debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Toyota Corolla Cross Назад

Автомобіль тижня: Toyota Corolla Cross

В Україні почали приймати замовлення на новий кросовер Toyota Corolla Cross. Що пропонують дилери?

Від 1966 року Toyota Corolla багато разів переживала серйозну трансформацію. Донині модель примірювала на себе різні ролі: від спортивного купе до сімейного компактвена. Декілька років тому японці ухвалили рішення вписати ім'я Corolla і до сегмента кросоверів, але для цієї мети вдалися не до вдосконалення хетчбека, а створили паркетник, як то кажуть, з нуля.

Оновлена Toyota RAV4 отримала спортивну версію. Де там спорт?

В теорії на спорідненість з класичною “Королою” натякає модульна платформа GA-C, яка тепер використовується як на седані з хетчбеком, так і на кросовері. При цьому, для “Кросса” навіть розробили дещо спрощену версію архітектури з напівзалежною балкою на задній осі. Тож у цьому плані навіть компактніший CH-R виявився для Corolla більшим родичем.

Королла Кросс

Що ж до дизайну, то тут нова Corolla Cross не сприймається близькою до однойменних легковиків. У профіль та анфас паркетник виглядає самобутньою моделлю без очевидних дизайнерських запозичень. Найлегше побачити якісь паралелі по задній частині кросовера, де він виштамповуванням та малюнком ліхтарів дещо нагадує популярний в нашій країні RAV4.

Тест-драйв Toyota RAV4 Plug-in Hybrid: вы захотите переплатить

В модельній ієрархії новинка посяде місце поміж CH-R та RAV4, що підтверджується її розмірами. Corolla Cross виявилась на 14 сантиметрів коротшою за RAV4 і на 3 сантиметри вужчою за нього (4460 і 1825 мм відповідно). А ось із колісною базою ситуація виявилась досить цікавою. Вона міліметр у міліметр збігається з базою CH-R (2640 мм), що безумовно позначиться на вільному просторі у салоні автомобіля.

От по чому можна безпомилково побачити запозичення від "материнської" Corolla, це по інтер'єру автомобіля. Кросовер має точно таку ж комбінацію “приладів”, майже ідентичний дизайн передньої панелі та подібну центральну консоль. Певні відмінності можна помітити на дверних картах, але вони кардинально не змінюють сприйняття салону нового кросовера.

Новий Corolla Cross: пішоходи можуть видихнути

Самі ж японці найголовнішою фішкою кросовера називають абсолютно нову гібридну силову установку п'ятого покоління, яка нещодавно дебютувала саме на Toyota Corolla. Варто зазначити, що після модернізації ДВЗ силової установки зберіг індекс M20A-FXS, але в цілому агрегат отримав значну кількість різноманітних доопрацювань.

Королла Кросс

Під капотом автомобіля — дволітрова “атмосферна” четвірка, яка працює по циклу Міллера. При цьому, якщо в попередній генерації цей агрегат в найпотужнішій версії міг розвивати приблизно 180 кінських сил, то на Corolla Cross загальна потужність збільшилась вже до 197 кінських сил.

Японці розкрили зовнішність наступного C-HR. Є перші фото!

Через особливості платформи встановити повнопривідну трансмісію з карданним валом і міжосьовим диференціалом тут неможливо, тому на нашому ринку кросовер пропонуватимуть тільки з приводом на передні колеса. Хоч у Японії та деяких інших країнах і випускаються модифікації з додатковим електродвигуном, який приводить у рух задні колеса.

Окрім цього в новій генерації гібридного агрегату інженери модернізували літій-іонну акумуляторну батарею. Їй збільшили ємність і, що дуже важливо, значно зменшили вагу. Таким чином у японців вийшло досягнути непоганих динамічних показників і витрат пального. Наприклад, з 0 до 100 км/год передньоприводний паркетник розганяється за 7,6 секунди й споживає в комбінованому циклі близько 4,3 л/100 км.

Усі нові Toyota Corolla Cross на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові Toyota Corolla Cross на AUTO.RIA
от 1 306 100 грн до 1 610 200 грн

В Україні паркетник доступний у доволі широкому переліку комплектацій: від найпростішої версії з назвою Live до найдорожчого Premium. Найдоступнішу модифікацію паркетника можна замовити за ціною від 1 306 100 гривень, що дуже близько до вартості гібридного RAV4 з 2,5-літровим агрегатом. Однак, з огляду на всі відмінності між обома моделями, свого клієнта Corolla Cross точно матиме.

Отзывы о Toyota Corolla

130 место
Отлично
1190 отзывов
4.4
130 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.6
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.5

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Toyota Corolla

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Ирина | 20:06, 18 мар. 2023

Дорожній просвіт у розмірі 140 мм та труба вихлопної системи, що стирчить створить чимало проблем при експлуатації даного автомобіля.

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми