debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Наступний Citroen C3 буде суперником… Dacia? Назад

Наступний Citroen C3 буде суперником… Dacia?

Після зміни поколінь французький хетчбек матиме чимало спільних рис із дешевими С3, розробленими для ринків Індії та Південної Америки, однак виготовлятиметься у Європі.

Компактний міський хетчбек С3, беззаперечно, є однією з ключових моделей Citroen: автомобіль непогано почувається на ринку вже 20 років і представлений трьома генераціями. Однак бажання французів щодалі робити його «модною штучкою» більше, ніж практичним доступним авто, вплинуло на продажі не зовсім так, як на це розраховували ідеологи бренду: протягом 2021 року Citroen продав у Європі 157 тисяч С3 третьої генерації, тим часом як найкращим досягненням попереднього покоління стали 230 тисяч продажів (2010-й), а попит на «перший» С3 2004 року перевищував позначку 285 тисяч.

Найдоступніші нові кросовери в наявності. Що є на AUTO.RIA?

Не дивина, що у компанії шукають шляхів для повернення продажів, ближчих до позначки у чверть мільйона на рік, — і заради цього готові вдатися до суттєвої економії. Після презентації значно дешевшої версії С3 для ринків Індії та Південної Америки бос групи Stellantis Карлос Таварес запропонував було продавати розроблений за допомогою інженерів групи Tata хетчбек і в решті країн, причому до Європи С3 мав би постачатися саме з індійського заводу.

Ймовірно, наступний Citroen C3 буде саме таким. Ілюстрація: L’Argus


Втім, з огляду на жорсткіші європейські вимоги до безпеки авто, «довге плече» логістики та наявність власних виробничих потужностей на заводі у Трнаві (Словаччина), С4 наступної генерації буде розроблений і побудований саме у Європі. Однак задля досягнення конкурентної вартості розробникам доведеться прислухатися до поради Тавареса і використати в конструкції більше таких самих відносно недорогих типів сталі, що й на індійських авто.

Новый Sandero стал «номером один» в Европе. Серьезно?

Таким чином Citroen C3 четвертої генерації навряд чи претендуватиме на п’ятизіркове «резюме» від комісарів Euro NCAP, а натомість зможе скласти конкуренцію Dacia Sandero. Адже новий хетчбек із Румунії, хоч і отримав прочухана від Euro NCAP у вигляді двох зірок, є одним із найпопулярніших легковиків Європи — вочевидь, саме через вельми привабливий цінник.

Скільки за новий Citroen C3 на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий Citroen C3 на AUTO.RIA?
от 591 300 грн до 827 730 грн

Ще одним важливим чинником, який вимагає зменшення вартості наступного С3, є відмова Citroen від подальшого розвитку найменшої моделі теперішньої лінійки — хетчбека С1, який не матиме наступника. Для розв’язання непростого завдання розробники компанії навіть отримали трохи додаткового часу: замість зміни поколінь навесні 2023 року, як планувалося раніше, «четвертий» Citroen С3 буде презентований у 2024-му.

Отзывы о Citroen C3

193 место
Отлично
136 отзывов
4.4
193 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.4
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.8

дизайн кузова, динамика, качество материалов, качество сборки, коробка передач

дорожный просвет

Все отзывы о Citroen C3

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми