debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Porsche 911 Dakar Назад

Автомобіль тижня. Porsche 911 Dakar

Випуск версії лімітований, тому перед візитом до автосалону дилера варто перерахувати гроші: 10 мільйонів гривень майже вистачить.

Гранично низький кліренс є одним із принципових атрибутів сучасного спорткара. Таким чином інженери покращують аеродинаміку та керованість автомобіля, хоч одночасно з цим значно зменшують потенційний ареал його використання. І дарма: у сучасному світі з великою кількістю камер автофіксації та різноманітними комплексами примусового зниження швидкості вся їхня потужність та керованість переважно залишається незатребуваною. Саме тому ентузіасти й шукають нових способів видобування позитивних емоцій, — і марка Porsche в цьому плані має що їм запропонувати.

Порше 911 Дакар

Ще у 80-х роках минулого сторіччя хтось у Porsche озвучив ідею створити 911 для бездоріжжя та перемогти на ньому у відомому раллі Париж — Дакар. Ба більше: її підтримали! Цей неординарний автомобіль створювали на базі класичної Carrera з експериментальною системою повного приводу та підвіскою зі збільшеними ходами. Потім всі ці напрацювання перейшли на Porsche 959, який також мав успіхи в перегонах, але жодне з цих авто так і не стало серійним. Дотепер...

Автомобиль недели: Porsche 911

До ідеї позашляхового 911 у Porsche повернулись зовсім нещодавно, і не гаючи часу представили нову версію автомобіля, яка на відміну від попередників стала серійною. Так, тираж нового «дакарівського» купе обмежений 2500 машинами, — але це тільки додає йому цінності. За основу непересічного спорткара взяли добре відомий 911 Carrera 4 GTS з повноприводною трансмісією та трилітровим опозитним двигуном, який може розвивати 480 кінських сил і 570 Н·м крутного моменту.

Порше 911 Дакар

Найголовнішою модернізацію, яку отримав Porsche 911 Dakar, стала допрацьована підвіска зі збільшеним на 5 сантиметрів кліренсом, і можливістю в складних умовах додатково підняти автомобіль ще на 3 сантиметри. Адаптивне шасі з керованою задньою віссю тут входить до базового обладнання, як і система PDCC з активними стабілізаторами поперечної стійкості. 

Ювілейний  Porsche 911 S/T отримає 6-ступеневу «механіку». Коли до нас?

З огляду на жорсткі умови використання таких авто інженери також посилили захист мотора й трансмісії та встановили сам двигун на масивніші опори. Що ж до коробки передач, то тут використовується фірмовий восьмиступеневий “робот” PDK, налаштування якого змінили для кращої динаміки на поганому покритті. З цією ж метою купе «взули» у шини Pirelli Scorpion All Terrain Plus з «зубатим» протектором та посиленими боковинами.

Порше 911 Дакар

Цікаво, що новий 911 Dakar виявився тим рідкісним Porsche, максимальну швидкість якого довелось обмежити не через вимоги законодавства, або можливості двигуна, а саме через ліміт цих самих шин. Згідно з їхнім індексом швидкості автомобіль не може розганятися більш ніж до 240 км/год. Хай там як, до першої “сотні” купе розганяється лише за 3,4 секунди, що на 0,1 секунди повільніше за базову модель. 

Найпотужніші нові авто в Україні: що є на AUTO.RIA?

Навряд чи цих показників вдасться досягти на ґрунтовому покритті, але ж Porsche залишається Porsche... До того ж над позашляховою динамікою купе інженери також добряче попрацювали. Наприклад, на відміну від стандартного 911-го для лінійки Dakar розробили спеціальний режим Rallye Launch Control, який дозволить авто інтенсивно прискорюватись на нестабільному покритті з невеликою пробуксовкою коліс.

Візуально нове крос-купе не матиме вигляд ліфтованого Carrera 4 GTS, а отримає власні додаткові атрибути. Наприклад, на Dakar буде встановлена кришка багажника від потужнішого GT3, а по контуру кузова з'явиться захисний пластиковий обвіс і алюмінієві петлі для буксирування автомобіля. Також серед решти “Дакарівського” ексклюзиву — особливий спойлер і 12-вольтова розетка, встановлена.... на даху. Для підключення додаткового освітлення, звісно ж!

Старый внедорожный 911 Safari оценили дороже нового Cayenne S

Тим часом у салоні основні сили розробників спрямували на зменшення ваги автомобіля. Наприклад, з інтер'єра зник задній “диван”, замість передніх крісел встановили легші аналоги з карбоновим каркасом, а скло у вікнах має значно меншу товщину. Щоб зекономити додаткові кілограми, інженери навіть вирішили встановити полегшений акумулятор! Не скажемо, що це усе змінило: вага позашляхової версії становить 1605 кілограмів, - Dakar на 10 кіло важчий за “донорський” Carrera 4 GTS.

Окрім цього Porsche 911 Dakar можна додати ексклюзивності завдяки опціональним пакетам. Якщо хочеться класичного стилю, можна обрати Rallye Design Package: у ньому передбачено ліврею в стилі класичного крос-купе 80-х років. Обравши ж пакет Rallye Sport Package можна також встановити шеститочкові ремені безпеки та каркас у салоні. А ще — додатковий вогнегасник.

Усі нові Porsche 911 на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові Porsche 911 на AUTO.RIA
от 7 300 000 грн до 13 400 000 грн

Попри обмежену кількість машин у серії та те, що у світі є не так багато ринків, де подібні автомобілі хапатимуть немов гарячі пиріжки, у Porsche все ж вирішили зробити 911 Dakar доступним і в Україні. Ну, як «доступним»: його вже можна замовити, хоч до вартості це слово не має ані найменшого стосунку. Мінімальний цінник у 10 404 140 гривень спочатку може шокувати, але якщо порівняти з конкурентами, виявиться що це ще не так вже й багато! Наприклад, той же Bentley Continental GT у звичайній специфікації у нас стартує з 12 921 701 гривні. Звісно, це абсолютно різні машини... однак потенційні покупці певним чином схожі.

Отзывы о Porsche 911

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми