debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Динаміка українського авторинку. Тиждень п’ятнадцятий Назад

Динаміка українського авторинку. Тиждень п’ятнадцятий

Що з цінами на легковики від 2015 р.в., та, як завжди, про те, які моделі шукають найчастіше, динаміку цін і найдорожчі легковики, продані на AUTO.RIA цього тижня.

Як за рік змінилися ціни на легковики від 2015 року випуску

Для того, аби бачити ширше стан справ на нашому вторинному авторинку, щотижня ми обираємо чотири моделі з певного підсегмента, щоб дослідити, як за минулі 12 місяців змінилися їхні середні ціни. Ми вже вивчили, що відбувалося з цінами на легковики Tesla, на кілька доступних електромобілів, на авто зі США, та вікової групи до 2008 р.в., а також який стан справ з вживаними легковиками з роком випуску від 2009 до 2014.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Цього разу вивчимо наступні 4 моделі, які випущені від 2015 року. Найпопулярніші на українському авторинку у цій віковій групі наступні моделі: Volkswagen Passat, Nissan Rogue, Volkswagen Tiguan та Volkswagen Golf. Ось як змінювалися середні ціни на ці моделі за минулі 12 місяців:

Усі моделі показали деяке зниження цін, також спільне між ними те, що крива кожної діаграми хвиляста, пікові та низові значення несинхронні, тобто не залежали від якихось загальних сезонних чи подібних чинників. Зменшення середніх цін від 2,6% до 5,5% для цих чотирьох моделей цілком природне, і навіть дещо менше, ніж для інших ринків, де річна втрата ціни зазвичай складає понад 10%.

Які електромобілі з пробігом купують частіше? Підсумки березня

На відміну від двох попередніх вікових груп (до 2008 р.в., та 2009-2014 р.в.), тут відсутні моделі, середні ціни на які зросли – дається взнаки порівняно «молодий» вік машин (звісно – як для українського авторинку), який прямо впливає на їхню ціну.

Отже, зважаючи на специфіку місцевого вторинного ринку, автомобілі віком не більше 9 років поступово дешевшають, однак не надто стрімко, як би це могло відбуватися на інших ринках, які більш інтенсивно поповнюються «свіжими» авто віком 2-3 роки (післягарантійними), та імпортованими, середній вік яких менший, ніж для українських «свіжопригнаних», який зараз складає 9,4 року.


Активність авторинку

Після періоду відносної стабільності, за підсумками п’ятнадцятого тижня, що минає, фіксуємо деяке зниження активності покупців у пошуках автомобілів. Нетипово низький «пік вихідного дня» - можливо тому, що для частини автомобілістів настав час «дачних» чи весняно-польових робіт.


Цінова картина вторинного авторинку

Цього тижня цінова картина дещо нагадує ту, яка була опублікована минулого разу: ціновий штиль у більшості груп, окрім двох. Вкотре знизилася на $100 середня ціна для актуальних пропозицій про продаж електромобілів, та на стільки ж зменшився мінімальний запит власників за наймасовіший електрокар Nissan Leaf.

Цього разу щодо електромобілів варто сказати про те, що у деяких регіонах через терористичні ракетні та дронові удари, націлені на енергетичну інфраструктуру, запроваджені графіки відключення електроенергії, що, вочевидь, не додає комфорту місцевим власникам електромобілів й спонукає частину з них прийняти рішення про продаж такої машини.

Визначити ринкову ціну авто


Які моделі легковиків шукають найчастіше на AUTO.RIA?

Українські покупці продовжують демонструвати стабільність своїх уподобань щодо попереднього підбору моделей легковиків з пробігом, що врешті помітно відбивається і на рейтингу фактичних покупок. Серед лідерів – Volkswagen Golf, Passat та Skoda Octavia.


Найдорожчі авто, продані цього тижня на AUTO.RIA

Між трьома моделями Porsche можна й не помітити седан від BMW, який цього разу теж потрапив до четвірки найдорожчих легковиків, які знайшли собі нових власників за допомогою AUTO.RIA. Про котру з цих автівок варто поговорити більш детально? Напевно візьмемо для цього Porsche Taycan, оскільки з-поміж інших він вирізняється тим, що електричний.

Чотиридверний седан, виконаний у стилі класичних спортивних купе Porsche, на відміну від частини з них не має натяку на аскетизм щодо внутрішнього оздоблення та компактних габаритів – довжина авто за малим 5 метрів, колісна база 2,9 метра. Салон щедро усіяний дисплеями різних діагоналей, оснащений преміальною мультимедійною системою та ще купою електроніки – як для розваг та комфорту, так і для допомоги водієві.

Які авто E-класу з пробігом найпопулярніші в Україні?

Головні числа про Taycan у версії Turbo S: сумарна потужність двох електродвигунів 625 к.с. (по одному на передню і задню вісь), об’єднане зусилля на валах – 1050 Н·м, розгін 0-100 км/год за 2,7 секунди. Є режим «Overboost» при якому короткочасно потужність може бути піднята до 761 к.с. Максимальна швидкість – 261 км/год, хоч, ймовірно, могла бути й більше, адже машина має 2-діапазонну автоматичну коробку передач. Запас ходу – близько 390 кілометрів, час заряджання на спеціальній швидкісній станції – 100 км за 5,5 хв, або 22 хв до 80%. Ціни в Україні – від $67 000 до $264 500.

Найдорожчі авто на AUTO.RIA


Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми