debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Рейтинг нових гібридних авто: що краще купували у жовтні? Назад

Рейтинг нових гібридних авто: що краще купували у жовтні?

Попит на легковики з гібридними силовими установками збільшується! Річ у визнанні, чи покупці просто мають менший вибір альтернатив?

Купівлю нового авто з гібридною силовою установкою в Україні навряд чи можна назвати холоднокровним раціональним вчинком: за відсутності будь-яких державних субсидій (звісно, зараз таке не на часі, але їх не було і за кращих часів до війни) вища вартість легкового гібрида у порівнянні з аналогічним авто, обладнаним виключно двигуном внутрішнього згоряння, робить подібну обновку не надто виправданою.

Тест-драйв Nissan Qashqai e-Power: електромобіль, який заряджає себе сам

Звісно, потенційний власник розраховує ще й на притаманну гібридам економію пального, яка має зменшити вартість подальшого володіння, однак з огляду на реальні витрати період «виходу в нуль» може тривати не один десяток тисяч кілометрів. Тож найчастіше власниками нових гібридів виявляються або «техногіки», готові заплатити зайвого заради задоволення володіти сучаснішою технікою чи мати можливість долати на електричній тязі принаймні символічні дистанції, або ті клієнти, яким виробники просто не залишили іншого вибору.

Тест-драйв Ford Kuga FHEV: виріс, але не подорослішав

І таке трапляється частіше, ніж можна собі уявити: на тлі необхідності уміщатися у жорсткі обмеження чинних екологічних вимог деякі бренди намагаються електрифікувати буквально «усе що рухається». Наприклад, у сучасній лінійці кросоверів Nissan Qashqai та X-Trail або Toyota Corolla Cross взагалі немає пропозицій без позначки «гібрид», а для пропозицій Volvo XC60 та XC90 відсутність абревіатури MHEV чи PHEV у технічних даних — скоріше виключення, ніж правило. І це ми говоримо про український ринок, на якому діє екостандарт Євро 5, а запровадження Євро 6 відкладене аж на початок 2025-го!

Найпопулярніші в Україні виробники гібридів

за підсумками продажів нових авто у жовтні (проти вересня 2023 року)

1. Toyota: 370 гібридних авто;

2. Nissan: 262 гібридних авто;

3. Mercedes-Benz: 100 гібридних авто;

4. Volvo: 70 гібридних авто;

5. BMW: 60 гібридних авто.

Хай там як, продажі нових гібридів у салонах українських дилерів помалу зростають: за підсумками жовтня власниками додатково електрифікованих легковиків стали 1065 автомобілістів, — на 76 більше, ніж їх було на початку осені. На тлі загального попиту на нові авто — не так вже й багато, але загалом це вже дає підставу очікувати виходу ринку на символічний показник у 10 000 гібридних авто на рік.

Найпопулярніші гібридні моделі в Україні

за підсумками продажів нових авто у жовтні (проти вересня 2023 року)

1. Nissan Qashqai: 206 нових авто (+158);

2. Toyota RAV4: 150 нових авто (-26);

3. Toyota Corolla Cross: 100 нових авто (+31);

4. Mercedes-Benz GLE: 71 нових авто (-1);

5. Toyota Camry: 63 нових авто (+7);

6. Nissan X-Trail: 56 нових авто (-2);

7. Volvo XC90: 38 нових авто (+12);

8. Toyota Yaris Cross: 35 нових авто (-33);

9. Lexus RX: 26 нових авто (+7);

10. BMW X5: 23 нових авто (-5);

11. BMW X7: 18 нових авто (+10);

11. Audi Q8: 18 нових авто (+11);

12. Volvo XC60: 16 нових авто (+4);

12. Land Rover Defender: 16 нових авто (+7);

13. Land Rover Range Rover Sport: 15 нових авто (-6);

13. Hyundai Tucson: 15 нових авто (-1);

14. Land Rover Range Rover: 14 нових авто (-9);

15. Lexus ES: 13 нових авто (+8);

15. Mercedes-Benz GLC: 13 нових авто (+2).


Найбільшою сенсацією місяця — і це стосується не лише сегмента гібридних авто, а й ринку нових легковиків загалом — безперечно став прорив «Кашкая»: українські дилери Nissan примудрилися знайти для компактного кросовера майже на 160 нових власників більше, ніж попереднього місяця. Дивна річ: за даними аналітиків AUTO.RIA протягом жовтня покупці частіше телефонували до салонів з питаннями про новий гібридний X-Trail, однак фінальний рахунок склався на користь меншого й доступнішого Qashqai.

Рейтинг найпопулярніших нових авто жовтня: що купують в Україні?

Цікаво, що у листопаді зафіксований майже такий самий розподіл інтересу, — але навряд чи «нісанівському» флагману вдасться очолити прорив навіть у сегменті гібридних SUV-D. Адже на українському ринку X-Trail з чималим відривом поступається і суто гібридному однокласнику «Кашкая» Toyota Corolla Cross, і власному супернику Toyota RAV4. Тим часом «Равик» окрім гібридних версій має ще й доступніші варіанти з 2,0-літровим бензиновим атмосферником без допоміжної електрифікації, якими за статистикою цікавляться понад 55% покупців цієї моделі.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми