debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий універсал Mercedes-Benz E-Класу показали на перших фото. Що вже відомо? Назад

Новий універсал Mercedes-Benz E-Класу показали на перших фото. Що вже відомо?

Стрімкіший силует, величезний скляний дах і... менший багажний відсік! Чому так вийшло?

Німецький бренд продовжує вражати прихильників своєю методичністю: попри активну електрифікацію та значний дисбаланс ринкового попиту на користь кросоверів Mercedes-Benz старанно плекає лінійку автомобілів з ДВЗ і кузовом універсал. На перших офіційних фото перед вами — новий Estate Е-Класу, який компанія розсекретила за кілька тижнів після презентації седана з індексом W214.

Автомобіль тижня. Mercedes-Benz E-Class (W214)

Це вже шоста генерація універсала з шильдиком E-Class і сьома, якщо брати до уваги T-Modell (S123) на базі вже легендарного «123-го» седана. Втім, зовнішність новинки демонструє бажання наділити універсал рисами сучасних «шутінг-брейків»: хоч лінія даху залишається майже горизонтальною, форма бокових вікон за центральною стійкою кузова візуально «витягує» силует, робить його стрімкішим.

Тим часом габарити новинки залишились майже незмінними: у порівнянні з актуальним «Естейтом» довжина збільшилася лише на 4 міліметри (до 4,95 м), тим часом як завширшки кузов виріс на 3 сантиметри й додав у колісній базі 22 міліметри (до 2,96 м). Це має неабияк вплинути на комфорт екіпажу, — як і наявність в універсала великого скляного даху з двох панелей (новий седан має лише одну).

Mercedes-Benz E-класса All Terrain: Нам любые дороги дороги.

Попри нехай незначне, але збільшення розміру кузова, ємність багажного відсіку істотно зменшилася, — принаймні у стандартній 5-місній конфігурації вона становить 615 літрів, тим часом як Mercedes-Benz E-Class T-Modell S213 має за спинками задніх сидінь 640 л. Річ у необхідності розміщення під підлогою багажника додаткової батареї для мікрогібридних силових установок. Втім, за потреби простір можна істотно збільшити, склавши задні крісла: в такому разі об’єм відсіку сягне 1830 літрів, — а це на символічні 10 літрів більше, ніж у попередника.

Нові гібридні авто: що краще купували в Україні протягом травня?

Раз уже згадали про силові установки, — продовжимо: на момент старту продажів, запланованого на вересень, виробник має намір запропонувати новий універсал із трьома агрегатами. Стартові (бензинова версія E 200 потужністю 204 к.с. і дизельна E 220d потужністю 197 к.с.) матимуть 2,0-літрові ДВЗ і мікрогібридний додаток з електродвигуном потужністю 17 к.с. Третім буде підзарядний гібрид E 300e потужністю 312 к.с. з батареєю на 25,4 кВт·год, яка дозволить долати на електричній тязі близько 100 км, але зменшить мінімальний обсяг багажника до 460 літрів. Згодом лінійку доповнять іншими гібридними версіями, а також потужнішими шестициліндровими двигунами.

Шасі універсала майже не відрізнятиметься від обладнання нового седана Е-Класу, за виключенням хіба що опційної пневматичної підвіски на задній осі: вона дозволить кузову зберігати ідеальну горизонтальну позицію незалежно від навантаження. Не передбачено істотних відмінностей і по салону: у кокпіті встановлюватимуть нову генерацію системи MBUX з вбудованою камерою для відеодзвінків, а за доплату й гігантський дисплей Superscreen. Також іншу форму матиме подушка задніх сидінь, максимально комфортна для двох пасажирів по всіх вимірах. Звісно, формально універсал може умістити позаду і третього гостя, однак центральне місце там скоріш тимчасове.

Які нові Mercedes-Benz E-Class є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже

Виробництво нового універсала Е-Класу стартує наприкінці літа на тому ж заводі у Зіндельфінгені, де зараз починають збирати седан. Сподіваємось, до того часу стане відомо більше деталей щодо перспектив найпотужніших версій AMG та крос-універсала E-Класу All Terrain.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми