debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий BMW i5 показав себе спритним на полігоні, але є одне «але» Назад

Новий BMW i5 показав себе спритним на полігоні, але є одне «але»

Експерти перевірили керованість нового електричного седана BMW i5 двома стандартними вправами. Як усе пройшло? ВІДЕО

Іспанський ресурс km77.com, який розкритикував BMW X5 за непередбачуваний характер під час різких маневрів, цього разу випробував седан BMW i5. Седан, який ділить базу з новим BMW 5 Серії, має велику вагу через тягову батарею електричної силової установки, але, на відміну від кросовера, має нижчий центр мас і сучаснішу систему керування тягою.

Вага чи спорт? Новий BMW X5 здивував на лосиному тесті. ВІДЕО

Як зазвичай, на першому етапі тестування експерти перевірили керованість авто звичайним слаломом, який дозволяє імітувати проходження зв'язок поворотів. Рекордсменом цієї дисципліни є Porsche Taycan GTS, який подолав трасу за 21,5 секунди, однак 340-сильний BMW i5 eDrive40 виявився не таким спритним і витратив на виконання вправи 23,9 секунди. Втім, з таким результатом слалом подолав набагато компактніший електричний Abart 500e.

БМВ І5

Однак під час «лосиного тесту» німецький електромобіль так і не зміг досягти необхідного результату у 77 км/год, оскільки на такій швидкості він збив чимало конусів. Щоб побороти вихід за межі правильної траєкторії, експертам довелось повторювати спробу з дедалі нижчою швидкістю початку маневру, і врешті седан все ж зміг подолати випробування «чисто» на швидкості 73 км/год.

Автомобіль тижня. BMW 5-ї серії (G60)

Варто зауважити, самі експерти запевняють, що на слаломі електромобіль відчувався прогнозованішим і керувати ним було насправді приємно, однак під час лосиного тесту його система стабілізації спрацьовувала занадто пізно, тому автомобіль вимагав корегування траєкторії кермом, хоча крени кузова були доволі помірними.

На думку іспанських колег, така поведінка BMW i5 могла бути викликана активним шасі, встановленим саме на цей екземпляр. Вони припускають, що на стандартній підвісці седан буде хоч і не таким спортивним, але прогнозованішим під час різких маневрів. Проблему шин цього разу не згадували, хоча під час випробування були використані Continental EcoContact 6Q, створені для економії витрат енергії. Втім, навіть еко-шини на електричному седані були різноширокими: 255/35 R21 попереду і широченні 285/30 R21 позаду.

Скільки за новий BMW i5 на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий BMW i5 на AUTO.RIA?
от 3 840 828 грн до 4 975 240 грн

До слова, нове покоління BMW i5 вже активно продається і в країнах Європи, і на українському ринку. У нас електромобіль пропонують не лише із заднім приводом (eDrive40): його також можна замовити у повноприводній версії xDrive40 на 394 кінські сили або у спортивній модифікації i5 M60 xDrive потужністю 601 к.с. Найдоступніший електричний седан «у базі» коштує щонайменше 2 590 029 грн, тим часом як вартість найдорожчого двомоторного універсалу лише починається з 3 798 144 гривень.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми