debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Кросовер Ford Puma отримав оновлення. Коли буде в Україні? Назад

Кросовер Ford Puma отримав оновлення. Коли буде в Україні?

Менше «косметики», більше технологій: найкомпактніший паркетник марки майже не змінився зовні, однак отримав кокпіт з двома великими дисплеями та низку додаткових асистентів.

«Кросовероцентричність» ринку нових автомобілів неабияк впливає на плани виробників: повідомлення про те, що частка автомобілів цього типу торік перевищила половину попиту за підсумками продажів навіть у консервативній Європі, примушує їх приводити власні пропозиції у відповідність до сучасних запитів потенційних клієнтів.

Оновлений Ford Kuga позбавили дизельних моторів. Коли чекати в Україні?

Минулого місяця ми оприлюднили перші фото й технічні дані оновленого Ford Kuga, і менш ніж за місяць по тому європейський офіс компанії повідомив про рестайлінг субкомпактного паркетника Puma. Зауважимо, що 4,2-метровий кросовер, який став на конвеєр у 2020 році, є бестселером бренду на ринках об’єднаної Європи, тож здатність «Пуми» дедалі конкурувати з сучасними суперниками є вельми важливою.

Можливо, саме тому перегинати палицю з оновленнями дизайну Ford не насмілився: внаслідок рестайлінгу Puma збереже більшість знайомих рис. Машина «другої фази» має лише злегка перероблений передній бампер, іншу решітку, на яку перенесли логотип, нове начиння головних фар з денними ходовими вогнями у формі кігтів та новий колір Cactus Gray.

Тест-драйв Ford Puma: купе дало потомство

Більше уваги розробники приділили інтер’єру: в кокпіті водія зустрічатиме надзвичайно масивна як для компактного легковика майже вертикальна панель з двома прямокутними «планшетами» (12,8-дюймовим щитком приладів і дисплеєм інфомаційно-розважальної системи на 12 дюймів) та широкими дефлекторами системи вентиляції нагорі. На відміну від моделі, яку досі продають в Україні, «фізичних» клавіш на торпедо наступної «Пуми» майже не буде: елементи управління кліматом та більшістю допоміжних систем перенесені на центральний сенсорний екран.

За словами Джона Вільямса, генерального менеджера європейського підрозділу Ford Blue, у компанії вирішили дослухатись до побажань наявних і потенційних клієнтів, завдяки чому Puma отримала низку нових функцій. Наприклад, підтримка додатків Android Auto / Apple CarPlay буде бездротовою, а у багажному відсіку з’явиться додаткове «підпілля» на 80 літрів: завдяки йому власник зможе перевозити предмети заввишки до 1,15 метра, а пластиковий піддон зі зливним отвором дозволить швидко позбавлятись від бруду, який може туди потрапити.

Тест-драйв Ford Kuga FHEV: виріс, але не подорослішав

Кросовер також обіцяє стати безпечнішим завдяки низці нових систем допомоги водієві (ADAS). Починаючи з другого рівня комплектації, Puma отримає системи попередження про ризик зіткнення на перехрестях, центрування в смузі руху та адаптивний круїз-контроль. Натомість зміни моторизації будуть до вподоби не усім: наприклад, внаслідок оновлення з лінійки силових агрегатів зникне «спиртовий» двигун Flexifuel E85, який мав значний попит у Європі (наприклад, майже 80% Puma у Франції продавали саме з ним).

За великим рахунком, надалі кросовер пропонуватимуть виключно з літровим бензиновим турбо EcoBoost на три циліндри з системою «м’якого» гібрида, який, залежно від версії, матиме потужність 125 або 155 к.с., - окрім Puma ST, який озброять 170-сильним варіантом того ж мотора. Перший працюватиме з 6-ступеневою «механікою» або «автоматом» Powershift, другий матиме виключно 7-ступеневий «робот» з подвійним зчепленням. Наприкінці ж поточного року з’явиться й електрична версія E-Puma зі 136-сильним силовим агрегатом від E-Transit Courier.

Усі нові кросовери Ford: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже

Насамкінець — про вартість: європейські дилери, які вже отримали прайс-листи оновленого кросовера, повідомляють, що цінник найдоступнішого Ford Puma зріс на 990 євро. Однак прогнозувати як саме оновлення позначиться на вартості «Пуми» в Україні навряд чи варто: за планом імпортера новинка прибуде до нас до кінця весни, — усі деталі дізнаємось незабаром. Підпишіться на канал Новин AUTO.RIA у Telegram, щоб своєчасно отримувати сповіщення про наявність, комплектації на ціни нових авто у салонах дилерів.

Отзывы о Ford Puma

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми