debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Облиште сумніви! Що вибрати: Mitsubishi Outlander чи Nissan Rogue? Назад

Облиште сумніви! Що вибрати: Mitsubishi Outlander чи Nissan Rogue?

Шукаємо «плюси» та роздаємо їх кожній з моделей, щоб обрати саме свій варіант.

В обох моделей, котрі ми узяли до цього огляду, спільне те, що вони належать до класу кросоверів, мають японське коріння, нехай не ідентичні, та все ж близькі за габаритами. А ще, що важливо саме для ринку авто з пробігом – середні ціни на авто однакових років випуску не надто відрізняються. Тобто різниця є, але якщо говорити про фактичні запити продавців, а не середні значення, то вона взагалі може нівелюватися.

Порівнювати будемо також схожі за віком генерації цих машин: Mitsubishi Outlander, випущені від 2012 до 2016 року, третє покоління +рестайлінг, та Nissan Rogue 2013-2016 р.в., як для нашої «вторинки» фактично перше покоління, котре стало помітне на дорогах після зміни правил розмитнення, а за офіційними каталогами – друга генерація.

Нагадаємо, що у цих оглядах ми опираємося на доступні ринкові параметри автомобілів, вивчення яких зазвичай допомагає визначитися перед купівлею тієї чи іншої моделі, особливо коли вони подібні за більшістю характеристик та ціною. А щоб прийняти остаточне рішення було простіше, заготуйте аркуш паперу, розділіть його на дві колонки, та, після ознайомлення з кожним наступним розділом, ставте «плюсика» тому авто, параметри якого підходять більше саме вам. Почнімо!

Які мотори популярні в Outlander та Rogue?

З Rogue, як з класичним представником «американців» (тобто легковиків, які прибувають в Україну з країн Америки, здебільшого зі США), все доволі просто: від «народження» ці авто бензинові, а вже в процесі експлуатації на частині з них з’являється газобалонне обладнання.

Натомість на Outlander встановлювалися різні варіанти моторів, як дизельні, так і бензинові (на частині яких теж встановлене ГБО), а також пропонувалася одна гібридна силова установка. Останніх небагато, близько 4% від загальної кількості проданих цього року «Аутлендерів» третього покоління, проте цікавий сам факт наявності такої версії, особливо зараз, коли ще не всі звикли до «нових» цінників на АЗС.

Отже, якщо ви цікавитесь дизельними чи гібридними версіями – перший плюс на вашому поки порожньому «суддівському» аркуші мав би з’явитися у колонці з кросовером від Mitsubishi. Коли ж влаштовують бензинові варіанти (або такі ж, з уже встановленим ГБО) – прийняти рішення на цьому етапі може бути трохи складніше, однак ми лише почали – тож рухаємось далі.

Продовжуючи тему силових установок, знову можна сказати, що у «Рога» все просто настільки, наскільки в принципі може бути: окрім того, що двигун він мав лиш бензиновий, так ще і єдиної версії: 2,5-літровий «атмосферник» з видачею 170 к.с.

З Outlander так просто не буде: тут бували «двійки» на 150 к.с., 2,4-літровий на 166 к.с., який за статистикою продажів виявився найпопулярнішим, і ще є трилітровий, теж «атмосферний», як і два попередніх, сімейства MIVEC, що розвиває до 224 к.с. Крім цього можна купити це авто з 2,2-літровим дизелем, потужністю 150 к.с., або гібридне, з бензоелектричним агрегатом сумарною віддачею 121 к.с.

І знову повертаємося до нашого аркуша, готового прийняти чергового «плюсика»: за Rogue голосують ті, хто за максимальну простоту щодо вибору. Натомість за Outlander, скоріш за все, віддадуть свій голос у цій частині ті автомобілісти, котрим важливо мати набір різних варіантів щодо двигунів.

Коробки передач 

Якщо перед тим, як ознайомитися з текстом у розділі про КПП ви поглянули на слайд, котрий нижче, то вже побачили, що практично всі авто обох представників огляду переважно мають «автомати». З тією відмінністю, що в Outlander окрім варіаторів на 3-літровій версії встановлювалась «гідравлічна» коробка, а також, хоч і не часто, зустрічаються версії з «механікою». Rogue ж буває лише з «автоматом» типу CVT.

Якій автівці надати перевагу? Можна одразу обом, якщо не маєте жодних заперечень щодо придбання машини з трансмісією типу CVT. А якщо є якісь побоювання щодо автоматичних КПП в цілому, чи довіряєте лише класичним гідромеханічним АКП, або ж полюбляєте перемикати передачі власноручно – тоді віддавайте чергового «плюсика» Outlander.

Привод

Більшість із представлених на українському вторинному ринку кросоверів, котрі ми оглядаємо цього разу, мають систему повного приводу. З невеликою статистичною перевагою версій 4х4 Nissan Rogue пропонується до продажу дещо більше, ніж Mitsubishi Outlander AWD. Можливо, цей пункт стане важливим коли розглядати не геть усі авто, що є в Україні, а лише в межах свого регіону чи навіть міста – тоді ця різниця може стати більш відчутною.

Відповідно, це й може стати опорною величиною для прийняття рішення щодо того, якому авто віддати плюса у цьому розділі. Це ще залежатиме від ваших пріоритетів – потрібен повний привод, чи навпаки – лише передній. Зваживши це, ставте у відповідну графу на нашому аркуші відмітку, й продовжуємо огляд.

Переглянути пропозиції з:

Що думають власники про Outlander та Rogue?

Outlander отримав загальну оцінку 4,3 з 5,0 можливих, посівши у загальному рейтингу легковиків за відгуками 248 місце (із 444). При цьому власники віднесли до переваг моделі хорошу керованість, достатній простір у салоні, якість збирання, динаміку та дорожній просвіт. Не влаштовує більшість якість матеріалів та шумоізоляція.

Rogue власники та водії оцінили істотно вище – на 4,5 з тих же 5 максимальних балів, що дозволило цьому «американцю» зайняти 13 місце! Серед переваг цього кросовера – дизайн кузова, динаміка, дорожній просвіт, якість збирання та матеріалів. До недоліків власники зарахували шумоізоляцію.

Які середні ціни на Outlander та Rogue?

Обидва кросовери тих поколінь, про які йдеться у цьому огляді, пропонуються у ціновому діапазоні близько $12-17 тисяч. При цьому Rogue на кілька відсотків дешевші від Outlander таких же років випуску. Проте тут важливо додати, що 100% «Рогів» прибувають до нас зі США (для європейського ринку це авто має окрему назву – X-Trail), й це впливає на формування середньостатистичної ціни, якою ми оперуємо тут.

Щодо «Аутлендерів» - з представлених на українському ринку половина таких, які мають «аукціонне» минуле, інша половина – машини, призначені для європейського ринку, які й трохи дорожчі. Однак, є шанси що й «не биті». Тож у цьому розділі визначитися доволі просто: надаєте перевагу дешевшим варіантам, проте з деякими «але» в історії, чи готові заплатити більше, бо впевнені, що вам потрібна машина, яка ніколи не отримувала офіційно зареєстрованих пошкоджень.

Нагадаємо, що дізнатися про «аукціонне» минуле автівок зі США чи справжній пробіг авто, «пригнаних» з Європи, не так і складно – на AUTO.RIA практично всі автомобілі мають перевірений VIN-код, і для них можна замовити розширені звіти, наприклад Carfax чи VIN+, чим варто скористатися перед прийняттям рішення про купівлю конкретної машини.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Про вибір

Зараз на AUTO.RIA пропонується до продажу понад 250 Mitsubishi Outlander, та близько 450 Nissan Rogue тих років випуску, про які йшлося у даному огляді. Оскільки мінусів ми не ставили жодній з моделей – у вас точно є та, котра отримала більше плюсів. Сподіваємось, ви стали на крок ближче до того, аби від екскурсій електронними каталогами AUTO.RIA перейти до оглядів авто наживо, здійснивши перший дзвінок продавцеві того автомобіля, котрий сподобався найбільше, аби домовитися про зустріч та огляд машини.

Вибрати свій Mitsubishi Outlander

Вибрати свій Nissan Rogue

Вдалого вибору!

Отзывы о Nissan Rogue

12 место
Отлично
85 отзывов
4.7
12 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.7
  • Надежность
    4.7
  • Комфорт
    4.5
  • Цена
    4.8
  • Дизайн
    4.8

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки

шумоизоляция

Все отзывы о Nissan Rogue

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми