debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Opel Astra не зміг заробити максимальний бал за безпеку Назад

Новий Opel Astra не зміг заробити максимальний бал за безпеку

Варто відзначити, що і в його «колег по цеху» справи йшли не надто ідеально.

Нова генерація Opel Astra принципово відрізняється від попередниці. В новому поколінні модель перейшла на платформу від Peugeot та Citroen та отримала чимало технічних рішень, які вже певний час використовують на французьких авто. Новинку уніфікували з рештою “колег” по концерну не тільки по лінійці двигунів, а й встановили сучасні системи безпеки.

Однак це так і не допомогло хетчбеку отримати максимальний бал в тестах Euro NCAP. Забігаючи наперед, варто відзначити що і в колег по цеху все виявилось не так оптимістично. Наприклад, із тим же Peugeot 308 оцінки ”німця” відрізняються, але в обох випадках експерти знайшли свої слабкі боки, які суттєво впливають на фінальний результат.

Новый Opel Astra полностью рассекретили

Найкраще нова Astra проявилася під час оцінки безпеки дітей. За результатами такого краш-тесту автомобіль зміг заробити 82% від максимальної оцінки, та не проявив якихось критичних недоліків... хоча й пишатися особливо немає чим. Наприклад, при фронтальному тестуванні грудна клітина “10-річного” манекена отримала гранично допустимі на думку експертів навантаження. Також не найкращий результат можна побачити на графіку навантажень шиї “шестирічного” манекена. В інших випадах рівень захисту був оцінений як хороший або достатній.

Дещо гіршу ситуацію можна побачити внаслідок оцінки безпеки водія та дорослих пасажирів. При фронтальному зіткненні всі манекени свідчили про хороший захист колін, стегон та голови, хоча навантаження на грудну клітину в обох випадках виявилось гранично допустимим. Зазначимо, що під час серії випробувань з боковим зіткненням та внаслідок ударів об стовп автомобіль зміг отримати максимальний бал.

Тест-драйв Opel Mokka: нехай менший, але кращий

Значно гіршою виявилась ситуація з захистом пішоходів. На перший погляд може здатися, що причина цьому — гострий край між капотом та оптикою автомобіля, але, за даними тестування, з ним у “Астри” все більш-менш гаразд. Більше питань в експертів виникло до передніх стійок та нижньої частини лобового скла, які можуть сильно пошкодити голову пішохода. Також певні питання є й відносно роботи системи автоматичного екстреного гальмування. З велосипедистами вона справляється непогано, а ситуації з пішоходами розв'язує вряди-годи.

  • Захист дорослих пасажирів - 80% 
  • Захист дітей - 82% 
  • Захист пішоходів - 67% 
  • Електронні помічники - 66%

В цілому за роботу електронних систем автомобіль зміг заробити 66% доступних балів. Система контролю швидкості тут надає підказки водію, орієнтуючись по камері переднього огляду, яка постійно сканує дорожні знаки та надає актуальну інформацію по лімітах. Також хорошу оцінку автомобіль отримав за роботу системи утримання у смузі руху: вона добре тримає траєкторію та активно втручається в ситуацію тільки в небезпечних ситуаціях. Натомість система автоматичного екстреного гальмування знову потрапила під зливу критики. На жаль, не всі тести з автомобілями вона змогла пройти на відмінно.

Коли він з'явиться та скільки коштуватиме?
Новий Opel Astra L в Україні

За підсумками усіх випробувань новий Opel Astra зміг заробити чотири зірки за версією Euro NCAP. Враховуючи ціновий сегмент, в якому виступає цей автомобіль, неідеальна оцінка не повинна стати великою проблемою. Однак варто взяти до уваги, що найбільше закидів новинка отримала саме за роботу електронних систем, алгоритм яких можна без надмірних витрат часу і коштів виправити за допомогою оновлення програмного забезпечення. Адже «чаклувати» із ПЗ у концерні Stellantis навчені...

Отзывы о Opel Astra

222 место
Отлично
1218 отзывов
4.3
222 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов

Все отзывы о Opel Astra

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми