debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Гібридний Honda ZR-V не вразив експертів Euro NCAP. А велосипедиста може вразити! Назад

Гібридний Honda ZR-V не вразив експертів Euro NCAP. А велосипедиста може вразити!

За результатами краш-тесту новинка змогла заробити лише 4 зірки, однак з огляду на збільшення переліку вимог до електронних асистентів це доволі пристойний результат.

Компанія Honda позиціонує кросовер ZR-V як європейську модель з економічними агрегатами та хорошим рівнем пасивної безпеки. Нещодавно новий гібридний паркетник потрапив до рук експертів з Euro NCAP: в цілому краштести він пройшов непогано, але не уник і низки серйозних зауважень, через які зміг заробити лише чотири зірки.

Найліпший результат ця модель отримала за захист маленьких пасажирів. Причому, гарну оцінку вийшло заробити й при імітації фронтального удару, і при зіткненні з боковим бар'єром. Сам кросовер підтримує багато різноманітних систем кріплення дитячих крісел, і в усіх випадках вони встановлюються у максимально правильній позиції. Також експерти відзначили відмінну роботу системи виявлення дитини в салоні авто.

Найпопулярніші нові електромобілі в Україні: що купували у листопаді?

Трохи гірше була оцінена безпека пішоходів та велосипедистів, яку у більшості вправ визнали достатніми. У випадку з пішоходами найтравматичнішими місцями стали нижня частина лобового скла і стійки автомобіля, які зазвичай визнають проблемними в різних авто. Тим часом погану оцінку захисту тазу зараз зустрінеш не так часто. Також з деякими особливостями пройшло тестування системи автоматичного екстреного гальмування. Вона змогла зупинити автомобіль у всіх випробуваннях з участю манекенів пішохода чи велосипедиста, але тільки якщо вони знаходяться попереду автомобіля. На жаль, виявляти рухомі перешкоди позаду автомобіль так і не навчили.

Хонда ЗР-В

Захист водія та дорослих пасажирів було оцінено на 79%. Причому, манекени не виявили проблемних місць при фронтальному ударі з частковим та повним перекриттям, а невелике збільшення навантажень можна побачити на грудній клітині водія та заднього пасажира. Цікаво, що при імітації бічного удару об стовп автомобіль отримав досить пристойну оцінку, але коли час дійшов до перевірки центральної подушки безпеки, яка повинна розділяти водія та переднього пасажира, обидва манекени дуже сильно вдарились головами. Також порцію критики від Euro NCAP японці отримали, оскільки не надали доказів того, що електричні склопідіймачі тут зможуть функціонувати 2 хвилини після затоплення автомобіля. Заведено вважати, що саме стільки часу потрібно пасажирам, щоб урятуватись після падіння машини у воду.

Автомобіль тижня: Honda ZR-V

Найгіршу оцінку нова Honda ZR-V отримала за свої електронні асистенти. Причому, найбільше шкоди спричинив сам факт відсутності деяких важливих на думку Euro NCAP функцій, а ті що були — показали себе як треба. Система автоматичного екстреного гальмування показала хороші результати при тестуванні з іншими авто, а вже в базовому виконанні кросовер отримав функцію нагадування про непристебнуті паски безпеки першого та другого ряду і систему контролю стану водія. Функція утримання у смузі м'яко корегує напрям руху, а система моніторингу дорожніх знаків добре розпізнає актуальне обмеження швидкості та може автоматично встановлювати ліміт для автомобіля.

  • Захист дорослих пасажирів - 79%
  • Захист дітей - 86%
  • Захист пішоходів - 81%
  • Електронні помічники - 68%

В Україні перші Honda ZR-V почали з'являтись цієї осені. Причому, в плані силової установки наші автомобілі не відрізняються від тих, що продають в Західній Європі. Дволітровий бензиновий “атмосферник” тут у більшості випадків виконує функцію бензинового генератора і підключається до коліс тільки у разі, якщо продуктивності 184-сильного електромотора стає недостатньо.

Скільки за новий Honda ZR-V на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Станом на сьогодні для українського ринку заявлено лише одну доволі дорогу комплектацію Elegance, яка передбачає наявність на борту 7-дюймової цифрової панелі приладів, крісел, оббитих тканиною, двозонного клімат-контролю, мультимедійної системи з 9-дюймовим тачскріном та адаптивного круїз-контролю. За таку версію дилери Honda правили щонайменше 1 799 900 грн, однак нещодавно в салонах почали з'являтись акційні автомобілі, які коштують на 110 тисяч гривень менше.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми