авто, хоча останнього місяця року вона сягнула 8,1%. За підсумками ж січня 2023-го в Україні придбали 312 нових електроавто, тож з огляду на загальний обсяг ринку (3,1 тисячі нових легковиків) їхня частка становить істотні 10%.

Топ-20 нових авто, які краще продавались на початку 2023 року

Звісно, результат одного місяця (тим паче під час війни) ще не дає приводу для святкових реляцій: якщо бути відвертим, з огляду на «модельний залік» українського ринку січень виявився доволі дивним. Втім, це можна пояснити значною активністю покупців у попередньому грудні: більший попит спорожнив дилерські склади, а через різдвяні канікули у мирних країнах Європи деякі українські імпортери просто не встигли доправити достатньої кількості нових авто. Та хоч покупцям за таких умов і доводилось обирати серед меншої пропозиції наявних варіантів, на їхні вподобання це вплинуло не надто радикально.

Найпопулярніші нові електромобілі в Україні

за підсумками продажів нових авто у січні 2022 р.

1. Volkswagen ID.4: 132 нових авто;

2. Honda M-NV: 42 нових авто;

3. Mercedes-Benz EQC: 20 нових авто;

4. Volkswagen ID.6: 11 нових авто;

5. Dongfeng EX1: 8 нових авто;

6. BMW iX: 7 нових авто;

7. Honda eNS1: 6 нових авто;

7. Toyota IZOA: 6 нових авто;

8. BYD Han: 5 нових авто;

8. BYD Yuan: 5 нових авто;

8. Chevrolet Menlo: 5 нових авто;

8. Mercedes-Benz EQA: 5 нових авто;

8. Volkswagen ID.3: 5 нових авто;

9. BYD Tang: 4 нових авто;

9. Opel Mokka-e: 4 нових авто;

9. Porsche Taycan: 4 нових авто;

10. Honda e:NP1: 3 нових авто;

10. Hyundai Kona Electric: 3 нових авто.


Отже, лідери сегмента, як бачимо, не змінилися: рейтинг продажів електромобілів дедалі (і з чималим відривом) очолюють Volkswagen ID.4 та Honda M-NV, яких до України постачають незалежні імпортери. Найкраще досягнення «офіціалів» - кросовер Mercedes-Benz EQC (20 нових авто), тим часом як результати продажів решти пропозицій офіційних дилерів визначаються однозначними числами. А, наприклад, новий Nissan Leaf, якого в Україні звикли сприймати «амбасадором електромобільності», до переліку лідерів попиту у січні взагалі не потрапив. Втім, це не завадило йому очолити залік електромобілів з пробігом із результатом у 178 угод.

Що вибрати? Порівнюємо електромобілі DongFeng EX-1 та BYD E2

Також варто відзначити, що потреби покупців нових «електричок» аж ніяк не обмежуються питанням економії: найдешевший наразі в Україні новий електромобіль Dongfeng EX1 посів у січневому рейтингу лише 5 позицію, виборовши її з мінімальним відривом у ледь не уп’ятеро дорожчого BMW iX. Цікаво, що це спостереження характерне і для ринку електромобілів з пробігом: там вже згаданого лідера Nissan Leaf переслідують не надто бюджетні Volkswagen ID.4 та Tesla Model 3.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Сергей | 13:10, 24 февр. 2023

Наконец то начали включать мозги , что новое оно и в Африке новое , а битый хлам он в Африке битый хлам

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми