debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: SsangYong (KGM) Musso Назад

Автомобіль тижня: SsangYong (KGM) Musso

Корейський SsangYong повернувся на український ринок з відомим пікапом. Що пропонують та скільки просять дилери?

Попри складну історію, автомобілі компанії SsangYong традиційно мали дуже непоганий попит в Україні. Якийсь час у Кременчуці навіть було налагоджено складання деяких моделей методом SKD. Дивина, однак протягом кількох десятиліть SsangYong двічі визнавали банкрутом, хоча компанії щоразу вдавалось відновити свою діяльність. Востаннє фірма пережила цю процедуру позаминулого року, внаслідок чого її власником став південнокорейський промисловий консорціум KG Group. Саме тому продажі автомобілів у Європі було відновлено від імені нового бренду KG Mobility, хоча першою моделлю нової корейської марки в Старому Світі став більш-менш знайомий нам пікап Musso.

Муссо

Україна цього разу не стала виключенням: до нашої країни відомий бренд повернувся з двома пікапами: Musso і дорожчим Musso Grand. Можна припустити, що це версії однієї моделі, які відрізняються тільки габаритами або рівнем оснащення, однак насправді все не так просто, — хоча розбіжності у габаритах та комплектаціях також помітні.

Тест-драйв Peugeot Landtrek: зберігайте фокус!

Найлегше розрізнити обидва пікапи по довжині. Якщо Musso має 5095 мм завдовжки, то автомобіль з приставкою Grand витягнувся до 5405 мм. При цьому різниця в колісній базі складає лише 11 сантиметрів, тож більша частина прибавки припадає саме на задній звіс. Відповідно, залежно від версії істотно відрізняються й об'єми вантажних відсіків.

Муссо

Якщо стандартний Musso може уміщати вантажі довжиною до 1300 мм і загальним об'ємом до 1100 літрів, то подовжений Grand здатен подужати обсяг до 1262 л або довжину до 1610 мм. При цьому корейці підішли до збільшення вантажного відсіку відповідально: розробники не лише наростили задній звіс, а й удосконалили підвіску більшого пікапа.

Новий Mitsubishi L200 показали на перших фото

Якщо попереду у всіх модифікаціях використовується тільки двоважільна незалежна підвіска, то на задній осі вона відрізняється. Інженери вирішили, що на менших модифікаціях має вистачати 5-важільної підвіски, тим часом як на подовженому Musso Grand встановлені не такі комфортні, однак міцніші ресори. Кліренс залежно від модифікації також відрізняється, але різниця там не суттєва.

Незалежно від версії обидві модифікації пропонуватимуть з 2,2-літровим турбодизелем e-XDi, який корейська компанія свого часу розробляла у співпраці з Mercedes-Benz. За характеристиками це доволі сучасний двигун, який відповідає нормам екологічності Євро-6b і на піку продуктивності може видавати 181 кінську силу та 400 Н·м крутного моменту.

Ford Ranger і Volkswagen Amarok визнали найкращими пікапами Європи

У стандартній версії автомобіль пропонуватимуть тільки з 6-ступеневою механічною трансмісією, а щоб отримати пікап з АКПП, доведеться вже прицінюватись до більшого Musso Grand, обладнаний 6-діапазонним “автоматом” від японської Aisin. Втім, через підвищену вагу та меншу ефективність, витрати пального у комбінованому циклі в таких авто складатимуть близько 9 літрів на 100 кілометрів. Для порівняння, менші пікапи з механічною трансмісією на цю ж відстань витрачатимуть приблизно на літр "солярки" менше.

Інтер'єр автомобілів має відмінності лише у деталях. Наприклад, у дорожчого пікапа буде повністю цифрова панель приладів, кермо і сидіння, оздоблені шкірою, та сучасна мультимедійна система. Дешевший Musso запропонують з утилітарнішим салоном, звичайною панеллю приладів та чотирма динаміками. Але навіть тут буде встановлено двозонний клімат-контроль, електропривод дзеркал та чимало іншого обладнання.

Які SsangYong Musso можна знайти на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Які SsangYong Musso можна знайти на AUTO.RIA?
от 1 365 102 грн до 1 381 590 грн

З огляду на вартість, яка стартує з 1 371 980 гривень, без конкурентів Musso в Україні аж ніяк не залишиться: за ці гроші вже можна придивлятись до Peugeot Landtrek або Mitsubishi L200. Більше з тим, дорожчому Musso Grand з його ціною у 1 705 500 гривень і поготів буде непереливки. Хоч його головні конкуренти матимуть значно "простіший" рівень обладнання, покупці з такими грошима на руках вже матимуть спокусу придивитись до Toyota Hilux і Ford Ranger.

Отзывы о SsangYong Musso

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми