debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Range Rover Sport Назад

Автомобіль тижня. Range Rover Sport

Перші екземпляри нового Land Rover Range Rover Sport вже прибули до України: скільки вони коштуватимуть у гривнях?

Презентацію Range Rover Sport британці провели майже через пів року після прем'єри флагманського позашляховика. Вже тоді стало зрозуміло, що в Land Rover дотримуватимуться консервативного підходу, але у випадку зі "Спортом" вони вирішили піти трохи далі та перенесли на нього деякі деталі від "молодшого" Velar. При цьому навіть з першого погляду новий автомобіль безпомилково ідентифікується як Range Rover Sport.

Рейнж Ровер Спорт

Після зміни поколінь Sport став на 67 мм довшим, а його колісну базу розтягнули на істотні 74 мм. Втім, британці запевняють, що новинка зберегла пропорції свого попередника, хоча при погляді на позашляховик у новому стилі зазвичай виникають паралелі з тим же Velar, особливо з його елегантним, витягнутим у довжину кузовом.

Автомобиль недели. Land Rover Range Rover

Що ж до решти візуальних нововведень модель пішла за програмою старшого Range Rover. На позашляховику з'явились висувні дверні ручки, а головна оптика тепер навіть у найдешевших комплектаціях матрична. За доплату її можна замінити на прожекторну з 1,3-мільйонами мікродзеркал, які можуть змінювати світловий пучок, та формувати з нього візуальні повідомлення на дорозі.

Рейнж Ровер Спорт

Інтер'єр новинки теж нагадує салон стандартного Range Rover. Якщо придивитись, можна побачити що на “Спорті” встановлено інше кермо та трохи відрізняється форма центральної консолі. Окрім того, британці обіцяють, що салон стане просторішим, хоча з лінійки модифікацій зникне трирядна версія. Замість двох складаних крісел позашляховики отримають великий 835-літровий багажник.

Тест-драйв Land Rover Defender 110. Осталось только имя?

Однією з найцікавіших особливостей моделі можна назвати можливість оновлювати ПЗ бортової електроніки через мережу Інтернет. Те, до чого ми вже давно звикли у своїх смартфонах та іншій техніці, до автомобілів тільки почало добиратись. Для того, щоб інтегрувати таку функцію, британці перевели електроніку автомобіля на нову платформу EVA 2.0, яка координує роботу 63 різноманітних блоків, встановлених по всьому автомобілю.

Аж дивно, що при такій кількості складних електронних систем британці не стали обвішувати весь автомобіль кольоровими екранами. Натомість тут можна побачити стандартний набір з 13,1-дюймового тачскріна мультимедійної системи та кольорового дисплея панелі приладів. Однак окремих екранів керування кліматичною установкою або додатковим обладнанням тут не побачиш. Все, як і раніше, на зручних "фізичних" кнопках.

Тест-драйв Toyota Land Cruiser 300 GR Sport: охота на динозавров

Після зміни поколінь Range Rover Sport став використовувати архітектуру MLA-Flex з поздовжнім розташуванням двигуна і підтримкою додаткових тягових електромоторів. При цьому, якщо дивитись на конструкцію підвісок, може скластись враження, що "візок" не дуже й змінився. Наприклад, як і у попередника, спереду тут використані по два поперечних важелі, хоча задня підвіска таки дещо відрізняється. Якщо раніше тут використовували по чотири важелі на колесо, то зараз їхню кількість збільшили до п'яти.

Рейнж Ровер Спорт

Як того вимагають закони класу, навіть у стандартному виконанні Range Rover Sport може здивувати начинням. Наприклад, тут відпочатку доступне адаптивне шасі з двокамерними пневмобалонами й амортизаторами Bilstein, які можуть змінювати жорсткість. Керує цим комплексом система eHorizon: окрім команд водія, вона може змінювати налаштування, спираючись на дані навігаційної системи.

Тест-драйв VW Touareg: Приключение Электроника

У найдорожчій модифікації можна замовити автомобіль з шасі Dynamic Response Pro. Його основною фішкою є система погашення кренів, яка працює через активні стабілізатори, на які встановлені 48-вольтові електромотори. Окрім них для моделі доступне повнокероване шасі з поворотною задньою віссю, але щоб заказати таке авто, доведеться доплатити за пакет Stormer Handling Pack, який також включає активний задній диференціал.

Рейнж Ровер Спорт

Вже традиційно для моделей Land Rover, у нового Ranger Rover Sport дуже широка гамма модифікацій. Дизельна лінійка складається з трилітрових агрегатів сімейства Ingenium, які залежно від версії можуть видавати 249, 300 або 350 кінських сил. Бензинова гамма також містить рядні "шістки" Ingenium (на 360 або 400 к.с.), але окрім них також можна замовити версію P530 з 530-сильним V8 від BMW.

Что выбрать? Сравнение Mercedes-Benz GLC и Land Rover Discovery Sport

Однак найдорожчими модифікаціями Ranger Rover Sport, як і раніше, будуть гібриди з функцією підзаряджання. Варто зазначити, що в новому поколінні ємність батарей була збільшена майже втричі, тож тепер вона складає близько 38,2 кВт∙год. Таким чином лише на електриці позашляховик зможе проїхати близько 90 кілометрів, — і цього, за задумом, має вистачити для типового добового пробігу по місту.

Цікаво, що після зміни поколінь британці вирішили відмовитись від постійного повного приводу і встановили на “Спорт” багатодискову муфту підключення передньої осі. Але попри такий перехід нам обіцяють, що на бездоріжжі модель буде такою ж прохідною, як і раніше. Наприклад, позашляховик зможе підійматися під уклін до 45 градусів або долати водні перешкоди глибиною до 90 сантиметрів.

Усі нові Range Rover Sport на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові Range Rover Sport на AUTO.RIA
от 4 353 044 грн до 6 683 200 грн

В Західній Європі новий Range Rover Sport вже з'явився у дилерських центрах. В більшості країн за базову версію позашляховика просять від 90 до 95 тисяч євро. Цікаво, що на українському ринку модель також було анонсовано — і, наскільки нам відомо, до нас навіть заїхали перші “живі” автомобілі. Що ж до ціни, то тут ми передбачувано близькі до європейських ринків. За базову модифікацію в Україні просять щонайменше 3 760 466 гривень: це трохи більше за початковий цінник у Європі, однак зауважте, що імпортеру й дилерам доводиться враховувати додаткові складнощі логістики.

Отзывы о Land Rover Range Rover Sport

151 место
Отлично
56 отзывов
4.5
151 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.7
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.7
  • Цена
    3.9
  • Дизайн
    4.8

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, стоимость обслуживания, цена

Все отзывы о Land Rover Range Rover Sport

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми