debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Топ-15 нових електромобілів 2022 року. Що купували в Україні? Назад

Топ-15 нових електромобілів 2022 року. Що купували в Україні?

Рейтинг найпопулярніших «електричок», які мали найбільший попит у салонах дилерів.

Останній підсумковий огляд ринку нових авто у 2022 році ми присвятимо електромобілям, які цього разу стали не просто «перспективним напрямком», а й показником винахідливості та навіть впертості представників української автомобільної спільноти. Адже вперше під час війни попит на «електрички» спалахнув у травні: тоді причиною стали істотні проблеми з пальним

Найпопулярніші нові авто 2022 року, які купували в Україні

Найвищого ж результату за підсумками року їхній продаж сягнув у грудні, коли відключення електроенергії стали звичними для усіх нас. Однак навіть за таких обставин власниками нових електричних легковиків останнього місяця року були 324 автомобілісти, а загальна кількість нових «електричок», придбаних торік, сягнула 2254 машин — і це на тисячу більше, ніж купили протягом передвоєнного 2021-го!

Автомобілі тижня. Які новинки з'являться в Україні на початку 2023 року?

Варто відзначити, що на «вторинці» попит на електромобілі теж виріс у порівнянні з попереднім роком і перевищив 11 тисяч угод (проти 7,2 тис. торік), тож загалом протягом доленосного 2022 року парк персонального електротранспорту в Україні збільшився на 13 з гаком тисяч машин, а в цілому кількість «електричок» на наших дорогах склала 45 з гаком тисяч! Аналітики AUTO.RIA вже назвали лідерів сегмента вживаних електромобілів, тож зараз ми дізнаємось які моделі мали найбільший попит у салонах дилерів — новими

Найпопулярніші електромобілі в Україні

за підсумками продажів нових авто у 2022 році

  1. Volkswagen ID.4: 562 нових авто;
  2. Honda M-NV: 240 нових авто;
  3. Hyundai Ioniq 5: 131 нове авто;
  4. Nissan Leaf: 108 нових авто;
  5. BMW iX3: 92 нових авто;
  6. Mercedes-Benz EQC: 81 нове авто;
  7. BMW iX: 79 нових авто;
  8. Volvo XC40 Recharge: 76 нових авто;
  9. Hyundai Kona Electric: 54 нових авто;
  10. Mercedes-Benz EQA: 53 нових авто;
  11. Volkswagen ID.6: 51 нове авто;
  12. Mercedes-Benz EQS: 48 нових авто;
  13. Porsche Taycan: 47 нових авто;
  14. Audi e-tron: 41 нове авто;
  15. Audi e-tron GT: 39 нових авто.

Очевидний успіх електричного кросовера Volkswagen ID.4 вражає не лише через його істотний відрив від найближчого переслідувача: варто взяти до уваги, що майже усі продажі німецького кросовера (переважно китайського виробництва) припали на другу половину року. Адже за підсумками перших шести місяців 2022 року власниками нових ID.4 стали лише 63 українських автомобілісти! Втім, це можна пояснити й ускладненою (а після початку війни — взагалі припиненою на певний час) логістикою нових авто до України.

Найпопулярніші нові гібриди в Україні: що купували у листопаді?

Хай там як, більшість імпортерів перебувала в однаково скрутних умовах, однак незалежні постачальники з різних причин продемонстрували більшу гнучкість та оперативність. Тож врешті Volkswagen ID.4, не представлений у нас офіційно, за підсумками 2022 року виявився не лише найпопулярнішим новим електромобілем, а й найуспішнішим «Фольксвагеном» на українському ринку загалом, адже бензиновому німецькому кросоверу T-Roc від «офіціалів» не вистачило для перемоги над ним лише десяти угод!

Дизель беруть? Топ-20 нових авто з дизельними двигунами у 2022 році

Остаточно визначитися з причинами сплеску інтересу до електричного транспорту протягом 2022 року доволі складно: через «блекаути», викликані російськими бомбардуваннями цивільної інфраструктури, «розетка» не стала надійною альтернативою бензоколонці. А швидкий погляд на перелік найпопулярніших торік електромобілів зводить нанівець і припущення про бажання зекономити: найдешевші варіанти на кшталт BYD E2 або Renault City K-Ze мали доволі стриманий попит і за підсумками продажів опинилися за межами двадцятки лідерів. Тож, вочевидь, цю історію можна вважати одним із феноменів, притаманних українському ринку та менталітету.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми