debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Топ-20 нових авто, які краще продавались на початку 2023 року Назад

Топ-20 нових авто, які краще продавались на початку 2023 року

Рейтинг найпопулярніших нових легковиків за підсумками січня.

Надзвичайний спалах активності у грудні та невеличкий перепочинок «на свята» у січні — це типовий розклад роботи автомобільного ринку в Україні на межі кожного року. Звісно, цьогоріч ми мали усі підстави прогнозувати інший сценарій розвитку подій, однак активність дилерів та ентузіазм покупців здивували навіть запеклих оптимістів.

Найпопулярніші нові авто 2022 року, які купували в Україні

Так, темп і обсяг продажів усе ж зменшилися, — однак загалом події перебігали таким самим чином, як і кожного довоєнного року: після передноворічного сплеску (нагадаємо, кількість продажів у грудні-2022 злегка переступила за межу в 4 тисячі нових авто) попит таки стих. Затамували подих і ми, — але марно: скорочення відбулося, а падіння — ні. Щойно ГСЦ МВС відкрив доступ до свіжих даних, наші аналітики підрахували: за підсумками січня 2023 року нові авто зареєстрували майже 3,2 тисячі покупців (втім, були ще й три сотні машин спеціального призначення — патрульних, «швидких» тощо).

Автомобілі тижня. Які новинки з'являться в Україні на початку 2023 року?

Мінус 20 відсотків проти неочікувано щедрого за теперішніми часами грудня — це, можна сказати, типова поведінка ринку: два роки тому розбіжність за той самий період складала мінус 19%, у січні 2020-го — одразу мінус 23%... Звісно, загальний обсяг зменшився: торік у січні продали 5323 нових авто, ще за рік до того — 5736. Однак з точки зору «сезонної» динаміки ринку змінилося не так вже й багато. А чи вплинули тяжкі часи на типові вподобання українських покупців?

Найпопулярніші нові авто в Україні

за підсумками продажів у січні 2023 року

1. Renault Duster: 187 нових авто;
2. Toyota Land Cruiser Prado: 157 нових авто;
3. Suzuki Vitara: 153 нових авто;
4. Volkswagen ID.4: 132 нових авто;
5. KIA Sportage: 126 нових авто;
6. Toyota RAV4: 109 нових авто;
6. Mercedes-Benz GLE: 109 нових авто;
7. Hyundai Tucson: 97 нових авто;
8. BMW X5: 80 нових авто;
9. Mazda CX-5: 76 нових авто;
10. Skoda Kodiaq: 75 нових авто;

Варто зазначити, що перелік традиційних фаворитів, які зазвичай мають сталий попит в Україні, за великим рахунком не змінився. Однак порядок їхнього розташування у рейтингу добряче «розтрясло»: Toyota RAV4 замість звичної позиції у топ-3 опинився аж на шостій сходинці рейтингу, склавши компанію німецькому GLE, тим часом як позашляховий Prado ледь не вискочив на перший щабель (втім, на ньому впевнено закріпився румунський Duster).

Дизель беруть? Топ-20 нових авто з дизельними двигунами у 2022 році

Таку пертурбацію можна пояснити лише фактором наявності (або відсутності) нових авто на дилерських майданчиках і в салонах: наприкінці року більшість клієнтів з різних причин обирала машини переважно за принципом «сів і поїхав». Як із цим справи серед лідерів? По «Дастеру» — 79 пропозицій у наявності, у «Прадика» не так густо — 12, «Вітару» можна обирати серед 26 «живих» авто... А що у «Равлика»: три пропозиції в наявності? Імпортер має над чим працювати, — якщо, звісно, не просуватиме натомість новий Toyota Corolla Cross.

11. Renault Express: 68 нових авто;
12. Toyota Land Cruiser: 66 нових авто;
13. Mercedes-Benz GLS: 56 нових авто;
14. Toyota Camry: 53 нових авто;
15. Skoda Octavia: 51 нових авто;
16. BMW X7: 49 нових авто;
17. BMW X6: 47 нових авто;
18. Lexus NX: 46 нових авто;
19. Skoda Karoq: 43 нових авто;
20. Honda M-NV: 42 нових авто.


Низка українських ЗМІ, діставшись до перших витягів даних про кількість продажів у січні, взялася роздмухувати сенсацію через кількість преміальних авто у переліку лідерів. Маємо зазначити, що дорогих легковиків у рейтингу справді чимало, однак це не така вже й новина: подібні спостереження ми вперше зробили ще на початку минулої осені, тож насправді за кількістю дорогих авто у топ-20 цей січень відрізняється від, скажімо, жовтня минулого року хіба що сотнею додаткових BMW (X6 та X7) у нижній частині переліку.

12 альтернатив новому Opel Astra: що є на AUTO.RIA?

Насамкінець відзначимо на диво сталу популярність двох електромобілів, які за підсумками січня знову примудрилися піднятися до двадцятки лідерів. Не менш цікавим фактом є й те, що електричні Volkswagen ID.4 та Honda M-NV — єдині автомобілі китайського походження, які змогли потрапити до цього рейтингу. Найпопулярнішим легковиком «оригінального» бренду з КНР, попри порівняно невисоку вартість таких авто, у січні став Chery Tiggo 4 із результатом у 30 угод.

Отзывы о Renault Duster

383 место
Отлично
445 отзывов
4.1
383 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    3.8
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    4.0

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Renault Duster

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми