debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Honda ZR-V Назад

Автомобіль тижня: Honda ZR-V

В Україні офіційно стартували продажі Honda ZR-V. Що запропонують дилери та скільки коштуватиме новинка?

Кросовери знаходяться на піку популярності не лише в Україні: навіть на консервативних ринках старої Європи попит на них перевищив 50% усіх продажів, тому виробники буквально намагаються додати власного паркетника буквально у кожний сегмент — і навіть поміж ними. У Honda вирішили заповнити порожнину між новими, більшими за попередників HR-V (4340 мм) та CR-V (4706 мм) за допомогою нового ZR-V, який на європейському ринку матиме виключно гібридну силову установку.

Хонда ЗР-В

Нова модель було розроблено як альтернативу популярному в Європі та США Honda Civic, тож кросовер використовує його модернізовану платформу зі зменшенною до 2655 мм колісною базою. Варто зауважити, що за своїми габаритами новинка дуже близька до популярної в нашій країні Mazda CX-5 (4575 мм): ZR-V має 4568 міліметрів завдовжки, а його ширина сягає 1840 міліметрів.

20 нових гібридів, які охоче купували у серпні

Судячи з габаритів, інтер'єр гібридного кросовера буде навіть менш люб'язним до пасажирів другого ряду, ніж згадана Mazda CX-5, яка в цьому плані не може похизуватися запасом простору. Натомість у Honda обіцяють якісні матеріали в інтер'єрі, а його дизайн буде нагадувати той самий Civic з класичними лініями передньої панелі та великою кількістю м'якого пластику та якісної екошкіри.

Окрім цього нова модель матиме подібний дизайн сидінь та дверних карт, хоча центральну консоль для кросовера розробляли з нуля. Вона тут виконана в декілька ярусів, де верхня частина обшита шкірою і містить основні елементи управління, а на нижній встановлені порти зарядки та відсік для дрібничок. Окрім цього у європейської модифікації буде специфічний селектор перемикання режимів трансмісії.

Найдоступніший новий плагін-гібрид в Україні стане дешевшим!

Що ж до дизайну екстер'єру, то тут новий кросовер наслідує фірмовий стиль Honda з довгим капотом та вузькою оптикою. Варто зазначити, що кросовер має самобутній вигляд без очевидних запозичень і навіть використання спільних фамільних рис (хоча у HR-V та CR-V вони очевидні). Не дивина: самі японці запевняють, що малювали паркетника повністю з нуля, намагаючись не наслідувати інших.

Хонда ЗР-В

Тим часом у плані техніки все доволі близько до того ж Civic, - окрім уже згаданого розміру колісної бази. На задній осі XR-V також використовується багатоважільна підвіска, що робить можливим тут встановлення кардана та редуктора. Однак повноприводних модифікацій для ринків європейських країн не заявлено, а єдиний варіант, який пропонуватимуть на нашому ринку офіційно — це гібрид з приводом на передні колеса.

Гібридний Nissan X-Trail e-Power випробували на «лосиному тесті». ВІДЕО

Силова установка ZR-V створена за поширеною у японських виробників гібридною схемою e:HEV. У більшості сценаріїв дволітровий атмосферник тут виступатиме лише як генератор, що заряджає компактну тягову батарею. Основну роботу тут робить електромотор, вбудований в коробку передач, хоча при збільшенні навантаження бензиновий ДВЗ може працювати з електродвигуном у парі.

Максимальна потужність, яку може розвивати система, становить 184 кінських сили та 315 Н·м крутного моменту. Японці запевняють, що такої віддачі вистачить кросоверу, щоб розганятись до 173 км/год, а до «сотні» він прискорюватиметься за 7,8 секунди. При цьому, за документами компактний паркетник споживатиме близько 4,8 літра бензину в комбінованому циклі.

Скільки за новий Honda ZR-V на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Наразі для українського ринку заявлено лише доволі дорогу комплектацію Elegance, яке передбачає наявність на борту 7-дюймової цифрової панелі приладів, крісел, оббитих тканиною, двозонного клімат-контролю, мультимедійної системи з 9-дюймовим тачскріном та адаптивного круїз-контролю. За таку версію дилери Honda вже правлять щонайменше 1 799 900 гривень, — а це більше, ніж коштує, скажімо, найдорожчий Toyota Corolla Cross (4460 мм). Отже, новому Honda ZR-V доведеться конкурувати з більшими гібридними кросоверами: від Lexus UX 250h (4495 мм) до дуже популярного Toyota RAV4 (4600 мм), або перспективного Nissan X-Trail e-Power (4680 мм). Нехай щастить!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми